رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

عقب‌گرد قیمت جهانی نفت در سایه مذاکرات اوپک پلاس

امروز تولیدکنندگان نفت عضو اوپک پلاس برای تعیین سیاست تولید نفت در سال 2021 مذاکره می‌کنند و قیمت جهانی نفت تحت تأثیر این نشست با کاهش مواجه شده است.

13 آذر 1399 - 12:44
کد خبر : 35603
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

قیمت نفت در معاملات روز پنج‌شنبه که قرار است تولیدکنندگان عضو اوپک پلاس مذاکرات رسمی در خصوص سیاست تولید سال آینده را از سر بگیرند، با کاهش روبرو شد.

بر اساس گزارش رویترز، نفت برنت که روز چهارشنبه با ۱.۸ درصد افزایش بسته شده بود، در معاملات روز جاری ۱۵ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۴۸ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه رسید.

نفت آمریکا که روز گذشته با ۱.۶ درصد افزایش بسته شده بود، در معاملات روز پنج‌شنبه ۱۷ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۴۵ دلار و ۱۱ سنت در هر بشکه رسید.

اوپک و متحدانش در پی ناکامی در رسیدن به توافق در خصوص سیاست تولید سال ۲۰۲۱ که باعث تعلیق مذاکرات رسمی شد، روز پنج‌شنبه مذاکراتشان را ازسرمی گیرند.

بازار در بحبوحه افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹، انتظار دارد گروه اوپک پلاس محدود عرضه ۷.۷ میلیون بشکه در روز را حداقل تا مارس سال ۲۰۲۱ ادامه دهد. اما پس از امیدواری به ساخت و عرضه واکسن‌های کووید ۱۹ که باعث جهش قیمت‌های نفت در اواخر نوامبر شد، برخی از تولیدکنندگان ضرورت ادامه محدودیت عرضه فعلی را زیر سؤال برده‌اند.

تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: هرگونه نشانه از وجود مشکل در رسیدن به توافق میان اعضای این گروه، قیمت‌ها را تحت‌فشار کاهشی قرار می‌دهد.

انگلیس روز چهارشنبه واکسن کووید ۱۹ شرکت فایزر را تأیید کرد و در رقابت جهانی برای شروع برنامه تزریق انبوه واکسن در تاریخ پیش افتاد.

در این بین، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد ذخایر نفت این کشور هفته گذشته کاهش پیدا کرده اما ذخایر بنزین و سوخت‌های تقطیری رشد چشمگیری داشته است. ذخایر نفت در هفته منتهی به ۲۷ نوامبر ۶۷۹ هزار بشکه کاهش داشت اما کمتر از کاهش ۲.۴ میلیون بشکه بود که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش‌بینی کرده بودند.

ذخایر بنزین ۳.۵ میلیون بشکه افزایش یافت درحالی‌که ذخایر سوخت‌های تقطیری ۳.۲ میلیون بشکه افزایش داشت.

همچنین تولید نفت آمریکا در هفته گذشته ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به بالاترین سطح از ماه مه رسید.

طبق آمار رفینیتیو آیکان و اطلاعات شرکت نفتی دولتی PDVSA، صادرات نفت ونزوئلا در نوامبر تقریباً سه برابر شد و به عرضه بین‌المللی افزود.

در همین رابطه