رادیو مجازی اتاق ایران: 9 دی 1403

یلدای کارآفرینی اتاق کرمان برگزار شد

یلدای کارآفرینی اتاق کرمان با عنوان «یلدای کارمانو» به‌صورت مجازی و با حضور چهره‌های شناخته شده از بخش خصوصی و کارفرینان کشور برگزار شد. ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان، ورشد استارتاپ‌ها برای رهایی کشور از اقتصاد غیر بهره‌ور و سنتی از جمله موضوعاتی بود که در این مراسم مورد تاکید قرار گرفت.

04 دی 1399 - 10:44
کد خبر : 35984
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

یلدای کارآفرینی اتاق کرمان با عنوان «یلدای کارمانو» با حضور رئیس اتاق کرمان و جمعی از کارآفرینان برتر کشور ازجمله محسن جلال پور، رئیس سابق اتاق ایران، پدرام سلطانی، نایب‌رئیس کنفدراسیون اتاق‌های بازرگانی آسیا- اقیانوسیه، امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاون وزیر ارتباطات، رضا کلانتری نژاد، فعال اقتصادی، فرزین فردیس، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران و افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران، به‌صورت مجازی برگزار شد.

در این نشست بر ضرورت اجتناب‌ناپذیر توجه به اقتصاد دانش‌بنیان و  رشد استارتاپ‌ها برای رهایی کشور از اقتصاد غیر بهره‌ور و سنتی و تکیه‌بر توانمندی، خلاقیت‌ها و ایده‌های ناب در بین جوانان کشور تأکید شد. همچنین نبود زیست‌بوم کارآفرینی، استارتاپ‌ها، اقتصاد دانش‌بنیان و حتی اراده‌ای برای رشد نکردن این زیست‌بوم، عامل اصلی محقق نشدن ایده‌های نوآور مطرح شد.

در ادامه کارآفرینان شرکت‌کننده در این نشست، مطالبه گری، داشتن گفتمان جسارت، شجاعت و صراحت را لازمه همسو کردن تصمیم گیران و تصمیم سازان ذکر کردند و نقش اتاق را به‌عنوان حلقه واسط بین مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم سازی کشور و چشمه‌های خلاقیت و نوآوری، اساسی و بی‌بدیل دانستند. در این نشست بر وجود اتاقی توانمند، مطلع و آشنا به زیست‌بوم‌های یاد شده، افزایش دانش، تجربه و شناخت و همچنین تقویت قدرت چانه‌زنی این مجموعه برای تأثیرگذاری بیشتر تأکید شد.

در ادامه رئیس اتاق کرمان گفت: اتاق کرمان به‌عنوان یکی از پایه‌های اصلی رشد اکوسیستم استارتاپی در کرمان، با درک ضرورت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، حمایت از استارتاپ‌ها را برای کمک به تبدیل ایده به ثروت و رشد اقتصاد دیجیتالی را در برنامه‌های جدی خود قرار داده است.

سیدمهدی طبیب زاده، اظهار کرد: این پرسش مطرح است که چگونه می‌توان اقتصاد غیر بهره‌ور استان که به‌نوعی اضمحلال منابع است را با راه‌های میانبر، متکی بر اقتصاد دانش‌بنیان، ایده‌های نوآورانه، اقتصاد پویا، بهره‌ور و مدرن، به اقتصاد بهره‌ور تبدیل کرد؟

او با اشاره به اینکه شاید ایجاد توسعه زیست‌بوم کارآفرینی نوآورانه یکی از این راه‌ها باشد، افزود: اتاق سعی کرده با فراهم کردن ابزار مناسب به‌عنوان یکی از ارکان اصلی این زیست‌بوم، در این مسیر قدمی جدی بردارد.

طبیب زاده، ادامه داد: در استان کرمان با حمایت اتاق و همراهی تمامی دست‌اندرکاران مربوطه، تلاش می‌شود محیطی پویا برای رشد اقتصاد دانش‌بنیان، جذب نخبه‌ها، حفظ نخبه‌های کرمان، باهدف دست یافتن به اقتصادی بهره‌ور ایجاد شود.

او پیام استاندار کرمان را به همه کارآفرینان ابلاغ کرد و گفت: استاندار اعلام کردند که در استان همراه کارآفرینی و کارآفرینان خواهند بود و برای راه‌اندازی کارخانه نوآوری کرمان مذاکرات و نشست‌های لازم برگزار خواهد شد.

در ادامه این نشست رئیس سابق اتاق ایران و کرمان، با بیان اینکه در یک سال گذشته اقتصاد ایران به دلیل تحریم‌ها، شیوع کرونا، سیاست‌گذاری‌های نادرست و مشکلات ناشی از آن فشارهای بسیاری را تحمل کرده است، گفت: طبق آمار و به گفته اقتصاددانان وضعیت نابسامانی را ازنظر رشد اقتصادی، گرفتاری بنگاه‌ها، معیشت و رکود را در یک سال گذشته گذرانده‌ایم اما در همین شرایط اقتصاد دانش‌بنیان وضعیت بهتری نسبت به سایر بخش‌ها داشته است.

