السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 23 آبان 1403

در نشست آنلاین بررسی توسعه صادرات استان کرمان و افغانستان مطرح شد

صادرات گوشت مرغ؛ زمینه جدید تجارت کرمان و افغانستان

در نشست آنلاین بررسی توسعه صادرات استان کرمان به افغانستان با با اشاره به ظرفیت‌های استان کرمان در پرورش طیور، ظرفیت‌های موجود برای صادرات گوشت مرغ به افغانستان مورد بررسی قرار گرفت.

01 خرداد 1399
کد خبر : 32553
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرمان گفت: صادرات گوشت مرغ از کرمان به برخی ولایت‌های کشور افغانستان می‌تواند زمینه جدید تجارت بین دو منطقه باشد.

سیدمهدی طبیب زاده در نشست آنلاین بررسی توسعه صادرات استان کرمان به افغانستان که با حضور جمعی از بازرگانان دو کشور برگزار شد، افزود: کرمان یکی از مهمترین استان‌های ایران در تولید محصولات مختلف حوزه دام و طیور است و اتاق قصد دارد به‌عنوان تسهیل‌کننده و رابط فعالان اقتصادی با بازارهای مختلف، آنها را در زمینه تجارت گوشت مرغ با افغانستان همراهی کند. وی ادامه داد: تجارت یک فعالیت دو سویه و برد- برد است و زمانی این رابطه تجاری برقرار خواهد ماند که هر دو طرف بتوانند سود ببرند.

طبیب زاده خاطرنشان کرد: کیفیت تولیدات صنعت دام و طیور استان کرمان مناسب و دارای استانداردهای لازم است اما برای برقراری رابطه تجاری باید میزان موردنیاز گوشت مرغ برای هر یک از ولایت‌های موردنظر افغانستان، وزن هر قطعه مرغ، نوع بسته‌بندی، استانداردهای لازم و مسائل گمرکی و حمل‌ونقل این محصولات به‌طور دقیق بررسی شود. رئیس اتاق کرمان گفت: حمل‌ونقل گوشت مرغ با کامیون‌های یخچال‌دار ضوابط ویژه خود را دارد و باید همه شرایط از قبل فراهم شود تا کامیون‌ها برای عبور از مرز مشکل نداشته باشند.

او گفت: کشتارگاه‌های ایران با دقت بسیار به ذبح اسلامی می‌پردازند، همه مسائل بهداشتی و شرعی با نظارت‌های لازم رعایت می‌شود و در هر کشتارگاه ناظر شرعی وجود دارد. طبیب زاده، اظهار کرد: باید تولید محصول صادراتی مطابق با نیاز و خواسته و بر اساس استانداردهای کشور هدف باشد و شرکت‌های تجاری فعال در این زمینه نیز معرفی شوند.

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان نیز گفت: تولیدکنندگان صنعت دام و طیور استان آمادگی خود را برای تأمین نیاز گوشت مرغ در افغانستان، اعلام کرده‌اند که امیدواریم این ارتباط رسمی و شفاف برقرار شود. سیدمحمدرضا ترابی موسوی افزود: باید هماهنگی لازم بین مجموعه‌های مختلف مانند گمرک، استاندارد، جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت استان ایجاد تا همه موارد مدنظر در بازار مقصد فراهم شود تا بتوانیم این تجارت را آغاز و به شکل دائمی ادامه داد.

تاجر افغانستانی فعال در ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه حداقل وزن هر قطعه مرغ مدنظر مردم افغانستان دو کیلو و 500 گرم تا سه کیلوگرم است، گفت: مردم بسیاری از مناطق کشور افغانستان، از مرغ برای غذای میهمانی‌های خود استفاده می‌کنند و به همین دلیل به قطعه‌های مرغ درشت علاقه دارند.

امام‌زهی تصریح کرد: در افغانستان مرغ گرم با همین بسته‌بندی داخل کشور ایران موردپسند مردم افغانستان است و در زمینه ذبح اسلامی نیز، نوع کشتار مرغ ایران در آن کشور پذیرفته شده است.

او ادامه داد: همچنین تخم‌مرغ ایران در مقایسه با تخم‌مرغ وارداتی از سایر کشورها به افغانستان، دارای کیفیت بالاتری است و این موضوع نیز می‌تواند برای تجارت موردنظر فعالان اقتصادی استان کرمان قرار گیرد.

در ادامه رئیس اتاق تجارت و صنایع غزنی افغانستان، که به‌صورت آنلاین در این نشست شرکت کرده بود، با اشاره به اینکه اتاق کرمان در توسعه روابط بین دو کشور ایران و افغانستان پیش‌قدم بوده است، گفت: شیوع ویروس کرونا میزان مصرف گوشت مرغ و تخم‌مرغ را افزایش داده و شرکت‌های تولیدی نتوانستند نیاز مردم را تأمین کنند و به همین دلیل دولت افغانستان اجازه واردات گوشت مرغ به این کشور را صادر کرد.

عبدالمتین قلندری، افزود: در صادرات گوشت مرغ از کرمان به افغانستان باید استانداردهای دولت افغانستان در نظر گرفته شود و از سوی دیگر نیز مسئولیت تأیید کیفیت محصول، بسته‌بندی و حمل‌ونقل آن نیز بر عهده اتحادیه مرغداران ایران است.

در این نشست رئیس و نایب‌رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان، نمایندگان اتاق‌های تجارت و صنایع هرات، کابل و پکتیا نیز به‌صورت آنلاین حضور داشتند و به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.

موضوعات :
در همین رابطه