در هفتهای که پشت سر گذاشتیم، اعداد و ارقام متعددی در ارتباط با اقتصاد، تجارت و کسبوکار در اقصی نقاط جهان، از سوی رسانهها، نهادهای اقتصادی ملی و بینالمللی و مراکز تحقیقاتی منتشر شد که مهمترین آنها را میتوان در موارد ذیل خلاصه کرد:
20 تریلیون دلار
صندوق بینالمللی پول: ظرف 20 سال آینده کشورهای جهان باید دستکم 20 تریلیون دلار برای دستیابی به اهداف مرتبط با پیشگیری از تغییرات نامطلوب آبوهوایی و همچنین سایر اهداف توسعه پایدار سرمایهگذاری کنند.
1.6 درصد
صندوق بینالمللی پول: پیشبینی میشود که اقتصاد کشورهای جنوب صحرای بزرگ آفریقا در سال جاری میلادی 1.6 درصد نسبت به سال گذشته کوچکتر شود. این منطقه از دهه 1970 میلادی تاکنون این میزان افت تولید ناخالص داخلی را تجربه نکرده است.
12 میلیون نفر
بانک جهانی: برآوردهای اولیه کارشناسان بانک جهانی در هند حاکی از این است که با توجه به مشکلات اقتصادی ناشی از بحران جهانی کرونا، تا پایان سال جاری میلادی حدود 12 میلیون نفر به آمار افراد زیر خط فقر شدید در هند افزوده خواهد شد.
20.5 میلیون شغل و 14.7 درصد
سیانان: اداره آمار وزارت کار آمریکا اعلام کرد در ماه آوریل (13 فروردین تا 11 اردیبهشت) حدود 20.5 میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست دادهاند و نرخ بیکاری در پایان این ماه به 14.7 درصد رسیده است که این رقم بالاترین نرخ بیکاری در آمریکا از اواخر دهه 1930 میلادی تاکنون به شمار میرود.
13 درصد
سیانان: مرکز آمار کانادا اعلام کرد نرخ بیکاری در این کشور در پایان ماه آوریل حدود 13 درصد بوده است که این رقم بالاترین نرخ بیکاری در کانادا طی تقریباً چهار دهه اخیر محسوب میشود.
1.9 میلیارد دلار
بلومبرگ: نهادهای نظارتی ایالت کالیفرنیا شرکت گاز و برق پاسیفیک (PG&E) را در آتشسوزی جنگلهای این ایالت در سالهای 2017 و 2018 –که به کشته شدن بیش از یکصد نفر، سوختن دهها هزار هکتار جنگل و تخریب صدهای واحد مسکونی منجر شد- مقصر تشخصی داده و این شرکت را به پرداخت 1.9 میلیارد دلار جریمه محکوم کردهاند.
30 میلیارد دلار
بلومبرگ: برنار آرنو، سهامدار چندین شرکت تولید و توزیع کالاهای لوکس از جمله کریستین دیور و یکی از ثروتمندترین افراد جهان بر اساس رتبهبندی بلومبرگ، از زمان آغاز بحران کرونا تاکنون 30 میلیارد دلار از ثروت خود را از دست داده است و از این لحاظ در بین میلیاردهای جهان رکورددار محسوب میشود.
122 میلیون نفر و 27 درصد
بلومبرگ: مطالعات میدانی مرکز پایش اقتصاد هند (CMIE) که یک اندیشکده خصوصی است، نشان میدهد که محدودیتهای شدیدی که برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا در هند وضع شده، 122 میلیون نفر که اکثر آنها کارگران روزمزد بودهاند را بیکار کرده و نرخ بیکاری را به بیش از 27 درصد رسانده است.
2.9 میلیارد دلار
رویترز: شرکت همسفری آنلاین «اوبر» در سهماهه نخست سال مالی 2020 متحمل 2.9 میلیارد دلار زیان خالص شده است.
13 هزار نفر
رویترز: شرکت جنرال الکتریک اعلام کرد که تا پایان سال جاری میلادی حدود 13 هزار نفر از کارکنان خود در بخش تولید موتور جت را تعدیل خواهد کرد.
33.5 میلیون نفر
سیانبیسی: بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت کار آمریکا، طی 7 هفته اخیر 33.5 میلیون نفر در آمریکا برای دریافت مستمری بیکاری فرم پر کردهاند که این رقم در تاریخ آمریکا یک رکورد به شمار میآید.
14.3 تریلیون دلار
سیانبیسی: فدرال رزرو نیویورک در گزارشی اعلام کرد بدهی خانوارهای آمریکایی در پایان سهماهه نخست سال 2020 به 14.3 تریلیون دلار رسیده است که این رقم بالاترین میزان بدهی خانوارها در تاریخ آمریکاست.
14 درصد
فایننشال تایمز: بانک آو انگلند (بانک مرکزی انگلیس) پیشبینی کرده است که اقتصاد این کشور در سال جاری میلادی 14 درصد نسبت به سال گذشته کوچکتر خواهد شد که این میزان افت تولید ناخالص داخلی، از سال 1706 میلادی تاکنون در انگلیس بیسابقه بوده است.
3 تریلیون دلار
والاستریت ژورنال: دولت آمریکا قصد دارد در سهماهه جاری 3 تریلیون دلار برای پوشش هزینههای مرتبط با بحران کرونا استقراض کند که این رقم پنج برابر رکورد قبلی میزان استقراض دولت آمریکا در یک دوره سهماهه (در اوج بحران مالی 2008) است.
1.5 درصد
یورو استات: شاخص قیمت تولیدکننده در منطقه یورو طی ماه مارس نسبت به ماه مشابه سال قبل 1.5 درصد کاهش نشان میدهد.