هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 4 آذر 1403

فرم ویرایش شده ثبت سفارش، مبنای اظهار ارزش کالا قرار گرفت

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور گفت: قیمت کالاهای اساسی برای واردکنندگان در بازه زمانی 16 مرداد 97 تا 5 مرداد 98 بر مبنای فرم ویرایش شده ثبت سفارش‌ها محاسبه می‌شود.

18 بهمن 1399
کد خبر : 36858
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور گفت: قیمت کالاهای اساسی برای واردکنندگان در بازه زمانی ۱۶.‌۰۵.‌۹۷ تا ۰۵.‌۰۵.‌۹۸ بر مبنای فرم ویرایش شده ثبت سفارش‌ها محاسبه می‌شود و همین نرخ‌ها مبنای محاسبه رفع تعهد ارزی واردکنندگان قرار می‌گیرد.

عباس حاجی‌زاده، دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور با اعلام این مطلب اظهار کرد: وظیفه تأمین نهاده‌های دامی که تا سال ۹۸ به عهده وزارت جهاد کشاورزی بود از ابتدای سال گذشته و با مصوبه سران قوا به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل شد.

وی افزود: تا پیش از انتقال وظیفه تأمین نهاده‌های دامی از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت و در بازه زمانی ۱۶ مرداد ۹۷  تا ۵ مرداد ۹۸ مبنای قیمت واردات نهاده‌های دامی مشخص نبود. به منظور تعیین روندی مشخص برای ارزش اظهاری کالاهای وارداتی در جلسه هفتاد و نهم کارگروه تنظیم بازار مقرر شد میانگین ساده حسابی قیمت‌های ثبت سفارش در هر ماه پس از حذف قیمت‌های غیرمتعارف تعیین و ابلاغ شود که این مصوبه ضمن مختومه نمودن بسیاری از پرونده‌های وارداتی، برای تعداد قابل توجهی از واردکنندگان نیز ایجاد مشکل کرد.

این فعال اقتصادی ادامه داد: با توجه به اینکه نرخ واردات کالا باید توسط گمرک ارزیابی شده و پس از آن اقدامات اداری برای ترخیص کالا صورت بگیرد تا پیش از تاریخ 5 مرداد 98 که مسئولیت تعیین تصویب قیمت وارداتی نهاده‌های دامی به کارگروه نظارت و تخصیص ارز محول شود، در برخی موارد واردکنندگان به دلیل «بیش بود» مشمول پرداخت جرائمی می‌شدند زیرا بر اساس ارزشیابی گمرک ارزش اظهاری کالا توسط واردکنندگان بالاتر از نرخ‌های مدنظر گمرک و قیمت‌های مندرج در فرم‌های ثبت سفارش بود.

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران درباره تفاوت نرخ‌ها در فرم ثبت سفارش و قیمت‌های اظهارشده ادامه داد: قیمت نهاده‌های دامی در بازارهای جهانی ثابت نبوده و فاصله زمانی میان ثبت سفارش تا واردات این تفاوت در نرخ ثبت و اظهار شده را ایجاد کرده و موجب شده تا واردکنندگان کالاهای اساسی از سوی گمرک به دلیل «بیش بود» جریمه شوند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیش بود یکی از مشکلات اصلی واردکنندگان بود کارگروه حقوقی اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران نسبت به پیگیری و جمع‌آوری اطلاعات و مقایسه آنها و استخراج آمار مربوطه، جلساتی با معاونت گمرک و مدیرکل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار کرد و مشخص شد برخی از شرکت‌ها روی ثبت سفارش‌ها خود ویرایش‌هایی داشتند و لذا درخواست گردید تا تاریخ تعیین ارزش بر اساس زمان ویرایش محاسبه شود اما دبیر کارگروه تنظیم بازار در تاریخ ۲۹.‌۰۶.‌۹۹ به دلیل عدم حضور نماینده اتحادیه و دفاع ناقص از موضوع، نظر بر مخالفت داده‌اند که طی نامه شماره ۱۵۷۲۲۷/۶۰ مورخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۹  ابلاغ شد.

حاجی‌زاده ادامه داد: پیگیری‌های اتحادیه و ارائه اسناد و مدارک دال بر عدم بیش اظهاری از سوی واردکنندگان موجب شد تا در جلسه صد و چهاردهم کارگروه تنظیم بازار مقرر شود که بررسی ارزش اظهاری کالاهای وارداتی بر اساس ارزش مندرج در تاریخ آخرین ویرایش ثبت سفارش قبل از اظهار گمرک، ملاک عمل گمرک جمهوری اسلامی ایران صورت بگیرد. همچنین گمرک مجاز باشد تا در بررسی و رسیدگی به پرونده‌های واردات کالاهای اساسی، مطابق سازوکار پیش‌بینی شده تا سقف ۵ درصد بیش از نرخ متوسط تعیین شده در مصوبات قبلی کارگروه اقدام نماید.

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران خاطرنشان کرد: این مصوبه ستاد تنظیم بازار از تاریخ ۵ بهمن ۱۳۹۹  برای اجرا به دستگاه‌های ذی‌صلاح ابلاغ شده است.

موضوعات :
در همین رابطه