نشست هیات رئیسه اتاق سمنان با حضور مدیران متولی صنعت برق استان و با محوریت بررسی مشکلات این صنعت و ارائه راهکارها برای رفع آن در محل اتاق سمنان برگزار شد.
علیاصغر جمعهای، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان در این نشست گفت: با توجه به بارش کم و پیامهای که از کمبود برق میرسد این جلسه برگزار شده و سعی و اهتمام بر این است که در صورت بروز مشکل، واحدهای صنعتی کمترین خاموشی را داشته باشند.
او ادامه داد: با توجه به مخاطره پیش رو و کمبود برق طی استعلام صورت پذیرفته از واحدهای صنعتی مقرر شد واحدهای که مولد دارند ژنراتورها را با هماهنگی شرکت توزیع برق را وارد مدار کنند.
جمعهای تصریح کرد: یکی از مؤلفههای اصلی تولید، تأمین انرژی است که امیدواریم امسال هم این موضوع با مشکلی مواجه نشود و بنگاههای اقتصادی در سال جاری خاموشی نداشته باشند؛ اما اگر خاموشی اتفاق افتاد باید برنامه زمانبندی منظم خاموشیها از طرف شرکت توزیع به واحدهای صنعتی، معدنی و کشاورزی اعلام شود که آنها هم برای این اتفاق آماده باشند.
رئیس اتاق سمنان تصریح کرد: بسیاری از ماشینآلات صنعتی خط تولید نباید با قطع برق مواجه شوند؛ چراکه در این صورت خسارات عدیدهای برای ماشینآلات به وجود میآید ازاینرو جا دارد شرکت نفت، سوخت جایگزین را برای مولدهای الکترونیکی در زمان کمبود برق فراهم کند تا واحدها با چالش مواجه نشوند.
موسوی زاده، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان نیز در این نشست گفت: شرایط ایده آل شرکت توزیع این است که هیچ مشترکی خاموشی را تجربه نکند؛ اما تأمین برق تابع میزان مصرف است و ازآنجاییکه اوج مصرف برق در فصل تابستان است، باید برای پیک بحران به مدت سه ماه آماده باشیم.
او ادامه داد: فرهنگ مناسب استفاده از مصرف برق یک ضرورت است که باید در جامعه نهادینه شود. در حال حاضر مصرف انرژی کشور 4 برابر دنیا است ازاینرو ضرورت دارد کالای که خریداری میکنیم دارای استانداردهای بهرهوری باشد.
به گفته موسوی زاده، فروش قاچاق کالای غیراستاندارد در بازار ایران بسیار زیاد است این موارد باعث میشود که مصرف برق دوچندان شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان ادامه داد: مشوقهای تشویقی در شرکت توزیع نهادینه شده این پیشنهادی تشویقی میتواند اثرگذاری بسیار مطلوب در تولید برق داشته باشد ازاینرو مدیریت مصرف و نظام تعرفهای مشترکین یک ضرورت است.
او اظهار کرد: پیشبینیهای هواشناسی نشان میدهد که افزایش دما در سنوات پیش روی بسیار زیاد خواهد بود و با توجه به تغییر رژیم بارندگی ناهنجاری در آمار تولید برق رخ خواهد داد؛ این در حالی است که در شرایط فعلی، با توجه به کاهش ظرفیت آب پشت سدها مخاطراتی را در نیروگاه برقآبی به وجود آمده است.
محمود نجفی سهی، عضو هیات رئیسه اتاق سمنان نیز در این نشست گفت: مدیریت خاموشیها برای واحدهای صنعتی بسیار مهم است، ارائه فهرست زمانبندیهای ضرورت دارد؛ ازاینرو با توجه اوج مصرف پیک در تابستان این ضرورت است که مدیران صنایع در صورت خاموشی زمان و تاریخ را بهدرستی بدانند تا بتوانند خط تولید را مدیریت نکنند.
او ادامه داد: واحدهای تولیدی و صنعتی باید در اولویت شرکت توزیع باشد، اگر برق یک واحد تولیدی قطع شود خسارات بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت و این مهم با موردتوجه قرار گیرد.
نجفی سهی خاطرنشان کرد: زمانی که واحد تولیدی سفارش دارد و با تمام توان در حال انجام کار است شرکت توزیع نباید به این واحدها خاموشی بدهد چون تولید با ضرر و زیان روبرو خواهد داشت، این مدیریت انرژی را میتوانیم در صنوف و واحدهای تجاری بهدرستی مدیریت کنیم.
حمید علوی عضو هیات رئیسه اتاق سمنان نیز در این نشست گفت: در سیکل آبی و برقی، نیروگاه شب مصرفکننده میشود و روز تولیدکننده، ضرورت دارد تصمیم گیران به این راندمان نیروگاه توجه داشته باشند.
او ادامه داد: تفاهم فیمابین وزارت نیرو و صنایع باید هدفمند باشد صنایع در کشور به سه گروه تقسیم میشوند بعضی از صنایع با قطع برق با تأخیر تولید مواجه میشوند، بعضی از صنایع با قطع برق با ضرر و زیان هنگفت مواجه میشوند و صنایع دیگر نباید با قطعی برق مواجه شوند، لذا ضرورت دارد برنامه منظمی برای صنایع داشته باشیم.
علوی اضافه کرد: ژنراتورهای داخلی واحدهای صنعتی نیازمند سازوکارهای هستند، تأمین سوخت این مولدها بسیار مهم است.
مسعود اعوانی، دیگر عضو هیات رئیسه اتاق سمنان نیز جایگاه انرژی تجدید پذیر در واحدهای صنعتی را مهم ارزیابی و عنوان کرد: شرکت توزیع چه راهکارهای برای جذب سرمایهگذاران در تولید انرژی تجدید پذیر دارد.
او تصریح کرد: نرخ خرید انرژیهای خورشیدی توسط شرکت توزیع باید منصفانه باشد تا واحدها صنعتی انگیزه مناسب برای تولید داشته باشند.
در ادامه این نشست مقرر شد تا کارگروه کارشناسی جهت اولویتبندی صنایع به هدف بهره بری بیشتر برق تشکیل شود.