محسن جلال پور اظهار کرد: در اقتصاد سنتی ما فضای سالم و شفاف وجود نداشته اما فضای اقتصاد دانش‌بنیان می‌تواند ضمن تحول در اقتصاد کشور، این شفاف نبودن‌ها و آلودگی‌ها را برطرف کند.

او تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان توانستند برخی خلأهای موجود در دوران تحریم و کرونا را پر کنند زیرا مطالبه مردم به‌سوی کالاهای آنلاین و اقتصاد دانش‌بنیان بیشتر شده است.

جلال پور، با اشاره به اینکه با گسترش فضای آنلاین و دانش‌بنیان می‌توان وابستگی‌های اقتصادی را به سرچشمه‌های فساد قطع کرد، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در یک سال پیش رو از بورس برای توسعه خود استفاده کنند.

در ادامه نایب‌رئیس کنفدراسیون اتاق‌های بازرگانی آسیا- اقیانوسیه، با اشاره به اینکه آینده اکوسیستم استارتاپی کشور به آینده اقتصاد کشور گره‌خورده است، گفت: باوجود پیشرانی، خلاقیت و افزایش بهره‌وری در استارتاپ ها می‌توان آینده بهتری را برای این فعالیت‌ها متصور بود.

پدرام سلطانی، افزود: تحریم‌ها فرصت سرمایه‌گذاری در استارتاپ ها، حفظ و جذب نیروی توانمند، حمایت‌های مالی دولت و ارتباط و اتصال به خدمات سرویس‌دهی بین‌المللی را از استارتاپ‌ها سلب کرد که اتاق‌های بازرگانی کشور باید پشتیبان فعالیت‌های نوآورانه اقتصاد کشور باشند.

در ادامه این نشست رضا کلانتری نژاد، کارآفرین و فعال اقتصادی اظهار کرد: جمعیت استان کرمان در 10 سال گذشته ثابت مانده که این نشان‌دهنده مهاجرت از این استان به سایر شهرها و استان‌های کشور است که اگر بتوان یکی از کانون‌های تمرکز نوآوری جنوب شرق کشور را در کرمان راه‌اندازی کرد، بخشی از این جابه‌جایی‌ها کاهش می‌یابد.

کلانتری نژاد، فعال شدن ظرفیت‌های فراوان استان کرمان به‌ویژه در صنعت، معدن و کشاورزی در سرمایه‌گذاری‌های محلی و زیست‌بوم را از دیگر راه‌های ماندن نخبگان و افراد توانمند در استان کرمان بیان کرد.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران نیز در ادامه این نشست مجازی، با اشاره به اینکه کرمان استانی پهناور و مردم آن به سخت‌کوشی مشهور هستند و منابع بسیار فراوانی دارد، گفت: زنجیره انرژی‌های تجدید پذیر به همراه زنجیره استخراج رمز ارزها و فناوری‌های مرتبط با آن می‌تواند در استان کرمان شکل بگیرد.

فرزین فردیس، افزود: در این مسیر باید فعالان اقتصادی این استان در کنار سایر فعالان کشور، کمک کنند تا قانون‌های زیربنایی برای انرژی‌های تجدید پذیر و فعالیت‌های استخراج رمز ارزها، تقویت و موانع آن مانند دستورالعمل‌ها و آئین‌نامه‌ها برطرف شوند.

او ادامه داد: فعالان اقتصادی، تاجران خوش‌نام و گروه‌های سرمایه‌گذاری مختلف در استان کرمان باید فناوری‌های جدید را باور و با آنها آشنا شوند.

رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران در ادامه با بیان اینکه امنیت اصل اول هر کسب‌وکار محسوب می‌شود، گفت: در حال حاضر تصمیم‌گیری‌ها در کشور بیشترین تأثیر را بر کسب‌وکارهای نوآور گذاشته که باید از این فضا خارج شد.

افشین کلاهی، با اشاره به اینکه در کشور به اعداد بیشتر از روال‌ها و روش‌ها پرداخته می‌شود، تصریح کرد: تصمیم‌گیری‌های بدنه دولت برای این حوزه مناسب نیست و باعث شده فعالان این حوزه به‌صورت روزمره دچار مشکلات و دور شدن از فضای اصلی نوآوری شوند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاون وزیر ارتباطات در ادامه این نشست گفت: اکوسیستم استارتاپی 5 مرحله را طی می‌کند که این مراحل شامل تشکیل هویت، نشان دادن داستان‌های موفقیت خود، نهادسازی، تأمین مالی و طرح در سطح بین‌المللی هستند که به نظر می‌رسد هنوز هویت این استارتاپ ها شکل نگرفته است.

امیر ناظمی، تصریح کرد: همان‌قدر که در بخش خصوصی دو گروه با دو دیدگاه متفاوت به رقابت با یکدیگر می‌پردازند، در دولت نیز دو دیدگاه وجود دارد که مجموعه این دیدگاه‌ها باید واحد شوند تا بتوان در این حوزه کار را پیش برد.

موضوعات :
در همین رابطه