رئیس اتاق تبریز با اشاره به تلاشهای دولت و مسئولان ارشد استانی و بخش سلامت که در مهار شیوع کرونا، گفت: با همراهی و همکاری تمام بخشهای دولتی و بخش خصوصی مسائل و مشکلات استان آذربایجان شرقی در بخشهای مختلف برطرف و امکان توسعه استان مهیا شود.
یونس ژائله با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور اظهار امیدواری کرد: با اقدامات دولت اقتصاد کشور از وضعیت گلخانهای و غیرواقعی به اقتصاد واقعی برسد.
او با اشاره به مزیتها رقابتی استان آذربایجان شرقی در بخشهای مختلف اعم از کشاورزی، فرش، چرم، قطعهسازی، صنایع غذایی، ساختمان، لوازمخانگی، صنایع معدنی، نساجی، دارو، حملونقل و پتروشیمی، افزود: باید با ایجاد کنسرسیومهای صادراتی امکان عرضه کالاها، محصولات و خدمات استان در کشورهای منطقه و جهان فراهم شود.
او راهاندازی پنجره واحد فیزیکی استان در محل اتاق تبریز را فرصت برای بهبود فضای کسبوکار در استان خواند و تصریح کرد: مطمئناً با راهاندازی این پنجره ایجاد کسبوکار در استان به سهولت انجام خواهد شد و بسیاری از بروکراسی زائد اداری حذف و امکان فعالیت برای کسبوکارها فراهم خواهد آمد.
در ادامه عباس کمالی، نایبرئیس اتاق تبریز با طرح مسئله نحوه بررسی مشکلات چکهای برگشتی واحدهای تولیدی که کمتر از 100 نفر کارگر و یا کمتر از یکمیلیون یورو صادرات دارند، از اعضای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خواست تا با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور سقف 100 نفر و یکمیلیون یورو در این موضوع لغو و فضا برای حمایت از تمام واحدهای صنعتی و تولیدی مهیا گردد.
خلیل الهی، رئیس دادگستری استان آذربایجان شرقی نیز در این نشست، گفت: با توجه به این نکته که قانون چک در سال 97 اصلاح شده و هر نوع تغییر و تحول باید از طریق مجاری قانون مورد تصویب قرار گیرد پیشنهاد داد: موضوع از طریق ارگانهای قانونی مجلس و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی مرکز موردبررسی قرار گیرد.
بررسی مراتب اعتراض به نحوه سهمیهبندی و صدور مجوز صادرات برای شیر خشک و بررسی مشکلات شرکت شهرکهای صنعتی ازجمله موارد طرح شده پیش از دستور این جلسه بود که توسط مدیرعامل پگاه آذربایجان طرح و در این جلسه مقرر شد: که این شرکت میزان صادرات شیر خشک خود را بهمنظور حمایت از واحدهای تولید شیر افزایش دهد.
در بخشی از این نشست، رحیمی رئیس انجمن فولاد استان آذربایجان شرقی با ارائه گزارشی از وضعیت فولاد استان، کشور و جهان گفت: ایران با تولید 27 میلیون تن فولاد رتبه هفت جهان را به خود اختصاص داده است، تأمین مواد اولیه، استرداد مالیات بر ارزشافزوده و معرفی برخی واحدهای فولادی به تعزیرات به دلیل عدم ارائه محصولات تولیدی در بورس را بزرگترین مسائل و مشکلات این بخش اقتصادی خواند و از مسئولان اتاق خواست در جهت حل مسائل این بخش اقدامات لازم را انجام دهند.
در این جلسه پس از مطرح شدن پیشنهادهای انجمن فولاد مقرر شد: واحدهای فولادی استان به میزانی که مواد اولیه خود را از بورس تهیه کردهاند، محصولات خود را نیز در بورس عرضه کنند.
محمدی پور استاندار آذربایجان شرقی نیز در خاتمه نشست شورای گفتوگوی این استان با اشاره بهروزهای سخت تحریم و کرونا گفت: در کنار هم میتوانیم بر مشکلات موجود فائق آییم. وی با قدردانی از فعالان بخش خصوصی به خاطر اقدامات مؤمنانه که در مواجه با ویروس کرونا انجام دادهاند از انتقادات سازنده فعالان اقتصادی در بخش خصوصی قدردانی نمود؛ و اظهار امیدواری کرد: با همراهی و همدلی دولت و بخش خصوصی بر مشکلات موجود غلبه شود.
همچنین حاتمی، نماینده مردم کلیبر در مجلس نیز کار کارشناسی در خصوص حل مسائل و مشکلات اقتصادی جامعه را لازمه بهبود وضعیت اقتصادی کشور خواند و افزود: در کمیسیون اجتماعی مجلس تنظیم روابط کارگر، کارفرما، در دستور کار نمایندگان مجلس است.
او وظیفه حاکمیت را بهبود وضعیت کسبوکار در کشور خواند و اظهار امیدواری کرد: با حذف بروکراسیهای زائد اداری امکان صدور مجوزهای کسبوکار در کوتاهترین زمان ممکن فراهم شود.