هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

حمیدرضا صالحی، رئیس کمیسیون انرژی خبر داد

مشارکت بیش از 124 شرکت ایرانی در نشست مجازی اعضای صندوق سبز اقلیم

در تازه‌ترین کنفرانس صندوق سبز اقلیم ( GCF) که از روز چهارشنبه در حال برگزاری است، به همت کمیسیون انرژی اتاق ایران بیش از 124 شرکت ایرانی این فرصت را پیدا کردند تا به صورت مجازی در این رویداد مشارکت کنند.

25 مهر 1399
کد خبر : 34984
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

تازه‌ترین کنفرانس صندوق سبز اقلیم ( GCF) از روز چهارشنبه با حضور 95 کشور جهان و به مدت سه روز در حال برگزاری است و به همت کمیسیون انرژی اتاق ایران بیش از 124 شرکت ایرانی این فرصت را پیدا کردند تا به صورت مجازی در این رویداد حاضر شوند.

در همین زمینه، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: از آنجایی که محور برگزاری نشست صندوق سبز اقلیم، کاهش گازهای گلخانه ای است توجه به این نکته ضروری است که همه کشورها در دو بعد تکنولوژی و فناوری و با ارایه کمک های مالی همکاری‌های گسترده خود را با یکدیگر آغاز کرده‌اند. از جمله ایران که در بخش انتقال تکنولوژی، مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری متولی این امر شده است و با همکاری کمیسیون انرژی در حال حاضر شرکت‌های بخش خصوص علاقه‌مند که می‌توانند در حوزه کاهش گازهای گلخانه‌ای اقدامات موثری انجام دهند، شناسایی شده‌اند.

او همچنین تاکید کرد که منابع مالی صندوق سبز اقلیم ( GCF) فرصت خوبی برای شرکت‌های فعال در حوزه کاهش اثر گازهای گلخانه‌ای فراهم کرده است تا شرکت‌ها و بنگاه‌های بخش خصوصی با کمک این صندوق اقدامات موثری را انجام دهند.

صالحی افزود: ایران جزو ده کشور اول تولید کربن در دنیاست؛ اما مقایسه تولیدناخالص ایران با ده کشور اول حاکی از فاصله معناداری است که ایجاب می‌کند با بهینه‌سازی مصرف انرژی، همگام با کشورهای جهان قدم در راه کاهش کربن و گرمایش زمین بگذاریم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران خاطرنشان کرد: بهره‌مندی از منابع مالی صندوق سبز اقلیم که عمدتا هم به کشورهای در حال توسعه اختصاص دارد فرصت خوبی است تا با بهینه‌سازی مصرف انرژی در راه کاهش کربن حرکت کنیم.

صالحی خاطرنشان کرد: چالش تغییر اقلیم یک چالش جهانی مشترک و درواقع تا حد زیادی یک چالش مصرف انرژی است. انرژی مسول بیش از دو سوم انتشار گازهای گلخانه‌ای جهان به حساب می‌آید. به این معنا که موضوع انرژی باید در قلب هر راه حلی برای مقابله با گرمایش جهانی و تغییر اقلیم در نظر گرفته شود. همانطور که تجزیه و تحلیل توسط هیات بین‌الدولی تغییر اقلیم (IPCC) نشان می‌دهد که لازم است انتشار گازهای جهانی طی چند دهه آینده به صفر رسد تا از افزایش خطرناک دمای جهان جلوگیری به عمل آید.

او افزود: شیوع ویروس کرونا در سال جاری منجر به افت انتشار گازهای گلخانه ای شده است اما این موضوع هزینه انسانی و اقتصادی غیرقابل قبولی به همراه آورد. نشانه‌ها حاکی از آن است که با بهبود وضعیت و کاهش قرنطینه در کشورها، مصرف انرژی مجدد بالا رفته است و انتشار گازهای گلخانه ای د حال بازگشت به وضعیت قبل هستند. این در حالی است که بهبود اقتصادی به دنبال بحران‌های مالی جهانی در سال 2008 با بزرگترین جهش انتشار گازهای گلخانه ای در تاریخ همراه بود و جهان نباید دوباره یک اشتباه را تکرار کند.

به گفته رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به یک شتاب چشمگیر درگذار به انرژی‌های پاک و پایدار نیاز دارد که در حال حاضر هم در بسیاری از کشورها و صنایع در جریان است. همانطور که افزایش چشمگیر فناوری‌های تجدیدپذیر مانند پنل های خورشیدی و توربین‌های بادی در سال‌های اخیر آنچه را که ممکن به ما نشان داده است. سرعت گسترش و مقیاس اصلی فن‌آوری‌های انرژی پاک که هم اکنون در دسترس ما هستند منجر به کاهش گازهای گلخانه ای مربوط به انرژی شده است که احتمالا دنیا را در مسیر اهداف اقلیمی بلند مدت ما قرار می‌دهد.

او خاطرنشان کرد: بر اساس تحلیل های اخیر آژانس بین‌المللی (IEA) به همراه صندوق بین‌المللی پول، ترکیبی از فعالیت‌های سیاسی و سرمایه‌گذاری‌های هدفمند طی سه سال آینده می‌تواند به بهبودی پایدار منجر شود و رشد اقتصادی جهانی را رونق بخشد. چالش انتشار صفر خالص، نیازمند تغییر مرحله‌ای از نوآوری در فناوری مانند بالا بردن بهره‌وری انرژی، تولید برق کربن، گرمایش ساختمان‌ها و سوخت وسایل نقلیه، ترسیب و ذخیره کربن، تحقق یافتن پتانسیل انرژی پاک در میان بسیاری از صنایع و توسعه استفاده از انرژی پایدار زیستی است.

صالحی همچنین با تاکید بر ضرورت هم افزایی جهانی برای مقابله با تغییر اقلیم، تصریح کرد در شرایطی که ویروس کرونا تهدیدی است تا سرمایه گذاری برای تحقیقات حیاتی و تلاش‌های گسترده را کاهش دهد، دولت‌ها و بخش خصوصی نقش حیاتی در ایجاد سرمایه‌گذاری مطمئن در نوآوری انرژی پاک و توسعه پایدار ایفا می کنند.

در همین رابطه