هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 5 آذر 1403

از سوی مؤسسات رتبه‌بندی معتبر جهان

رتبه اعتباری ترکیه کاهش یافت

موسسات رتبه‌بندی مودیز، اس اند پی و فیچ در گزارشات خود رتبه اعتباری ترکیه را کاهش دادند. کاهش 25 درصدی ذخایر ارزی ترکیه یکی از اصلی‌ترین عوامل دخیل در این ارزیابی بوده است.

24 شهریور 1399
کد خبر : 34600
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

موسسه رتبه‌بندی مودیز در گزارش جدید خود از وضعیت اقتصادی ترکیه، رتبه اعتباری این کشور را به B2 و چشم‌انداز اقتصادی آن را از باثبات به منفی کاهش داد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، موسسه رتبه‌بندی مودیز با اشاره به کاهش شدید ذخایر ارزی ترکیه گفته است تا چهارم سپتامبر این کشور حدود ۴۵ میلیارد دلار ذخایر ارزی در اختیار داشته که نسبت به رقم ابتدای سال حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است. به گفته موسسه مودیز، کاهش ذخایر ارزی آن‌هم در شرایطی که به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیکی بازارهای مالی دچار نوسان شده‌اند، به میزان زیادی توانایی بانک مرکزی در مدیریت نرخ ارز را کاهش می‌دهد.

علاوه بر مودیز، دیگر موسسه‌های رتبه‌بندی مطرح جهانی نظیر «اس اند پی» و «فیچ» نیز رتبه اعتباری ترکیه را در گزارش‌های جدید خود کاهش داده‌اند.

طبق گفته فعالان ارزی، بانک مرکزی از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۲ میلیارد دلار ارز برای حفظ ثبات نسبی لیر به بازار تزریق کرده است. رشد اقتصادی ترکیه اکنون به کمترین سطح یک سال اخیر رسیده و تولید نیز در بدترین وضعیت خود در طول ۹ سال اخیر قرار دارد.

در سه‌ماهه دوم امسال اقتصاد ترکیه ۹.۹ درصد کوچک‌تر شده که این رشد در مقایسه با مدت مشابه دوره قبل ۵.۵ درصد کمتر شده است اما ۱.۹ درصد از نرخ پیش‌بینی شده توسط اقتصاددانان بیشتر بود. این رشد اقتصادی، ضعیف‌ترین رشد فصلی ثبت شده ترکیه از سه‌ماهه نخست سال ۲۰۱۹ تاکنون محسوب می‌شود.

پیش از شیوع کرونا، دولت ترکیه دستیابی به رشد پنج درصدی را تا پایان سال جاری پیش‌بینی کرده بود. آخرین بار در سال ۲۰۰۹ اقتصاد ترکیه بر مبنای سالانه رشد منفی را تجربه کرده و به میزان ۴.۷ درصد کوچک شده بود. بااین‌حال در سال ۲۰۱۸ بحران ارزی ترکیه مسیر این رشد را متوقف کرد و شیوع کرونا نیز بر مشکلات اقتصادی افزود.

در همین رابطه