رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

جهانگیری در جلسه علنی مجلس مطرح کرد

اختصاص 50 هزار میلیارد تومان تسهیلات به کسب‌وکارهای تعطیل‌شده به دلیل کرونا

معاون اول رئیس‌جمهوری در جلسه رای اعتماد به وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای جلوگیری از تبعات کرونا تصمیمات اقتصادی خوبی گرفته شد؛ بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات دولتی تامین شد. همچنین قرار است ۵۰ هزار میلیارد تومان به بنگاه‌هایی بدهیم که یا به دستور ستاد مبارزه با کرونا تعطیل شدند یا به تعطیلی کشانده شده‌اند؛ هدف این تسهیلات این است‌که بنگاه‌ها بتوانند حقوق کارگرهای خود را پرداخت کنند.

20 فروردین 1399 - 13:24
کد خبر : 32793
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‎جمهوری در جلسه رای اعتماد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی از دشواری‌های سال 1398 گفت: در سال ۹۸ گرفتاری های متعددی برای کشور پیش آمد که به فضل الهی این سال را پشت سر گذاشتیم؛ در ابتدای سالی که گذشت تعداد زیادی از استان های کشور گرفتار سیل شدند که به لطف خدا بخش قابل توجهی از خسارات وارده در این زمینه جبران شده و ان‌شاءالله بخش‌های باقیمانده نیز در آینده نزدیک تکمیل خواهد شد.  ترور سردار سلیمانی حادثه ‌ی بسیار تلخ و جنایتی ضد انسانی بود که آمریکایی‌ها انجام دادند و قلب ملت ایران را داغدار کرد؛ اما تشییع باشکوه در سراسر کشور به آمریکایی ها نشان داد با ملت ایران باید جور دیگری رفتار کند.

جهانگیری افزود: حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی و شهادت جمعی از هموطنان و مسافران این هواپیما و همچنین شیوع ویروس کرونا در کشور از جمله اتفاقات تلخی بود که در سال گذشته رخ داد.

او با اشاره به تشکیل ستاد ملی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در کشور تصریح کرد: ستاد مقابله با کرونا که به تصویب شورای عالی امنیت ملی و با ریاست روحانی مرتب برگزار می‌شود بر آن است که با حداقل ضایعات از این ویروس عبور کنیم. ما باید کرونا را جدی بگیریم و این بیماری به عنوان یک ویروس عالمگیر نوظهور نیازمند بررسی‌های متعددی است؛ کرونا تبعات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بسیاری در سطح جهانی به دنبال خواهد داشت.

مهمترین نکات سخنرانی جهانگیری را در زیر بخوانید.

- افزایش تاب‎آوری مردم یکی از مهمترین کارهایی بود که دولت در دستور کار خود قرار داد. در این مدت در خصوص کرونا تصمیمات اقتصادی خوبی گرفته شد و بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات و اعتبارات دولتی تامین شد تا به این بخش تخصیص یابد. خوشبختانه رهبری نیز با تخصیص یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی موافقت کردند و با این کار بخشی از مشکلات برطرف خواهد شد.

- از ۷۵ هزار میلیارد تسهیلاتی که در نظر گرفته شده، ۲۵ هزار میلیارد به عنوان کمک به خانوارهای یارانه بگیر که ۲۳ میلیون خانوار هستند، پیش بینی شده‌ است؛ قرار است به هر خانوار اعتبار یک میلیون تومانی پرداخت شود تا بتوانند نیازهای خود را در این ایام تامین کند و سپس طی دو سال آن را پرداخت کنند.

- قرار شد ۵۰ هزار میلیارد دیگر را به بنگاه‌هایی بدهیم که یا بر اساس دستور ستاد تعطیل شدند یا در اثر تبعات کرونا به تعطیلی کشانده شده‌اند؛ این تسهیلات عمدتاً با این هدف اعطا می‌شود که بنگاه ها بتوانند حقوق کارگرهای خود را پرداخت کنند؛ چرا که ما باید همواره به طبقات ضعیف فکر کنیم. در این راستا عصر امروز جلسه ستاد رفاه برگزار می‌شود تا درباره چگونگی حمایت از اقشار ضعیف جامعه که در این ایام بیشترین آسیب به آنها وارد شده است، تبادل نظر کنیم.

