رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس اتاق شهرکرد در شورای گفت‌وگوی استان چهارمحال و بختیاری

تحقق جهش تولید، زنجیره توسعه تجارت با همسایگان تکمیل می‌شود

رئیس اتاق شهرکرد، در نشست شورای گفت‌وگوی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه با تنگناهای مالی دوره تحریم و ریزش قیمت نفت، اتکا به منابع داخلی یک راهکار ناگزیر است، گفت: با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و فراهم کردن فضای کسب‌وکار مساعد برای بخش خصوصی، جهش تولید محقق شده و زنجیره توسعه تجارت با همسایگان تکمیل می‌شود.

01 خرداد 1399 - 13:29
کد خبر : 33298
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق شهرکرد، گفت: با توجه به کاهش شدید درآمدهای نفتی، ظرفیت‌های واقعی کشور برای اقتصاد بدون نفت و ضرورت تحقق جهش تولید، اتکا به منابع داخلی آشکارتر می‌شود و موجب فعال شدن بخش خصوصی و قطع وابستگی به خارج و گسترش صنایع تکمیلی و تبدیلی و جلوگیری از خام فروشی خواهد شد.

آیت اله احمدی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان چهارمحال و بختیاری افزود: جهش تولید، زنجیره توسعه تجارت با همسایگان را تکمیل می‌کند و زمینه هرچه بیشتر صادرات غیرنفتی و برطرف شدن مشکلات صادرات از مسیر پانزده کشور همسایه با هدف کمک به نیازهای ارزی کشور و کنترل حجم بالای نقدینگی و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی را در شرایط تحریم فراهم خواهد کرد.

احمدی گزارشی از شورای گفت‌وگوی استان در سال 99 ارائه داد و بیان کرد: از 9 جلسه شورای گفت‌وگو و 20 جلسه کمیته کارشناسی، 124 مصوبه حاصل شده که از این تعداد مصوبه 75 مصوبه اجرایی گردیده و تعداد 49 مصوبه در دست اقدام و یا اجرایی نشده است.

او افزود: شیوع ویروس کرونا در سطح جامعه ایران و به‌تبع آن در استان چهارمحال و بختیاری محدودیت‌ها و آسیب‌هایی به وجود آورده است و در راستای تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا و ستادهای استانی و شهرستانی مربوطه و در پی اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و همچنین اجرای مصوبات استانی، بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی استان در کنار سایر بخش‌ها متأثر از شرایط بحران موجود شده است.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان افزود: تلاش برای کاهش سرعت انتشار ویروس سبب شد تا ساعات کاری بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی کاهش یافته و برخی از واحدهای تولیدی به‌صورت کامل فعالیت خود را تعطیل کنند و همچنین بیکاری یا تعدیل نیروهای قسمت‌های عمده‌ای از واحدهای تولیدی و شیفتی کردن مابقی پرسنل که باعث کاهش تولید به‌تبع آن و افزایش نرخ بیکاری گردیده است و درنتیجه‌ آن خسارت‌های مالی زیادی برای این‌گونه بنگاه‌ها و در کل اقتصاد کشور ایجاد شده است.

او ادامه داد: اختلال در فعالیت بازار و گردش نقدینگی و همچنین عدم آمادگی برخی تجار برای ارائه سفارش‌ها و خرید محصولات از واحدهای صنعتی و تولیدی نیز از دیگر تبعات شیوه کرونا محسوب می‌شود.

احمدی اظهار کرد: قطع ارتباط سیستمی و زنجیره‌ای با عوامل فروش تولیدات برخی از شرکت‌ها با شهرهای دارای وضعیت قرمز مانند قم، یزد، کاشان و اصفهان که باعث نیمه تعطیلی این کارخانه‌ها و تبعات ناشی از آن شامل چک‌های برگشتی، کاهش تولید و درآمد شرکت شده است.

رئیس اتاق شهرکرد گفت: تعطیلی کامل هتل‌ها، متل‌ها، مهمان‌پذیرها و کلیه اماکن سیاحتی، زیارتی و گردشگری و جلوگیری از ورود مسافران و تجمع گردشگران و خسارات وارده ناشی از لغو پروازهای خارجی، کنسلی تورهای مسافرتی، تعطیلی آژانس‌های خدمات مسافرتی و لغو برنامه‌های فرهنگی با توجه به هم‌زمانی شیوع این ویروس با ایام نوروز که باعث رکود صد درصد اقتصادی در این حوزه گردیده که به دنبال آن بیکاری فعالان صنعت توریسم را به دنبال داشته است.

 آیت اله احمدی افزود: با عنایت به اینکه کشاورزی و دام‌پروری پایه اقتصاد شغلی استان چهارمحال و بختیاری است و در تولیدات محصولاتی نظیر ماهیان سردابی (رتبه اول کشوری)، قارچ دکمه‌ای (رتبه پنج کشوری)، گل، شیر، گوشت و مرغ دارای رتبه کشوری است، با ورود ویروس کرونا و با ایجاد شرایط قرنطینگی و کاهش عرضه و تقاضا موارد فوق قابل‌توجه است.

در ادامه، استاندار چهارمحال و بختیاری در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی این استان گفت: وجود شرکت پرتودهی گاما در این استان مزیتی برای کل کشور و به‌خصوص استان‌های هم‌جوار است و کشاورزان و باغداران با پرتودهی تولیدات خود می‌توانند از ارزان‌فروشی محصولات به دلالان خودداری و نسبت به ارائه آن به بازار با قیمت مطلوب اقدام کنند.

اقبال عباسی افزود: عباسی تصریح کرد:‌ فرمانداران شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری در دوران پساکرونا با برگزاری همایش‌های تخصصی نسبت به معرفی و تشریح مزیت‌های پرتودهی گاما برای کشاورزان، باغداران و تولیدکنندگان سایر بخش‌های استان اقدام کنند.

او یادآور شد: دولت، مردم و بخش در دوران شیوع ویروس کرونا همکاری مطلوبی با یکدیگر در راستای جلوگیری از گسترش این ویروس و تلاش برای قطع زنجیره انتقال آن داشته‌اند که قابل قدردانی است.

استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ارائه هر انتقاد نیازمند یک پیشنهاد سازنده اجرایی نیز هست، گفت: بخش خصوصی مشکلات خود را شناسایی و راهکارهای رفع آن را برای تصویب در کمیته‌های ملی و استانی ارائه کند.

در ادامه مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: به‌جز شهرک صنعتی کوهرنگ، آب موردنیاز تمامی شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود.

محمد فلاح تأکید کرد: چهارمحال و بختیاری با توان تأمین ۱۴ درصد آب موردنیاز شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان رتبه ۳۰ کشور را دارد.

او افزود: آب موردنیاز شهرک‌ها و نواحی صنعتی چهارمحال و بختیاری با سه هزار و ۷۰۰ هکتار وسعت یک‌هزار و ۷۱۸ لیتر بر ثانیه بود که از این میزان هم‌اینک تنها ۲۲۵ لیتر بر ثانیه تأمین می‌شود.

فلاح تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری با یک درصد جمعیت و وسعت کشور هم‌اکنون سه درصد صنایع ایران را در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان جای داده و هم‌اکنون ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی در چهارمحال و بختیاری فعال است که حدود ۱۴ هزار خانوار برابر ۴۵ هزار نفر از جمعیت استان در این شهرک‌های صنعتی مشغول کار هستند.

موضوعات :
در همین رابطه