هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

در نشست ویدیو کنفراس روسای اتاق‌های بازرگانی ایران و عمان مطرح شد

نقشه راهبردی تجارت ایران و عمان در حوزه‌های مختلف تدوین شود

روسای اتاق‌های بازرگانی ایران و عمان در نشست ویدئوکنفرانس، ضمن تشریح چالش‌های توسعه روابط دو کشور، پیشنهادهای خود را برای بهبود وضعیت موجود ارائه کردند. در این نشست، پیشنهاد شد تا نقشه راهبردی ایران و عمان به منظور توسعه روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف تجارت، صنعت، سرمایه‌گذاری و ... تدوین شود.

شفق ضرغامی

خبرنگار
12 اسفند 1399
کد خبر : 37245
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

روسای اتاق‌های بازرگانی ایران و عمان روز گذشته با یکدیگر به صورت مجازی گفت‌وگو و ضمن تشریح چالش‌های توسعه روابط دو کشور، مهم‌ترین پیشنهادهای خود را برای بهبود آن بیان کردند.

در این نشست مجازی علاوه بر رئیس اتاق ایران، محمدرضا کرباسی، معاون امور بین‌الملل اتاق ایران و محسن ضرابی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان نیز حضور داشتند و حاضران ابراز امیدواری کردند آینده روشنی پیش روی توسعه روابط ایران و عمان قرار داد و روابط این دو کشور می‌تواند تبدیل به الگویی برای سایر کشورها شود.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران رابطه ایران و عمان را در مقایسه با سایر کشورهای همجوار دو کشور، منحصر به فرد توصیف کرد و موقعیت استراتژیک دو کشور در آفریقا و خاور دور را نیز استثنایی دانست.

شافعی قوانین مرتبط با اقتصاد آزاد در عمان و معافیت‌هایی را که این کشور در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری در نظر گرفته، مورد توجه قرار داد و  تاکید کرد زیرساخت‌های مناطق آزاد عمان، ثبات سیاسی و اقتصادی این کشور و ترویج اقتصاد بخش خصوصی جذابیت‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد کرده است.

با این حال او به انتقاد از حجم روابط اقتصادی دو کشور پرداخت و خاطرنشان کرد: حجم روابط اقتصادی دو کشور تناسبی با روابط سیاسی ندارد در طول چند سال گذشته شاهد فرازونشیب‌هایی در روابط اقتصادی بودیم. اما خوشبختانه روند روابط اقتصادی ایران و عمان، صعودی است.

او افزود: عمان تنها مقصد صادراتی ما نیست، بلکه در تلاش هستیم تا بتوانیم از طریق این کشور، به سایر بازار‌ها دسترسی پیدا کنیم. البته با توجه به موقعیت جغرافیایی استراتژیک ایران نیز، این نقش برای ایران هم شدنی است و عمان می‌تواند از طریق ایران به کشورهای هدف خود دست یابد.

بعد از آن رضا بن جمعه، رئیس اتاق بازرگانی عمان هم با تاکید بر این نکته که باید روابط تجاری ایران و عمان در سطح بالاتری دنبال شود، افزود: زمانی که آمار تجارت ایران و عمان را با همسایگانشان مقایسه می‌کنیم این آمار بسیار پایین است و اصلا تناسبی با روابط سیاسی دو کشور ندارد.

او افزود: متاسفانه، تحریم مشکلات بسیاری را برای نقل و انتقال پول به وجود آورده که تلاش می‌کنیم از طریق رایزنی با مقامات آن را حل کنیم. در سفری که به تازگی اتاق مشترک ایران و عمان هم داشتند و طی دیدار با رئیس این اتاق پیشنهاد دادیم تا با تاسیس شرکتی مشترک برای پیگیری تهاتر کالاها، این مشکل حل شود.

رئیس اتاق بازرگانی عمان با اشاره به چشم‌انداز 2040 عمان، گفت: در این چشم‌انداز تجارت از جایگاه مهمی برخوردار است و در همین راستا، مقامات عمانی با تاکید بر سرمایه‌گذاری، به دنبال افزایش حجم سرمایه‌گذاری هستند.

زیرساخت‌های توسعه روابط دو کشور کافی نیست

محسن ضرابی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان نیز با تاکید بر این نکته که زیرساخت‌های توسعه روابط اقتصادی ایران و عمان کافی نیست، به ارایه برخی پیشنهادها برای بهبود این روابط پرداخت.

او در همین زمینه بر همکاری هرچه بیشتر اتاق‌های بازرگانی دو کشور و اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان تاکید کرد.

ضرابی، افتتاح خط مستقیم کشتیرانی، افتتاح حساب برای شرکت‌های تجاری و برگزاری نمایشگاه‌های مجازی در شرایط فعلی را به عنوان مهم‌ترین راهکارهای توسعه روابط ایران و عمان عنوان کرد.

بعد از آن، محمدرضا کرباسی، معاون امور بین‌الملل اتاق ایران با بیان این نکته که ظرفیت‌های متنوعی برای تجارت بین ایران و عمان وجود دارد، پیشنهاد داد تا نقشه راهبردی ایران و عمان به منظور توسعه روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف تجارت، صنعت، سرمایه‌گذاری و ... تدوین شود.

در همین رابطه