هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 3 آذر 1403

در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق ایران مطرح شد

نرخ پایه صادراتی محصولات کشاورزی غیرواقعی است

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران از مسئولان و تصمیم سازان کشور خواست تا با رسیدگی به این مسائل در راستای بهبود شرایط کاری حوزه کشاورزی برنامه ریزی کنند. بر اساس اظهارات او اتاق کرج به عنوان معین و پیگیری کننده حقوقی این مشکلات در نظر گرفته شده است.

07 بهمن 1399
کد خبر : 36644
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در نشست اخیر با اعضای کمیسیون با اعلام این مطلب که اتاق کرج قرار است از نظر حقوقی پیگیر خسارت های وارد آمده بر روند تولید و صادرات محصولات کشاورزی شود، گفت: بخش خصوصی به ویژه در حوزه کشاورزی تا حدودی در برابر نوسانات و فشارها تاب آوری دارد؛ اما بعد از آن دچار ضرر و زیان های بزرگی می شود.

اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در تازه ترین نشست خود ضرورت بازنگری قیمت های پایه صادراتی که طبق قانون باید هر دو ماه یکبار انجام شود، را مورد تاکید قرار دادند. به باور آنها بی توجهی به این موضوع و به روز نکردن نرخ های صادراتی، موجب شده تا خسارت های گسترده ای بر بدنه کشاورزی کشور وارد آید.

از طرفی به دلیل غیرواقعی بودن نرخ پایه صادراتی، تعهدات اضافی ارزی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی گرفته می شود که برای آنها دردسرساز است. در نهایت صادرکننده مجبور می شود برای ایفای تعهدات خود، ارز لازم را از بازار آزاد تهیه کرده و بپردازد.

در این بین علی شریعتی مقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران به مشکلات تامین و تخصیص ارز لازم برای واردات انواع سموم اشاره کرد و ادامه داد: این مشکلات موجب شد تا به موقع سموم استاندارد وارد کشور نشود و نیاز بخش کشاورزی به سموم از طریق واردات قاچاق و یا سموم تقلبی تامین شود. بنابراین امروز شاهد برگشت بخش زیادی از محصولات کشاورزی صادراتی هستیم چراکه متاسفانه استانداردهای لازم را ندارند و از نظر بهداشتی، قابل قبول نیستند.

این فعال اقتصادی بی توجهی مسئولان به نظرات مشورتی بخش خصوصی را یکی از عوامل بروز مشکلات امروز در حوزه کشاورزی دانست و تاکید کرد: همواره موضوعات اقتصادی، تولید و صادرات در اولویت دوم تصمیم سازان کشور بوده و هیچ گاه نظرات بخش خصوصی و افرادی که در میدان عمل با مسائل درگیر هستند، مورد توجه قرار نگرفته است و نتیجه آن هم از دست دادن بازارهای صادراتی است که برای به دست آوردن آن سال ها زحمت کشیده ایم.

شریعتی مقدم در ادامه از کمیسیون های کشاورزی اتاق های استانی خواست تا روی تراز تجاری استانی متمرکز شوند و به کمک آن برنامه ریزی دقیقی برای ظرفیت های صادراتی خود داشته باشند و تا حد ممکن از خام فروشی محصولات کشاورزی خودداری کرده و برای تولید ارزش افزوده انواع محصولات کشاورزی، ایده و طرح نو ارائه دهند.

توجه به کشت فراسرزمینی و آب مجازی نیز از سوی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران مورد تاکید قرار گرفت.

او همچنین یکی مشکلات امروز حوزه کشاورزی را تامین مالی عنوان کرد و گفت: به دنبال آن هستیم تا کیفیت و نرخ تسهیلات حوزه کشاورزی بهبود پیدا کند. برای این منظور پیشنهاد کمیسیون کشاورزی این است که بانک های تخصصی این حوزه تا یک میلیارد یورو افزایش سرمایه بدهند.    

در همین رابطه