رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

مظفر علیخانی در نشست با اعضای هیات مدیره جامعه تورگردانان

تشکیل فدراسیون گردشگری موجب هم‌افزایی تشکل‌های این بخش می‌شود

مشکلات صنعت گردشگری در نشست جامعه تورگردانان ایران با مظفر علیخانی معاون امور استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران بررسی شد. علیخانی پیشنهاد داد تا به منظور حل مشکلات این صنعت، فدراسیون گردشگری تاسیس و سند گردشگری با مشارکت این فدراسیون تدوین شود.

19 تیر 1399 - 11:14
کد خبر : 33427
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست جامعه تورگردانان ایران با مظفر علیخانی معاون امور استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران برگزار شد و مشکلات این صنعت مورد بررسی قرار گرفت. اعضای این انجمن خواستار حمایت پارلمان بخش خصوصی از فعالان این صنعت شدند.

تشکیل فدراسیون گردشگری با هدف حل مشکلات صنعت گردشگری و حذف موازی کاری‌ها از پیشنهادهای معاون امور استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران بود که در حضور اعضای هبات مدیره جامعه تورگردانان ایران مطرح شد و او خواستار تداوم ارتباط بین این انجمن و اتاق ایران شد.

به باور معاون امور استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران، فارغ از اختلاف نظرهایی که در خصوص تأسیس این فدراسیون وجود دارد، فدراسیون گردشگری می‌تواند موجب تشریک مساعی و هم‌افزایی بین تشکل‌های صنعت گردشگری شود تا اتلاف منابع صورت نگیرد.

تدوین سند گردشگری با نظر بخش‌خصوصی از دیگر دستاوردهایی است که به اعتقاد علیخانی می‌توان با تأسیس فدراسیون گردشگری پیگیری کرد. ضمن اینکه اقتدار و مشروعیت بخشیدن به تشکل‌های حوزه صنعت گردشگری از دیگر مزایای تاسیس این فدراسیون خواهد بود.

او در همین زمینه تصریح کرد: تجربه نشان داده است که هرجا سیاسیون به مشکلاتی برخورده‌اند، این اقتصادی‌ها بوده‌اند که به کمک کشور آمده‌اند، بنابراین با تشکیل فدراسیون گردشگری بخش خصوصی این فرصت را پیدا خواهد کرد تا به بررسی مشکلات ساختاری و مدیریتی موجود در صنعت گردشگری بپردازد و راهکار ارائه دهد.

در همین زمینه، علیخانی جایگاه دیپلماسی اقتصادی را مورد توجه قرار داد و افزود: موانع دولتی برای بخش خصوصی در بسیاری از حوزه‌ها وجود ندارد و به همین دلیل این بخش می‌تواند با دست باز بیشتری عمل کند. به خصوص در حوزه گردشگری این بخش خصوصی است که با دعوت از هیات‌های خارجی و حضور در نمایشگاه‌ها می‌تواند موجب ارتقای صنعت شود.

علیخانی با تاکید بر اینکه که تشکل‌های بخش خصوصی دارای جایگاه خاصی در ساختار اتاق ایران هستند و مورد توجه ویژه هیات رئیسه اتاق ایران قرار دارند، به جامعه تورگردانان ایران توصیه کرد تا ارتباط سازمان یافته خود را با اتاق ایران بیشتر کنند و این ارتباط تنها به برگزاری مجمع ختم نشود. او در همین ارتباط بر اهمیت رسانه و ضرورت طرح تقاضای قانونی تشکل‌های بخش خصوصی در فضای رسانه‌ای تاکید و نقش اتاق ایران را به عنوان پل ارتباطی توصیف کرد.

توانمندسازی تشکل‌ها از دیگر نکاتی بود که علیخانی به آن اشاره کرد و در همین زمینه نقش تشکل‌ها را در تعریف و تدوین فرایندهایی که منجر به افزایش ظرفیت‌ها و توان ارتباطی آن‌ها می‌شود، مورد توجه قرار داد.

معاون امور استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران همچنین از اعضای هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران خواست تا با تهیه گزارشی از وضعیت صنعت گردشگری، ضمن آسیب‌شناسی این صنعت برای برون‌رفت از مشکلات صنعت، راهکارهای میان مدت و بلند مدت خود را ارائه کنند.

در ادامه این جلسه بحث‌هایی پیرامون وضعیت صنعت گردشگری از سوی اعضای هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران ارائه شد.

معافیت تورهای ورودی از مالیات بر ارزش افزوده، عدم حمایت دولت از این صنعت، قوانین و مقررات دست و پاگیر از مهم‌ترین موضوعاتی بود که از سوی حاضران در این نشست مطرح شد.

در همین رابطه