رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

گزارش پایگاه خبری اتاق ایران از اقتصاد میراث فرهنگی

«میراث فرهنگی» چطور کار می‌آفریند؟

بر اساس گزارش بانک جهانی، تلاش برای تصویب قانونی جدید جهت مدرن کردن و نوسازی مدیریت باعث می‌شود میراث فرهنگی به موتور توسعه اقتصاد محلی تبدیل شود.

06 شهریور 1395 - 11:12
کد خبر : 3550
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
بر اساس گزارش بانک جهانی، تلاش برای تصویب قانونی جدید جهت مدرن کردن و نوسازی مدیریت باعث می‌شود میراث فرهنگی به موتور توسعه اقتصاد محلی تبدیل شود.

یک مراسم محلی در فستیوال بین‌المللی بعلبک در لبنان.

بانک جهانی در یکی از جدیدترین گزارش‌هایش به فرصت‌های اقتصادی که از گذر احیای میراث باستانی و فرهنگی ایجاد می‌شود، پرداخته است. بانک جهانی به عنوان نمونه لبنان را بررسی کرده است.

لبنان 4 و نیم میلیون نفر جمعیت دارد و حالا با وجود 1.5 میلیون مهاجر سوری، به چالش کشیده شده است. لبنان هیچ تحول سنگین سیاسی و اقتصادی نداشته است، اما بحران سوریه به یک نقطه محوری در ترمیم اقتصاد لبنان تبدیل شده است.

در سال 2010، شورای فرهنگ و گردشگری جهانی اعلام کرد لبنان سریع‌ترین رشد را در توریست‌پذیری جهان با 40 درصد داشته است و 2 میلیون نفر از این کشور بازدید کرده‌اند.

لبنان به تاریخ هزاران ساله و میراث فرهنگی خودش افتخار می‌کند، هم‌چنین فرهنگ گرم و مهمان‌نواز این کشور به خوبی می‌تواند از مردم سراسر جهان استقبال کند.

با این حال در سال 2013، با توجه به تنش‌ها و نگرانی‌های منطقه‌ای، لبنان شاهد افت 43 درصدی توریست‌پذیری بود. این تغییری چشم‌گیر از بهبود امیدوار کننده اقتصاد برای کاهش بحران‌های انسانی بود.

تابستان امسال، بعلبک، شهری در لبنان، یک فستیوال بین‌المللی را با همین عنوان بعلبک میزبانی خواهد کرد. یک سنت فرهنگی که از 60 سال پیش تا کنون در معبد باشکوهی در هلیوپوس روم باستان آغاز شده است. این معبد به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای معماری رومی، به عنوان بخشی از پروژه میراث فرهنگی و توسعه شهری، در لبنان حفظ شده است.

از سال 2003، بانک جهانی با مشارکت دولت لبنان، دولت ایتالیا و آژانس توسعه فرانسه، برای حمایت از چنین برنامه‌هایی، روی 5 شهر تاریخی لبنان تمرکز کرده است: بعلبک، بیبلوس، سایدا، تریپولی و تایر.

محله‌های پرجمعیت در این شهرهای تاریخی با دارایی‌هایی در سطح میراث جهانی، به خوبی فرصت احیا و بازسازی جوامع را با ایجاد فرصت‌هایی برای اقتصاد محلی و به خصوص اشتغال زنان و جوانان، فراهم می‌کند.

پروژه بازسازی و بهبود میراث فرهنگی به زیرساخت‌ها و خدمات عمومی کمک می‌کند. هم‌چنین اصلاحات نهادی منجر به مدیریت پیشرفته منطقه‌ها برای قوی‌تر کردن ظرفیت‌های اقتصادی می‌شود.

بخش خصوصی در سال‌های اخیر در این زمینه نقش بسیار کلیدی ایفا کرده است. به ازای هر دلار سرمایه‌ای که دولت تامین کرده، 7 دلار نیز بخش خصوصی سرمایه‌گذاری کرده است که تمام آن برای شرکت‌های کوچک و متوسط محلی بوده است.

ترویج مشارکت در سطح محلی، به معنای اعمال نفوذ تخصص‌های محلی و هم‌چنین به معنای اشتراک‌گذاری بهترین شیوه عمل برای جامعه بین‌المللی است.

بانک جهانی نیز برنامه‌هایی را برای حمایت از این شیوه سرمایه‌گذاری پیش گرفته است که نتیجه آن، بهبود خدمات ارائه شده، توسعه اقتصادی محلی و انسجام اجتماعی قابل توجه است. احیای شهرهای تاریخی به ایجاد مراکز امن‌تر شهری کمک کرده است. هم‌چنین فعالیت‌های تجاری جدید مانند هتل‌ها و بوتیک‌ها نیز غنی‌تر شده‌اند.

تلاش برای تصویب قانونی جدید جهت مدرن کردن و نوسازی مدیریت باعث می‌شود میراث فرهنگی به موتور توسعه اقتصاد محلی تبدیل شود.

موضوعات :
در همین رابطه