السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 23 آبان 1403

در نشست استاندار خوزستان با هیات نمایندگان اتاق‌های اهواز، خرمشهر و آبادان مطرح شد

تأمین زمین از ارتش برای فعالیت مرز هوایی دزفول پیگیری می‌شود

استاندار خوزستان با اشاره به صدور مجوز فعالیت مرز هوایی دزفول و قابلیت این مرز برای صادرات محصولات کشاورزی، از رایزنی با ارتش برای واگذاری زمین فرودگاه دزفول خبر داد.

02 خرداد 1400
کد خبر : 38164
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اعضای هیات نمایندگان اتاق‌های اهواز، آبادان و خرمشهر با استاندار خوزستان دیدار و گفت‌وگو کردند.

استاندار خوزستان با اشاره به لزوم تسریع در آغاز فعالیت مرز هوایی دزفول برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی شمال خوزستان به مقصد کشورهای اوراسیا، گفت: باوجود دریافت مجوز فعالیت مرز هوایی دزفول در سال‌های گذشته، به دلیل نظامی بودن فرودگاه دزفول، امکان ایجاد زیرساخت لازم برای پرواز هواپیماهای کارگو در این فرودگاه توسط سرمایه‌گذار فراهم نشده است.

قاسم سلیمانی دشتکی با اشاره به سفر اخیر فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار فرمانده کل قوا در امور املاک و اموال نیروهای مسلح، ادامه داد: متأسفانه در این سفر، فرصت لازم برای طرح موضوع مرز هوایی دزفول در این سفر فراهم نشد؛ اما پس از انجام مکاتبات لازم، اختصاص زمین معوض به ارتش جمهوری اسلامی به میزان لازم برای واگذاری زمین در فرودگاه دزفول به سرمایه‌گذار (به میزان ۳۲ هکتار برای ایجاد زیرساخت لازم برای پرواز هواپیماهای کارگو) مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

سلیمانی دشتکی افزود: روند واگذاری این زمین به سرمایه‌گذار زمان‌بر خواهد بود؛ اما با همفکری گمرک، اداره کل فرودگاه‌های استان، اتاق‌های بازرگانی در خوزستان، امکان صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای اوراسیا از دیگر فرودگاه‌های خوزستان مورد بررسی قرار گیرد.

 برگشت مبالغ مالیاتی صنایع بزرگ خوزستان به استان

استاندار خوزستان در خصوص گردش مالی صنایع بزرگ در استان نیز گفت: متأسفانه برخی از صنایع بزرگ استان، مبالغ مالیاتی خود را به‌جای استان در پایتخت انجام می‌دهند.

او با تأکید بر اینکه این اقدام به کاهش گردش مالی در استان منجر می‌شود، افزود: بر اساس اختیارات اداره کل امور مالیاتی خوزستان، امکان برگشت مبالغ مالیاتی واریز شده توسط این‌گونه صنایع در حال پیگیری است.

سلیمانی دشتکی ادامه داد: صنایع پتروشیمی، پیمانکاران شرکت‌های نفتی، برخی شرکت‌های کشت و صنعت نیشکر ازجمله صنایعی هستند که مبالغ مالیاتی خود را خارج از استان پرداخت کرده‌اند.

 مرز هوایی دزفول مستعدترین مسیر صادراتی محصولات کشاورزی به اوراسیا است

رئیس اتاق اهواز در ادامه این نشست گفت: مستعدترین مسیر جابجایی کالاهای کشاورزی تولید شده در استان خوزستان به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، فعالیت مرز هوایی فرودگاه دزفول است.

شهلا عموری اظهار کرد: بر اساس چشم‌اندازهای پیش‌بینی شده در افق سال ۱۴۱۰ مجموع تولیدهای بخش کشاورزی خوزستان از ۱۷.۲ میلیون تن در سال به ۳۰ میلیون تن خواهد رسید.

