رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در نشست مجازی کمیته حمل‌ونقل اتاق بازرگانی و صنعت اکو بررسی شد

از تجربه ایران برای از سرگیری تجارت و ترانزیت در منطقه اکو استفاده شود

در نشست کمیته حمل‌ونقل اتاق بازرگانی و صنعت اکو، کشورهای عضو به مشکلات ناشی از کرونا ویروس پرداختند. یکی از موضوع‌های موردبررسی مشکلات مسائل و مشکلات تجارت در بین کشورهای عضو اکو بود. قرار شد از پتانسیل‌های این منطقه درزمینهٔ ترانزیت و حمل‌ونقل درون منطقه‌ای استفاده شود.

15 تیر 1399 - 13:40
کد خبر : 33783
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

موضوع جلسه مجازی کمیته حمل‌ونقل اتاق بازرگانی و صنعت اکو، بررسی مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا 19 در کشورهای منطقه بود. در این نشست مجازی هیات‌هایی از کشورهای ایران، افغانستان، ترکیه، ازبکستان، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان به همراه دبیرخانه اتاق اکو مستقر در ترکیه و بانک توسعه و تجارت اکو شرکت کردند.

در این نشست نماینده ترکیه به راه‌های همکاری و غلبه بر مشکلات در شرایط کنونی شیوع  بیماری کووید ۱۹ اشاره کرد؛ و درباره اجرایی شدن موافقت‌نامه تجاری اکو (اکوتا) گفت.

در این نشست درباره مشکلات عدم اجرای موافقت‌نامه‌ها در چارچوب اکو، موافقت‌نامه تسهیلات  ویزایی و چارچوب حمل‌ونقل و ترانزیت اکو گفت‌وگو شد؛ قرار شد برای حل این مشکلات با همکاری دبیرخانه اکو و کشورهای عضو تدابیری اندیشیده شود.
همچنین درباره وضعیت مرزها که به خاطر شیوع ویروس کرونا بسته‌شده بود، گفتند. به گفته نماینده اتاق ایران حدود 80 درصد مرزهای کشور بازگشایی‌شده است.

او از کشورهای عضو خواست از تجربه ایران در راستای از سرگیری تجارت و ترانزیت در منطقه اکو استفاده کنند و بازگشایی گذرگاه‌های مرزی را تسریع بخشند؛ این پیشنهاد مورد استقبال کشورهای عضو قرار گرفت.
بعدازآن نماینده افغانستان از اقدامات بهداشتی کشور خود در گمرک و نقاط مرزی گفت؛ پیوستن افغانستان به کنوانسیون تیر الکترونیک باعث توسعه حمل‌ونقل در منطقه شده و در حال حاضر کارگاه‌های آموزشی برای شرکت‌های حمل‌ونقل این کشور برگزار می‌شود. همچنین مرکز آموزش تخصصی در این زمینه در کشور افغانستان ایجاد خواهد شد.

نماینده افغانستان درخواست کرد کشورهای عضو امکان عبور کامیون‌های افغانی از قلمرو خود را فراهم می‌کنند. او همچنین خواستار بهره‌برداری از امکانات بندر چابهار برای ترانزیت و صادرات کالاهای کشور افغانستان شد. در این زمینه مقرر شد همکاری نزدیک بین اتاق‌های بازرگانی عضو صورت پذیرد.
در ادامه این نشست مجازی نماینده آذربایجان گفت با توجه به موقعیت استراتژیک آذربایجان در مسیر چین به اروپا  و دسترسی این کشور به بندر اکتائو در قزاقستان و تکمیل راه‌آهن این کشور با ترکیه همچنین ارتباط ترانزیتی با گرجستان اقدامات مناسب برای کنترل و مهار کووید ۱۹ در این کشور صورت گرفت و مقررشده است که در مرزهای ورودی اقدامات بهداشتی و ضدعفونی محموله‌های ورودی صورت پذیرد.
همچنین نماینده پاکستان در این نشست با برشمردن مشکلات ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹  در این کشور و در جهان به اقدامات این کشور در ابعاد بهداشتی و اقتصادی پرداخته و بر اهمیت کریدورهای منطقه‌ای اکو تاکید کرد.

او خواستار بهره‌گیری از پتانسیل‌های این منطقه درزمینهٔ ترانزیت، حمل‌ونقل درون منطقه‌ای شد و پتانسیل‌های پروژه کریدور چین به پاکستان (سی پک) را یادآور شد.

نماینده پاکستان خواستار اجرایی شدن موافقت‌نامه‌های امضاشده در چارچوب اکو درزمینهٔ حمل‌ونقل و ترانزیت شد.
همچنین نمایندگان ازبکستان و قرقیزستان نیز به‌صورت جداگانه مواردی را درباره اثرات منطقه‌ای و جهانی همه‌گیری کووید ۱۹ برشمرد. آن‌ها به کاهش ۵۰  درصدی  درآمدها و ورشکستگی شرکت‌ها و تجار اشاره کردند و عنوان کردند که در این زمینه معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم در نظر گرفته‌شده است.

نماینده ازبکستان خواستار همکاری کشورهای عضو درزمینهٔ توسعه راهکارهای مبارزه با بیماری کرونا و اجرایی شدن موافقت‌نامه‌های امضاشده در چارچوب اکو شد.
نماینده دبیرخانه اکو نیز در این نشست گفت پس از انتشار ویروس کووید ۱۹ کشورها مرزهای خود را بستند و در صورت تداوم وضعیت فعلی کشورهای عضو در تأمین موارد دارویی و پزشکی و محصولات کشاورزی و غذایی با مشکل مواجه خواهد شد.

او ادامه داد: در این زمینه دبیرخانه اکو چارچوب بهداشتی مواجهه با این وضعیت را با توجه به موافقت‌نامه ترانزیت و تجارت اکو تهیه و بین اعضا توزیع نکرده است تا مانع توقف جریان کالا و ترانزیت در منطقه شود.. کشورهای عضو نظر و پیشنهاد خود را به دبیرخانه ارسال کنند.

در این نشست عنوان شد که تماس با ترکمنستان برای بازگشایی مرزهای  این کشور انجام می‌شود.

تاریخ برگزار نشست بعدی، اعلام خواهد شد.

موضوعات :
در همین رابطه