معاون امور بینالملل اتاق ایران در نشست معارفه کمیته مشترک بازرگانی ایران و دانمارک بر ضرورت ایجاد مکانیزم تهاتر به منظور بهبود روابط اقتصادی ایران و دانمارک تاکید کرد.
محمدرضا کرباسی نظام اقتصادی مبتنی بر مالکیت خصوصی، تجارت و تولید، اقتصاد بازار و تجارت خارجی با کشورهای جهان، مبتنی بودن بر فنّاوریهای مدرن، استاندارد بالای زندگی، منابع انسانی خلاق و وابستگی اقتصاد دانمارک به تجارت خارجی را از مهمترین شاخصهای اقتصادی این کشور نام برد و در ادامه به تشریح مهمترین حوزههای همکاری مشترک ایران و دانمارک پرداخت.
معاون امور بینالملل اتاق ایران تصریح کرد: دانمارک سی و دومین کشور صادرکننده نفت خام در جهان محسوب میشود و در ازای آن واردکننده مواد خام معدنی است.
به گفته او، حجم تجارت خارجی دانمارک 210 میلیارد دلار است که از این مقدار، 108 میلیارد دلار را صادرات و مابقی را واردات از کشورهای مختلف شامل میشود.
کرباسی همچنین حجم تجارت ایران با دانمارک را در سال 2017، 281 میلیون دلار اعلام کرد که در سال 2018، به 235 میلیون دلار و در 9 ماهه سال 2019، به 160 میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.
او افزود: صنایع وابسته به انرژیهای تجدید پذیر، بهداشتی، سلامت و دارو، داروسازی، پتروشیمی، صنایع لبنی و کشتیرانی از مهمترین حوزههایی است که ظرفیت بالایی برای همکاری میان فعالان اقتصادی ایران و دانمارک وجود دارد.
معاون امور بینالملل اتاق ایران با توجه به مشکلات موجود در حوزه نقلوانتقال پول و فقدان کارگزاریهای بانکی پیشنهاد داد تا کمیته مشترک بازرگانی ایران و دانمارک، ایجاد مکانیزم تهاتر را به عنوان اولویت کاری خود در دستور کار قرار دهند.
او همچنین ضرورت برقراری مجدد پرواز مستقیم میان ایران و دانمارک را خاطرنشان و در ادامه توضیحاتی را درباره اهداف و نحوه پیگیری امور کمیته مشترک بازرگانی ایران و دانمارک ارایه کرد. کرباسی همچنین به فعالان اقتصادی حاضر در نشست توصیه کرد تا با توجه به شرایط اقتصادی کشور، به طور مرتب از قوانین و بخشنامههای صادرشده اطلاع پیدا کنند.
معاون امور بین الملل اتاق ایران همچینن ابراز امیدوار کرد تا تشکیل این کمیته منجر به تاسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و دانمارک شود.
غلامحسین ابراهیمی نماینده وزارت امور خارجه هم در این نشست تأکید داشت: دانمارک جزو معدود کشورهایی است که بعد از برجام، اقدام به سرمایهگذاری قابل توجهی در ایران داشت. ضمن اینکه سفیر دانمارک بسیار علاقهمند به همکاری با ایران است و فکر میکنم وجود ایشان، یک مزیت اقتصادی مهم برای ما محسوب میشود.
ابراهیمی همچنین با اشاره به حضور افسانه نادی پور به عنوان سفیر جدید ایران در دانمارک، ابراز امیدواری کرد که فعالیت ایشان بتواند به رغم محدودیتهای موجود، منجر به توسعه روابط دو کشور شود.