نخستین جلسه علنی مجلس در سال ۹۹ به ریاست مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور بیش از دو سوم از نمایندگان آغاز شد.
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع نمایندگان آخرین برنامهها، اقدامات و راهکارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا در جمع نمایندگان تشریح کرد. همچنین در جلسه امروز، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و عبدالرضا رحمانی فضلی آثار اقتصادی بیماری کرونا را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در ابتدای این جلسه ضمن قدردانی از تلاشهای ارتش، سپاه پاسداران، دولت، کادر درمان و صدا وسیما در مقابله با ویروس کرونا، گفت: آنچه مهم است و باید انجام دهیم این است که اگر یک ماه با قدرت عمل کنیم میتوانیم ویروس را زمینگیر کنیم؛ با اقدامات عالمانه و با مشارکت مردم خواهیم توانست این مسائل و همچنین مسائل اقتصادی، معیشتی و گرفتاریهایی موجود را حل کنیم.
در ادامه، مهمترین نکات کلیدی صحبتهای وزرای بهداشت، کشور و رئیس سازمان برنامه و بودجه را میخوانید:
وزیر بهداشت: ایران ؛ رتبه هفتم ابتلا به کرونا و جایگاه ششم مرگ و میر
- آنچه امروز در کشور میبینیم، مرحله مدیریت بیماری است و به مهار و کنترل نرسیدیم. نباید دچار توهم یا گرفتاری محاسباتی شویم.
- در حال حاضر ۷۱ میلیون نفر از مردم کشور را با اتکا به سامانه سیب و پرونده الکترونیک سلامت و سامانه ۴۰۳۰ غربالگری کرده و مواردی که در مرحله اولیه بیماری هستند را شناسایی کردیم. این پروتکل تایید شده در جهان است.
- در روزهای آتی شاهد این خواهیم بود که فاصله بین مرگها و موارد مثبت ابتلا بیشتر میشود. این فاصله بیشتر، وضعیت ایران را بهتر نشان میدهد.
- امروز از نظر ابتلا رتبه هفتم و در مرگ و میر رتبه ششم را در جهان داریم.
- هیچ پدیدهای برای اقتصاد کشور، سهمگینتر از طولانیتر شدن مدت کرونا نیست.
- امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه بتوانیم به یک مرحله مهم در مقابله با ویروس «کرونا» برسیم.
- به این دلیل فاصله گذاری هوشمند را ایجاد کردیم تا هم از نظر اقتصادی دچار مشکل نشویم و هم کرونا را مدیریت کنیم.
- ما در پاییز 98 پیک پاییزه آنفلوآنزا را داشتیم و منتظر نوع B آنفلوآنزا بودیم و گزارشهایی در این رابطه پس از بارش برف گزارش داده شد. پس از آن، دو مورد در روز ۲۹ بهمن به ما گزارش دادند که در شهر قم علایم دارند.
- کیت تشخیصی کرونا درست بعد از دو هفته که در ایران تشخیص داده شد، توسط سازمان جهانی بهداشت وارد شد. ولی در همان روزهای اول در انستیتو پاستور، کیت تشخیصی کرونا جدید را طراحی کرده بودیم و دو آزمایشگاه در کشور آماده تشخیص بود.
- ۲۳ تیم اپیدمیولوژیست در حال کار روی این موضوع هستند که منشا اول بیماری کجا بود.
- امروز زمان ریشه یابی بیماری و منشا آن نیست و وقت مبارزه با بیماری است.
- در فرانسه به ازای هر هزار نفر، حداقل هفت دارد و ما یک و شش دهم تخت داریم. میزان تختهای بیمارستانی اروپا ۴ تا ۵ برابر ایران است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه: تسویه 100 درصدی اعتبارات حوزه بهداشت و درمان
- فردا باید ۴ هزار ۴۰۰ میلیارد تومان نیز به عنوان کمک معیشتی به مردم پرداخت شود.
- امروز یا فردا ۱۰۰ درصد اعتباراتی که مربوط به حوزه ردیفهای بهداشت و درمان است، تسویه خواهند شد.