- در سال ۹۸ توانستیم نهایتاً با ۴۴۱ هزار میلیارد تومان از منابع خزانه و اوراق بودجه کشور را تامین کنیم این در حالی بود که در شورای عالی سران سه قوه پیش بینی شده بود که ممکن است تامین بودجه ۳۸۶ میلیارد تومان کاهش یابد؛ در تامین بودجه این سال مالیات ها نقش مهمی داشت.

- در سال ۹۸ اتکا به منابع نفتی کاهش بسیاری یافت و در این سال کمترین استفاده از منابع نفتی انجام شد، در سال گذشته بانک مرکزی موفق شد مجموعاً ۳۹ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات کالاهای مختلف کند؛ در شرایط تحریم های ظالمانه آمریکا ۱۳۵ میلیون تن کالا از کشور صادر و ۳۵ میلیون تومان کالا وارد کشور شد و بیش از ۱۷۰ میلیون تن کالا در تجارت ما جا به جا شد.

-رشد اقتصادی کشور به سمت مثبت حرکت کرد و در پائیز رشد همه بخش ها مثبت شد؛ اشتغال زایی اقتصاد با وجود همه مشکلات مثبت شد و نرخ بیکاری در پاییز از ۱۱.۸ در سال ۹۷ به ۱۰.۶ در سال ۹۸ کاهش یافت. در سال ۹۸ بیش از ۴۷۰ هزار شغل جدید ایجاد و برای اولین بار تعداد بیکاران در کشور کاهش یافت.

- در بین بخش‌های مختلف اقتصادی بخش کشاورزی سهم بالایی در رشد اقتصاد و کاهش نرخ بیکاری ایفا کرد؛ در رشد ۹ ماهه اقتصادی کشور در سال ۹۸ بیش از ۸.۶ درصد سهم بخش اقتصادی بوده است و این بخش ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد.

-امنیت غذایی کشور در سال گذشته تا حد زیادی تامین شد؛ در سال ۹۲ کل محصولات کشاورزی کشور ۹۷ میلیون تن بود و در سال قبل به ۱۲۷ میلیون تومان افزایش یافت. با حمایت‌هایی که رهبر معظم انقلاب انجام داد در بخش غربی کشور طرح‌هایی که در ۴۰ سال گذشته بی سابقه بود، با ۸ میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی اجرا شد؛ ده‌ها سد ایجاد و صدها هزار هکتار زمین کشاورزی زیر کشت رفت.

- در سیستان و بلوچستان برای اولین بار به طرح بزرگ ۴۶ هزار هکتاری، با حمایت مجلس و رهبری منابعی اختصاص یافت تا بتوانیم شاهد کشاورزی پایدار در آن مناطق باشیم. همچنین در خوزستان و ایلام مواردی که در سال های ۷۲ و ۷۳ در جریان سفر رهبری وعده داده شده بود در این دولت اجرا شد و تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از آن اجرا شده است؛ نتیجه این اقدامات افزایش بازدهی در این زمینه ها بوده است؛ همچنین در جریان سیل خوزستان بیشترین خرید گندم را از کشاورزان خوزستان داشتیم؛ چرا که بهره‌وری اراضی در این منطقه به شدت بالا رفته است.

- بخش کشاورزی که تراز تجاری خارجی آن منفی ۸ میلیارد دلار در سال ۹۲ بوده است به منفی ۴ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است؛ در بخش کشاورزی بیش از ۸۰ درصد نیازهای کشور در داخل انجام شده است که این نشان از فعالیت مجموعه کاربرد آن در بخش کشاورزی کشور است.

-الان در فصل برداشت محصولات کشاورزی هستیم و دولت طی این روزها قبول کرد که قیمت خرید گندم را به ۲۵۰۰ تومان افزایش دهیم تا حمایت بیشتری از کشاورزان شود که این موضوع با استقبال کشاورزان و گندم کاران مواجه شد؛ یکی از افرادی که در افزایش قیمت گندم مصر بود آقای خاوازی بود.

موضوعات :
در همین رابطه