هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

رئیس اتاق یاسوج در نشست شورای گفت‌وگوی استان کهگیلویه و بویراحمد

باید با پنجره واحد الکترونیکی، مسیر سرمایه‌گذاری را هموار کرد

جبار کیانی پور، رئیس اتاق یاسوج در نشست شورای گفت‌وگوی استان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر لزوم کمک به سرمایه‌گذاران، گفت: پنجره واحد الکترونیکی یکی ابزارهایی است که با تسهیل فرایند اخذ مجوزها به رشد سرمایه‌گذاری کمک می‌کند و باید توجه ویژه‌ای به آن شود.

28 دی 1398
کد خبر : 31893
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

پنجاه و یکمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور اعضای شورا در سالن جلسات اتاق یاسوج برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در این نشست گفت: پنجره واحد الکترونیکی یکی از عوامل مهم در رشد سرمایه‌گذاری و تسهیل در فرایند اخذ مجوزهای سرمایه‌گذاری است که باید توجه ویژه‌ای به این مقوله شود.

جبار کیانی پور افزود: ایجاد شرکت توسعه و سرمایه‌گذاری در سالیان اخیر در این استان در دستور کار قرار گرفت اما آن گونه که باید حمایت نشد و نیاز است نهضتی متفاوت و باقدرت با روحیه جمعی، در زمینه توسعه سرمایه‌گذاری در کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شود.

او ادامه داد: یکی از اهداف اصلی این اتاق شناسایی و احصا فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود در این استان در بخش‌های مختلف برای سرمایه‌گذاری است که نیاز است با تعامل دستگاه‌های اجرایی استان، این ظرفیت‌ها به تفکیک مشخص شوند.

کیانی پور گفت: توسعه هر چه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی در کشورهای مختلف به‌ویژه عراق، سوریه، عمان و دیگر کشورها در دستور کار این اتاق است و تاکنون قدم‌هایی خوبی برداشته شده است.

تمامی مصوبات شورای گفت‌وگو لازم‌الاجرا است

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: باوجود ظرفیت‌های مناسب در حوزه‌های مختلف، بانک اطلاعاتی برای معرفی و شناساندن فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود در زمینه سرمایه‌گذاری در استان ضعیف است.

حشمت‌الله صمیمی دوست تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد قابلیت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اعم از نفت، گردشگری، صنعت و معدن، گیاهان دارویی، گاز و پتروشیمی، کشاورزی، باغداری، آب و منابع طبیعی داراست.

او افزود: موضوع سرمایه‌گذاری و نقش آن در توسعه استان باید جدی گرفته شود زیرا که این مزیت‌ها توان جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی را دارد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با توجه به اهمیت توسعه فضای کسب‌وکار و نقش مهم این شورا در رشد اقتصادی استان تمامی مصوبات آن لازم‌الاجرا هستند.

مشکلات دست‌وپا گیر پنجره واحد برای فعالان بخش کشاورزی

رئیس سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست با بیان اینکه در زمینه بهبود فضای کسب‌وکار و تسهیل در صدور مجوزها در حوزه کشاورزی مشکلات عدیده‌ای وجود دارد، گفت: الآن مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌ها هرکدام یک پنجره واحد دارند که باید تجمیع شود.

 محمد نعمتی افزود: ماده ۱۸۷ قانون برنامه پنجم توسعه این اختیار را به دستگاه‌های متولی صدور مجوزها داده بود که برای تسهیل در صدور مجوزها، خود دستگاه‌ها بحث استعلام را در قالب یک فرم مشخص انجام دهند و دیگر نیازی به استعلام از محیط‌زیست نباشد و یا در حوزه آب منطقه‌ای نیز مصوب کردند که آنهایی که برای یک‌بار پروانه بهره‌برداری از آب منطقه‌ای گرفتند برای مراحل بعدی مانند توسعه طرح به تمدید پروانه آب منطقه‌ای نیازی نداشته نباشند.

او تصریح کرد: ماده ۹ قانون نظام‌مهندسی هفت اداره ‌کل منابع طبیعی، امور اراضی، آب منطقه‌ای، محیط‌زیست، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و دامپزشکی را به‌عنوان دستگاه‌های صدور مجوزها مشخص کرده و گفته که باید تنها از این هفت دستگاه استعلام گرفته شود و برای سایر دستگاه‌ها و بانک‌ها نیازی به استعلام مجدد نیست اما عدم رعایت این قانون معضلات زیادی ایجاد کرده و به‌شدت مانع بهبود محیط کسب‌وکار است.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفتد: ما پنجره واحد را در مجموعه نظام‌مهندسی کشاورزی به شهرستان‌ها تسری دادیم تا خود شهرستان‌ها بتوانند پروانه در اختیار متقاضی قرار دهند اما به خاطر بحث استعلام‌های چندگانه این موضوع با مشکل روبرو شده است.

نعمتی با اشاره به اینکه هیچ‌کدام از دستگاه‌های نظارتی حتی جهاد کشاورزی پایبندی خود را به این قانون نشان ندادند، گفت: مشکلات دست‌وپاگیری در پنجره واحد وجود دارد که باید چاره‌ای برای برطرف کردن آنها اندیشیده شود.

حذف فرآیند طولانی صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری در حد شعار باقی ماند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست گفت: حذف فرآیند طولانی صدور مجوزها موضوعی است که بارها در جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح و قرار شده بود فرآیند اخذ مجوزات حداکثر یک ماه طول بکشد اما نتیجه عملکرد پنجره واحد نشان می‌دهد که در مدت ۶ ماه گذشته فقط نشست‌هایی برگزار شده و خروجی خاصی در این زمینه وجود نداشته است.

پروانه نیک‌مرام با بیان اینکه تشکیل کافه، کمپ و باشگاه کارآفرینی می‌تواند کمک کار خوبی برای حوزه کسب‌وکار باشد، افزود: این کار در استان‌های دیگر انجام شده و به دنبال اجرای آن در استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم.

کاری برای بهبود فضای کسب‌وکار استان انجام نداده‌ایم

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست گفت: تاکنون کاری برای بهبود فضای کسب‌وکار در استان انجام نشده و هر اتفاقی هم که افتاده هم در سطح کلان بوده است، درحالی‌که هدایت سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی، استفاده از ظرفیت کارگروه رونق تولید و استفاده از ظرفیت بخشودگی تعرفه‌های گمرکی در رابطه با مناطق محروم از کارهایی بوده که همه در سطح کلان تعریف شده است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست با بیان اینکه طرح آمایش سرزمینی استان آماده تصویب در شورای آمایش سرزمینی کشور است، گفت: برای هشت شهرستان استان طرح آمایش تهیه شده و ظرفیت‌ها، برنامه‌ها و ریزپروژه‌ها در این طرح گنجانده شده است.

علی شهابی با تأکید بر اینکه این طرح چراغ راهنمای توسعه استان است و سرمایه‌گذاران باید بر اساس این سند حرکت کنند، افزود: به‌محض تصویب این طرح دیگر اجازه داده نمی‌شود هر کسی هرجایی کلنگ بزند و نباید در منطقه‌ای کلنگی بزنیم که برخلاف سند آمایش باشد.

موضوعات :
در همین رابطه