رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

در نشست هیئت تجاری افغانستان با فعالان اقتصادی کردستان مطرح شد

کردستان دروازه امن ورود افغانستان به بازار کشورهای عربی

نشست هیئت تجاری افغانستان با فعالان اقتصادی کردستان برای بحث و تبادل نظر در خصوص بسترهای همکاری متقابل و ارزیابی راهکارهای گسترش مبادلات اقتصادی، فنی و مهندسی در سالن جلسات اتاق سنندج برگزار شد.

12 بهمن 1399 - 09:22
کد خبر : 36697
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به وجود بسترهای ایجاد ارتباط متقابل تجاری تولید کنندگان، تجار و متخصصین کردستان با افغانستان گفت: نگرش مردم ایران به افغانستان نگاهی مملو از حس انسان دوستی و علاقه تاریخی است و این موضوع در طول تاریخ به اثبات رسیده که ایرانیان همواره در کنار ملت افغانستان بوده اند.

سید کمال حسینی افزود: کردستان دارای پتانسیل­های متنوعی است که می‌­تواند در خدمت توسعه افغانستان قرار گیرد از جمله به 230 کیلومتر مرز مشترک با عراق، معادن بزرگ سنگهای ساختمانی و تزئینی، محصولات الکتریکی، سیمان، شیشه و پنجره « پی وی سی »  و نیروی انسانی اشاره می­گردد.

وی تصریح کرد: این استان نقش بزرگی در تولید محصولات کشاورزی دارد و امروزه رتبه اول تولید توت فرنگی، رتبه دوم گندم، رتبه دوم انگور و رتبه چهارم تولید حبوبات ایران را دارد و دولت افغانستان می­تواند از این توانایی برای تامین مواد غذایی استفاده کند.

حسینی خاطر نشان کرد: بازارهای مرزی کردستان دروازه امن ورود به بازار عراق است و افغانستان می­تواند از مزایای آن برای انجام مبادلات اقتصادی و ترانزیت بهره برداری کند.

رئیس هیئت تجاری افغانستان با تاکید بر علاقه مردم کشورش به ارتقاء روابط اقتصادی با ایران گفت: کشور افغانستان به علت بروز بحران­های متعدد به سطح مناسب توسعه یافتگی نرسیده و تازه وارد عرصه شکوفایی شده و برای ادامه راه نیاز به همکاری با فعالان اقتصادی، شرکت­های فنی و پیمانکاری ایران دارد.

محمد یونس ثمر افزود: جنگ­های داخلی خسارات زیادی بر زیرساخت­های افغانستان وارد نموده و در بسیاری موارد در تلاش است تا با اجرای پروژه­های بزرگ مشکلات موجود را حل کند، برای نمونه دولت تصمیم گرفته تا پایتخت را از محل فعلی انتقال دهد که پروژه عظیم « نیو کابل سیتی » را در این راستا تعریف کرده است.

وی اظهار کرد: کردستان می­تواند از طریق صادرات توانایی­های فنی  - مهندسی، نیروی انسانی و مصالح ساختمانی در این پروژه مشارکت کند.

عضو دیگر این هیئت در مورد زمینه­های همکاری گفت: ما تنها برای خرید به کردسیتان نیامده­ایم بلکه آمده­ایم تا علاوه بر خرید کالا و خدمات از ایران، محصولات و تجارب فنی خویش را معرفی نموده و برای تبادل محصولات و اندیشه آماده­ایم.

روح الله احمدی افزود: برخی از شرکتهای افغانی دارای سابقه مشارکت در پروژه­های خارجی هستند و شرکت­های ایرانی می­توانند روابط متقابل با آنها برقرار کنند.

وی از اتاق سنندج و فعالین اقتصادی کردستان دعوت کرد تا به افغانستان سفر کنند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق سنندج ضمن اعلام آمادگی برای گسترش مناسبات با فعالان اقتصادی افغانستان گفت: تولید کنندگان و تجار کردستانی آمادگی کامل برای همکاری با دولت و شرکتهای افغانستانی دارند و تمام زمینههای ارتقاء همکاریها وجود دارد.

قادر کریمی افزود: تحریم ایران توسط آمریکا سبب شده تا موانع انتقال منابع مالی از خارج به ایران شکل گیرد و باید دو طرف در راستای ایجاد ساز و کارهای رفع این موانع چاره اندیشی کنند.

وی اعلام کرد: یکی دیگر از عوامل رونق بخشی به این روابط تدوین ضوابط و راهکارهای ضمانت مبادلات اقتصادی است زیرا ما تجاربی از عمل نکردن برخی تجار و فعالان افغانی به تعهداتشان در قبال طرف ایرانی داریم.

مدیران عامل و نمایندگان شرکتهای تولید کالاهای الکتریکی، مصالح ساختمانی، شیشه و پنجرا « یو پی وی سی » و بازرگانان کردستان ضمن معرفی توانمندیهای خود آمادگی خویش برای همکاری با طرفهای افغانستانی را اعلام کردند.

 

موضوعات :
در همین رابطه