رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

مدیرعامل بورس انرژی ایران تشریح کرد

جزییات عرضه اولیه 2 هزار میلیارد تومان اوراق نفتی در بورس

مدیرعامل بورس انرژی ایران در تشریح جزئیات عرضه اولیه 2 هزار میلیارد تومان اوراق نفتی در این بازار، گفت: این اوراق مربوط به قراردادهای سلف موازی استاندارد نفت خام سنگین صادراتی شرکت ملی نفت ایران است که ربطی به طرح گشایش اقتصادی دولت ندارد و فردا با سررسید دوساله عرضه خواهد شد.

25 مرداد 1399
کد خبر : 34265
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
مدیرعامل بورس انرژی ایران در تشریح جزئیات عرضه اولیه 2 هزار میلیارد تومان اوراق نفتی در این بازار، گفت: این اوراق مربوط به قراردادهای سلف موازی استاندارد نفت خام سنگین صادراتی شرکت ملی نفت ایران است که ربطی به طرح گشایش اقتصادی دولت ندارد و فردا با سررسید دوساله عرضه خواهد شد.

سیدعلی حسینی، مدیرعامل بورس انرژی ایران

مدیرعامل بورس انرژی ایران ضمن تشریح جزییات عرضه اولیه قراردادهای سلف موازی استاندارد نفت خام سنگین صادراتی شرکت ملی نفت ایران، گفت: حجم این تأمین مالی ۲ هزار میلیارد تومان که در روز یکشنبه (۲۶ مردادماه) انجام می‌شود.

سید علی حسینی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: ناشر این اوراق شرکت ملی نفت ایران و هدف از این عرضه تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای و هزینه‌های جاری شرکت ملی نفت ایران است که در دو نماد «سنفت ۰۰۲» و «سنفت ۰۰۳» انجام می‌شود.

به گفته او، این اوراق به ترتیب ابزار مالی اختیار فروش و خرید ۱۸.۵ و ۱۹ درصدی بوده و بازارگردان نیز با نرخ سود روزشمار سالانه ۱۷.۵ درصد نسبت به نقدشوندگی اوراق در طی دوره معاملاتی اقدام می‌کند.

حسینی گفت: طول دوره عرضه اولیه در این نماد، یک روز کاری و از ساعت ۸: ۳۰ تا ۱۲: ۳۰ خواهد بود، سررسید این اوراق دو سال شمسی بوده و معاملات ثانویه این اوراق نیز حداکثر ۱۰ روز کاری پس از پایان روز عرضه اولیه آغاز می‌شود.

مدیرعامل بورس انرژی ایران قیمت پایه هر قرارداد را ۹ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۲۲۰ ریال اعلام کرد که بدین ترتیب حجم تأمین مالی در نماد «سنفت ۰۰۲»، معادل پانزده هزار میلیارد ریال و در نماد «سنفت ۰۰۳»، پنج هزار میلیارد ریال خواهد بود.

حسینی افزود: عملیات بازارگردانی این اوراق به‌طور جداگانه توسط دو شرکت تأمین سرمایه انجام می‌پذیرد و کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای کد معاملاتی بورس انرژی هستند طی دوره عرضه اولیه و معاملات ثانویه می‌توانند از طریق کارگزاری‌های دارای مجوز فعالیت در بورس انرژی نسبت به خریدوفروش این اوراق اقدام کنند.

مدیرعامل بورس انرژی ایران تصریح کرد: مهلت تسویه در دوره عرضه اولیه و معاملات ثانویه یک روز کاری پس از انجام معامله بوده و تسویه نقدی در سررسید نیز حداکثر سه روز کاری پس از آخرین روز معاملاتی خواهد بود.

حسینی در مورد نحوه تعیین قیمت پایه این اوراق اظهار داشت: بر اساس مصوبه هیات پذیرش بورس انرژی ایران، قیمت پایه این اوراق حاصل‌ضرب قیمت رسمی فروش نفت خام سنگین صادراتی ایران برحسب دلار با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر بازار و آخرین نرخ خریدوفروش اسکناس دلار به ریال در سامانه سنا بانک مرکزی یک روز کاری قبل از انتشار اطلاعیه عرضه (سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۹۹) است.

مدیرعامل بورس انرژی با اعلام تفاوت بین عرضه اولیه قراردادهای سلف موازی نفت خام در هفته پیش ‌رو و طرح ریاست محترم جمهوری موسوم به پیش‌فروش نفت (گشایش اقتصادی) افزود: طرح مذکور در مراحل کارشناسی و هنوز نهایی نشده است و پس از تائید مراجع ذیصلاح، آمادگی عرضه و انجام معاملات ثانویه آن از طریق بورس انرژی وجود دارد.

 او افزود: از اردیبهشت ۹۴ تاکنون بخش خصوصی و دولتی با دارایی‌های پایه نفت خام سنگین، نفت خام سبک، میعانات گازی، بنزین، نفت کوره و برق به‌دفعات نسبت به تأمین مالی در قالب قراردادهای سلف موازی استاندارد از طریق بورس انرژی اقدام کرده‌اند.

حسینی از شرکت‌های پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، توسعه نفت و گاز صبای کنگان، گروه مپنا، سنندج مپنا، گروه آریان ماهتاب گستر و شرکت ملی نفت ایران به‌عنوان شرکت‌هایی نام برد که از سال ۹۴ تاکنون نسبت به انتشار قراردادهای سلف موازی استاندارد از طریق بورس انرژی ایران اقدام کرده‌اند.

او همچنین در مورد سابقه تأمین مالی شرکت ملی نفت ایران از طریق بورس انرژی گفت: این شرکت تاکنون طی ۵ مرحله در سال ۹۴ و دو مرحله در سال ۹۷ و یک مرحله در سال ۹۸ با دارایی پایه نفت کوره از طریق این بورس تأمین مالی کرده است.

مدیرعامل بورس انرژی در پایان تأمین مالی تولیدکنندگان از طریق بورس‌های کالایی و جمع‌آوری سرمایه‌های خرد عموم مردم برای راه انداختن چرخ‌های اقتصادی کشور را مطمئن‌ترین راه برای توسعه کشور و هدایت نقدینگی در مسیر صحیح و مولد دانست و اظهار کرد: بورس انرژی ایران پذیرای درخواست تأمین مالی متقاضیان در چارچوب قوانین و مقررات است.

در همین رابطه