هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 5 آذر 1403

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر کرد

دستورالعمل کشوری کرونا ویروس جدید (nCoV-2019)

در کنار همه اقدامات احتیاطی که برای مقابله با انتشار ویروس کرونا در حال انجام است، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز دستورالعمل کشوری کرونا ویروس جدید (nCoV-2019) شامل توصیه‌های جامعی برای مراقبت، کنترل عفونت و مواد ضدعفونی، تشخیص آزمایشگاهی، درمان و ارجاع بیماران مشکوک، محتمل و قطعی و همچنین توصیه‌های سلامت محیط کار منتشر کرد.

08 اسفند 1398
کد خبر : 32384
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجموعه توصیه‌های ایمنی و اقدامات احتیاطی برای مواجهه و مقابله با ویروس کرونا را در قالب دستورالعمل کشوری کرونا ویروس جدید (nCoV-2019) منتشر کرد.

این دستورالعمل مشتمل بر توصیه‌های جامعی در همه حوزه‌های مرتبط با ویروس کروناست و در آن ضمن به‌روزرسانی تعریف «مورد مشکوک» در نظام مراقبت بیماری‌های واگیر، مباحث مرتبط با مدیریت بیمارستانی و خدمات بالینی، به‌ویژه موضوع تریاژ و اقدامات بخش اورژانس، تشخیص آزمایشگاهی، مواد و تجهیزات ضدعفونی و سلامت محیط و کار نیز گنجانده شده است.

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، در31 دسامبر 2019 میلادی، خوشه‌ای از موارد عفونت شدید تنفسی در شهر ووهان (Wuhan)، استان هوبای چین گزارش شد. در ابتدا بر اساس مشاهدات این‌گونه به نظر می‌رسید که برخی از بیماران تاریخچه حضور یا کار در بازار عمده‌فروش ماهی و غذاهای دریایی را دارند؛ ازاین‌رو بازار مذکور بلافاصله در روز اول ژانویه 2020 تعطیل شد و اقدامات سلامت محیط و گندزدایی در آنجا به‌طور کامل به انجام رسید.

 چند روز بعد، پس از رد تشخیص آنفلوانزا فصلی، آنفلوانزا پرندگان، آدنوویروس، کوروناویروس سارس، کوروناویروس مرس و سایر عوامل بیماری‌زای دیگر، در 9 ژانویه 2020 ویروسی به‌عنوان عامل بیماری در 15 نفر از 59 بیمار بستری تشخیص داده شد که نگرانی‌های زیادی ایجاد کرد. این ویروس، یک کوروناویروس جدید است که با سارس 70 درصد قرابت ژنتیکی دارد و در زیرگونه  Sarbecovirusقرار می‌گیرد.

در حال حاضر این ویروس را به‌اختصار  nCoV-2019 نام‌گذاری موقت کرده‌اند تا اطلاعات بیشتری از آن به دست بیاید. در 11 ژانویه 2020 اولین مورد فوت ناشی از این ویروس در چین گزارش شد و گزارش موارد مثبت نیز از کشورهای دیگر مانند تایلند، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا تا 20 ژانویه 2020 و انتقال فردبه‌فرد به کادرمانی نیز شرایط را پیچیده‌تر کرد.

حاصل این همه‌گیری بزرگ، پر شدن تخت‌های بیمارستانی، خستگی مفرط تیم‌های درمانی، کمبود شدید وسایل حفاظت فردی ، ابتلای کارکنان بیمارستان‌ها، کمبود نیروی انسانی و گسترش بیماری و نگرانی در شهرهای مختلف چین و برخی کشورهای جهان بود.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در دستورالعمل کشوری کرونا ویروس حدید (nCoV-2019) تأکید کرده است: برای مدیریت صحیح این همه‌گیری و ارائه خدمات ایمن و مؤثر، ضروری است آمادگی کافی در بیمارستان‌ها جهت مدیریت خدمات بالینی وجود داشته باشد و تمامی کارکنان به رعایت این شیوه‌نامه اهتمام ورزند. البته بسیاری از اقدامات تشخیصی و کنترل عفونتی توصیه شده برای این بیماری در حال حاضر تا حدودی مشابه با دستورالعمل کوروناویروس MERS است و ازاین‌رو، اجرای آن را تسهیل می‌کند.

در دستورالعمل کشوری کرونا ویروس حدید (nCoV-2019) تصریح شده است که این بیماری جدید، یک بیماری قابل‌انتقال از حیوان به انسان محسوب می‌شود؛ اما هنوز راه‌های انتقال، مخازن حیوانی، راه‌های پیشگیری و تظاهرات دقیق بالینی آن مشخص نشده است و به مطالعات بیشتر نیاز دارد. همچنین هنوز واکسن و درمان مناسب برای nCoV-2019 وجود ندارد و بر این اساس، داشتن ظن بالینی بالا و پرسش از شرح‌حال سفر و تماس از بیماران تب‌دار و بیماران دارای علائم تنفسی نقش بسیار مهمی در برنامه پیشگیری و کنترل این بیماری دارد.

 

متن کامل دستورالعمل کشوری کرونا ویروس جدید (nCoV-2019) که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر کرده است را اینجا دریافت کنید.

فلوچارت تشخیص و درمان بیماری nCoV-2019 در سطوح ارائه خدمات سرپایی و بستری (ضمیمه دستورالعمل کشوری کرونا ویروس جدید) را اینجا مشاهده کنید.

موضوعات :
در همین رابطه