رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

علی‌اکبر عبدالملکی مطرح کرد

غفلت از توریسم زمستانی به رغم اهمیت آن در اشتغال‌زایی و کارآفرینی

علی‌اکبر عبدالملکی، بارش‌های برف در نقاط مختلف کشور را فرصت مغتنمی برای برنامه‌ریزی در جذب توریسم زمستانی می‌داند و بر این نکته تاکید می‌کند که باید از سرمایه‌های نقاط مختلف برای توسعه صنعت گردشگری بهره‌مند شویم.

18 دی 1399 - 13:21
کد خبر : 36300
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

علی اکبر عبدالملکی،رئیس کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته اتاق ایران با اشاره به ظرفیت‌های کشور در حوزه گردشگری به خصوص گردشگری زمستانی می‌گوید: این رشته صنعت گردشگری در اشتغال‌زایی و کارآفرینی سهم بسزایی دارد و به اعتقادم در دهه‌های گذشته از توجه به آن غافل بوده‌ایم.

او ابراز امیدواری می‌کند با راه‌اندازی فدراسیون گردشگری از سوی بخش خصوصی شاهد توسعه صنعت گردشگری در تمامی رشته‌ها بخصوص گردشگری زمستانی باشیم.

عبدالملکی، بارش‌های برف در نقاط مختلف کشور را فرصت مغتنمی برای برنامه‌ریزی در جذب توریسم زمستانی می‌داند و معتقد است که باید از سرمایه‌های نقاط مختلف برای توسعه صنعت گردشگری بهره‌مند شویم.

این فعال صنعت گردشگری کشور، با تاکید بر توسعه خدمات گردشگری و ورود سرمایه‌گذاران به این رشته گردشگری بیان می‌کند: افراد علاقمند به سرمایه‌گذاری در توریسم با شناخت از موقعیت اقلیمی مناطق به این فرصت‌های سرمایه‌گذاری ورود پیدا می‌کنند.

عبدالملکی با اشاره به بهره‌بردن از تجربیات کشورهای فعال در زمینه توریسم زمستانی از جمله اسکاندیناوی، اضافه می‌کند: به هر حال آنها راهی را رفته‌اند که ما هنور در ابتدای آن هستیم و می‌توان با بهره بردن از تجربیات تیم‌های مشاوره آنها زمینه را برای ورود سرمایه‌گذاران کلید زد.

او تصریح می‌کند: برای نمونه چین هر ساله با برگزاری جشنواره یخی هاربن و کره جنوبی با برگزاری جشنواره ماهیگیری روی رودخانه‌های یخی توانسته‌اند به عنوان مقاصدی در آسیا شناخته شوند اما در منطقه خاورمیانه هنوز مقصد گردشگری مناسبی به صنعت گردشگری زمستانی دهکده جهانی معرفی نشده حال آنکه کشورمان دارای بهترین شرایط آب و هوایی است.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران، با تاکید بر ایجاد جاذبه‌ها و تنوع در بسترهای سرمایه‌گذاری در نقاط سردسیر کشور یادآور می‌شود: کشورهای همسایه بخصوص حوزه خلیج فارس علاقمند به گردش در روزهای برفی سال هستند و دوست دارند، آرامش در زمستان برفی را نیز تجربه کنند و می توان با تبلیغات و بازاریابی در این قبیل کشورها زمینه را برای جذب قابل توجه توریسم فراهم کرد.

عبدالملکی برگزاری جشنواره تندیس‌های یخی، برپایی کلبه ها و هتل های یخی،مسابقات اسکی روی برف و غیره را بهانه های جذب توریسم در فصل سرد سال بیان می کند و اینکه تنوع برنامه ها در سوق دادن گردشگران به نقاط برف خیز بسیار حائز اهمیت است.

مهم‌ترین موانع توسعه توریسم زمستانی در ایران

عبدالملکی می‌گوید: 16 پیست اسکی در کشور فعال است که از میان آن‌ها3 مجموعه دارای امکانات اقامتی، 5 مجموعه فقط دارای رستوران و بقیه از حداقل امکانات محروم هستند و در صورت تجهیز آنها می‌توان با استفاده از گرایش تجربه برف در گردشگران منطقه بخصوص نواحی جنوب خلیج فارس و البته کشورهای عربی همسایه به درآمد هنگفتی در این زمینه دست یافت.

عبدالملکی نبود امکانات امدادی و پزشکی در برخی از مناطق هدف گردشگری زمستانی را  از دیگر موانع سد راه این صنعت بیان می کند و می‌گوید: این نشان می‌دهد که گردشگری زمستانی به دلیل تنوع خود، نیاز به زیرساخت‌هایی دارد و به دلیل پرمخاطره بودن گردشگری زمستانی برای گردشگران، ایران باید ابتدا زیرساخت‌های مناسب را برای این صنعت ایجاد کرده و توسعه دهد و بعد سراغ معرفی جاذبه‌ها و بازاریابی و جذب توریست برود.

او می‌گوید:  وجود این بستر مناسب برای توسعه گردشگری زمستانه در ایران چه از نظر بازار هدف و چه از نظر امکانات طبیعی از بین این تعداد پیست اسکی تنها پیست‌های آبعلی، شمشک و دیزین در استان تهران قابلیت پذیرایی از گردشگران خارجی را دارد و دیگر امکانات هنوز در حد مناسب برای اقامت و پذیرایی از گردشگران خارجی تجهیز نشده اند.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از این صنعت، تصریح می‌کند: بخش دولتی باید با شناخت از اقلیم چهار فصل ایران در برنامه‌ریزی‌های خود در ارتباط با صنعت گردشگری به این رشته هم نگاه ویژه داشته باشند و این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی کشور به یک وزارتخانه تبدیل شده است.

او تاکید می‌کند: توریسم زمستانی جزو رشته‌های درآمدزا برای سرمایه گذاران است و  دولت در قالب مشوق‌های سرمایه‌گذاری همگان را به این سمت تشویق کند. البته در این راه اتاق ایران هم برنامه های متنوعی با راه‌اندازی فدراسیون گردشگری درنظر دارد. 

رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کار وابسته اتاق ایران در عین حال تاکید می‌کند: مناطقی که برای توریسم زمستانی مورد توجه قرار می‌گیرند باید شرایطی را داشته ‌باشند که رضایت گردشگران فراهم شود. مهمترین آنها هم اقامت است که باید استانداردهای لازم و چشم انداز زیبا را داشته باشد.

او معتقد است: سفر زمستانی نباید به دو جزیره قشم و کیش خلاصه شود. جزایر دیگر خلیج فارس مثل جزیره هنگام هم قابلیت‌های بسیاری برای گردشگری دارند که روی آن سرمایه گذاری نشده است.

او می‌گوید: وقتی در مدیترانه فصل گردشگری به پایان می‌رسد، گردشگری در سواحل خلیج فارس و دریای عمان می‌تواند به خوبی جای آن را پر کند که علاوه بر بازدید از سایت‌های تاریخی جنوب کشور می‌توان انواع ورزش‌های آبی و ساحلی را توسعه داد.

در همین رابطه