- قرار بود بخشی از این تعهدات را از محل صرفه جویی بنزین پرداخت کنیم که با توجه به کاهش تقاضا در کشورهای همسایه که آنها نیز مشکلات خاص خود را دارد، دولت در حساسترین مدیریت منابع و مصارف است قرار گرفت.
- تا کنون ۳هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان به شکل ویژه برای تقویت ستاد ملی مبارزه با کرونا، ستاد تهران بزرگ و استانها به عنوان تنخواه پرداخت شده است،
- برای ماههای آینده بالغ به ۱۲هزار ۴۰۰ میلیارد تومان برای تجهیزات بیمارستانها در جهت مقابله با کرونا، تامین دارو، البسه و پوشاک ویژه کادر درمان، کیتهای آزمایشگاهی، جبران کمبود درآمدهای اختصاصی دانشگاههای علوم پزشکی تخصیص داده میشود.
- ابتدا به همه شرکتهای داخلی و دانش بنیان ارایه خواهیم کرد تا هر امکانی که برای تامین و تولید این اقلام از قبیل تجهیزات، البسه، دارو و موارد ویژهای که برای بیمارستانها لازم است را به ما اعلام کنند. اگر شرکتهای داخلی ازعهده این کار بربیایند یک سنت را هم از خارج وارد نمی کنیم
- ۱۲هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از مشاغل و کسبه در نظر گرفته شده است.
- برای حمایت از گروه های حساس و آسیب دیده ، در مرحله اول ۳ میلیون نفر شناسایی شدند که حقوق ثابت و مالکیت دیگری نداشتند به این افراد از ۲۰۰تا ۶۰۰ هزار تومان در اسفند ماه پرداخت کردیم.
- مرحله دیگر تا چند روز دیگر در فرودین انجام میشود و جامعه هدفش حدود ۴ میلیون نفری است که درآمدشان روزمزد یا فصلی است. حساب کارت یارانه این افراد بین یک تا دو میلیون تومان طی امروز و فردا شارژ خواهد شد. این مبلغ با چند ماه تنفس به تدریج و طی دو سال از حساب افراد کسر می شود.
- قرار بود سود این پرداختها ۱۲ درصد باشد، اما بنا بر تصمیم گرفته شده سود این وام ۴ درصد حساب خواهد شد. ۷۸ میلیون نفر که یارانه میگیرند اگر متقاضی باشند میتوانند با همین مکانیزم درخواست وام با سود ۱۲ درصد کنند.
- حدود سه میلیون بنگاه تجاری را شناسایی کردیم که به آنها ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات خواهیم داد تا دوره گذار بیماری کرونا و آثار اقتصادی آن را پشت سر بگذارند.
وزیر کشور: آمار کاهش ابتلا به کرونا در بسیاری از استانها
- طبق گزارشهای واصله، روند ابتلای مردم به بیماری کرونا در بسیاری از استانها رو به کاهش است.
- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۳۰ بهمن ماه درباره بیماری کرونا اولین گزارش را در دولت ارائه داد و ما در روز ۱ اسفند در وزارت کشور، ستاد مقابله با کرونا را تشکیل دادیم.
- حدود ۱۳۵۸ شهر داریم که در تمام این شهرها اقدامات لازم از جمله ضدعفونی کردن معابر و همچنین رعایت نکات بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است.
- یکی دیگر از مسائلی که ما باید همزمان با شیوع ویروس کرونا مورد توجه قرار میدادیم، رسیدگی به مباحث بحرانی مثل سیل بود و همچنین مباحثی در حوزه مرزها وجود داشت که وزارت کشور اقدامات خود را در این راستا انجام داد.
- در ایام عید، روزی ۲۰۰۰ تخت بستری داشتیم اما در حال حاضر به ۴۰۰ مورد رسیده است و در بسیاری از استانهای دیگر کشور هم رویه به همین صورت است.این مسئله به این معنا نیست که ما اعلام کنیم شرایط بسیار خوب است و فعالیتها باید به صورت عادی انجام شود بلکه باید با هماهنگی و مشارکت یکدیگر، این روند مدیریت بیماری کرونا را ادامه دهیم تا طول عمر این بیماری و فوتیها کاهش یابد.