رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

در وبینار بررسی کاربرد فناوری بلاکچین مطرح شد

آموزش و فرهنگ‌سازی، حلقه مفقوده استفاده از بلاکچین

وبینار «بررسی کاربرد فناوری بلاکچین در زنجیره تأمین مالی و زنجیره ارزش» به‌طور مشترک میان کمیسیون بازار پول و سرمایه و کمیسیون صنایع اتاق ایران برگزار شد. در این نشست ضمن معرفی این مفهوم، بر ضرورت آموزش و تجهیز زیرساخت‌های فنی، فرهنگی و اجتماعی آن تاکید شد.

28 بهمن 1399
کد خبر : 37012
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وبینار «بررسی کاربرد فناوری بلاکچین در زنجیره تأمین مالی و زنجیره ارزش» به‌طور مشترک میان کمیسیون بازار پول و سرمایه و کمیسیون صنایع اتاق ایران برگزار شد. در این نشست که علاوه بر ابوالفضل روغنی گلپایگانی و محسن حاجی‌بابا روسای دو کمیسیون، نمایندگان تشکل‌‎های اقتصادی و نیز سایر اعضای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران حضور داشتند، بر ضرورت آموزش و فرهنگ‌سازی در استفاده از بلاک‌چین تأکید شد.

پیمان مولوی دبیر کل انجمن اقتصاددانان ایران در ابتدای این نشست به ارائه برخی توضیحات درباره مفهوم بلاک‌چین پرداخت. طبق توضیحات او و به زبان ساده، بلاک چین یک نوع سیستم ثبت اطلاعات و گزارش است. تفاوت آن با سیستم‌های دیگر این است که اطلاعات ذخیره‌شده روی این نوع سیستم، میان همه اعضای یک شبکه به اشتراک گذاشته می‌شود. با استفاده از رمزنگاری و توزیع داده‌ها، امکان هک، حذف و دست‌کاری اطلاعات ثبت‌شده، تقریباً از بین می‌رود.

مفهوم بلاک چین اولین بار با پیدایش بیت کوین به وجود آمد و پادشاه ارزهای دیجیتال از این راهکار برای ذخیره اطلاعات مربوط به دارایی کاربران بهره برد.
او بر این باور است که به‌رغم اهمیت بلاک چین در زنجیره تأمین مالی در کشورهای دنیا اما هنوز درک دقیقی از این مفهوم در کشور وجود ندارد. مولوی همچنین نبود شفافیت را یکی دیگر از مهم‌ترین چالش‌های بلاک‌چین در کشور دانست و در این زمینه خواستار توسعه این مفهوم به‌ویژه از سوی اتاق‌های بازرگانی شد.

بعدازآن، محمدرضا قدوسی کارشناس رمز ارز و ارز دیجیتال توضیح داد: بلاک‌چین در شرایطی به وجود آمد که اعتماد به روش‌های سنتی در تجارت از بین رفت و یک سیستم و نظام جای این روش‌ها ابداع شد.

طبق توضیحات قدوسی، «اعتماد به انجام تراکنش‌های صحیح» و «اعتماد زدایی به انجام تعهدات»، دو مزیت اصلی بلاک چین‌ها به شمار می‌روند. ضمن اینکه منجر به ایجاد جریان اطلاعات شفاف نیز می‌شوند.

با ارایه توضیحات او درباره نحوه استفاده و ارزش بلاک‌چین‌ها، حاضران در این نشست به این نکته اشاره کردند که آموزش و فرهنگ‌سازی دو فاکتور مهمی هستند که باید برای استفاده از این رمزارزها مورد توجه قرار گیرند.

در همین زمینه، سادینا آبایی نایب‌رئیس کمیسیون احداث، خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران اظهار کرد: علی‌رغم اینکه اقتصاد پلتفرمی زیرشاخه صنعت است اما متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم این اقتصاد را جا بیندازیم.

او آماده‌سازی زیرساخت‌های فنی، اجتماعی و فرهنگی بلاک‌چین‌ها را مهم‌ترین اولویت در شرایط فعلی عنوان کرد و همچنین بر ضرورت آشنایی کسبوکار با این فناوری به صورت تخصصی تاکید کرد.

فایل ارائه‌شده توسط این کارشناس حوزه ارزهای دیجیتال را که شامل توضیحات ساختار و چگونگی عملکرد بلاک‌چین است می‌توانید ازاینجا دانلود کنید.

در همین رابطه