او ادامه داد: این حجم از افزایش تولید باید هم‌زمان با رشد صادرات محصولات کشاورزی در خوزستان همراه باشد؛ به همین واسطه طی سال‌های گذشته تلاش‌های زیادی برای راه‌اندازی خط هوایی دزفول به روسیه صورت گرفته است.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان یادآور شد: با توجه به پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا نقش تعیین‌کننده تولیدات کشاورزی استان با محوریت صادرات به کشورهای عضو، اهمیت دوچندان پیداکرده است.

عموری تصریح کرد: به همین منظور بعد از پنج سال پیگیری، طی سال ۱۳۹۷ ظرفیت‌های فرودگاهی و نیز اقتصادی شهرستان دزفول به‌منظور صدور نهایی مجوز مرز هوایی مورد بررسی قرار گرفت که درنهایت مجوز مرز هوایی فرودگاه دزفول در سال ۱۳۹۸ صادر شد اما همچنان امکان بهره‌مندی از این ظرفیت به وجود نیامده است.

رئیس اتاق اهواز راه‌اندازی این خط هوایی را عاملی برای صادرات بسیاری از کالاها به‌ویژه محصولات کشاورزی در زمانی کمتر و با کیفیت بهتر از خوزستان عنوان کرد و گفت: مهم‌ترین ضرورت استفاده از مرز هوایی دزفول مرز برای صادرات به کشورهای سردسیر ازجمله روسیه است.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان یادآور شد: فصل سرما از مهرماه هرسال (اکتبر) در روسیه آغاز می‌شود و صدور محصولات کشاورزی شمال خوزستان ازجمله دزفول از طریق فرودگاه این شهرستان می‌تواند نقش مهمی در افزایش صادرات و ارزآوری برای استان و کشور داشته باشد.

عموری خاطرنشان کرد: وعده صدور مجوز مرز هوایی فرودگاه دزفول در چند سال گذشته بارها از سوی مسئولان این شهرستان اطلاع‌رسانی شده اما به‌واسطه برخی مشکلات به وجود آمده، امکان فعالیت سرمایه‌گذار مربوطه برای ایجاد پروازهای کارگو در این فرودگاه فراهم نشده است.

ضرورت آشنایی بازرگانان با قوانین تجاری عراق

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر نیز در بخش دیگری از این نشست عراق را مهم‌ترین بازار کالاهای صادراتی استان خوزستان عنوان کرد و گفت: بر همین اساس آشنایی هرچه بیشتر بازرگانان ایرانی با قوانین تجاری کشور عراق ضروری است.

هانی فیصلی ادامه داد: در این رابطه اتاق بازرگانی خرمشهر اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی موردنیاز اعضای این اتاق کرده است و همواره این آموزش‌های تداوم خواهد داشت.

او همچنین به توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی از مبادی دریایی اشاره کرد و گفت: بر اساس مطالعات و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و در این رابطه با شرکت‌های کشتیرانی مختلفی مذاکره شده است.

رئیس اتاق خرمشهر تصریح کرد: با مشارکت دستگاه‌های متولی و همچنین سرمایه‌گذاران مختلف، طرح‌های استارتاپی متعددی از سوی اتاق خرمشهر موردحمایت قرار گرفته‌اند.

 سامانه‌های الکترونیکی مرتبط با فعالیت‌های اقتصادی کاربردی شوند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان نیز در بخش دیگری از این نشست به ناکارآمدی برخی سامانه‌های الکترونیکی مرتبط با فعالیت‌های اقتصادی انتقاد کرد و گفت: تکمیل نشدن برخی از زیرساخت‌های چنین سامانه‌هایی، فرآیند صدور مجوزها را با تأخیر همراه کرده است.

اسدالله کرد زنگنه ادامه داد: تکمیل نشدن زیرساخت‌های لازم ویژه سامانه‌های الکترونیکی مرتبط با فعالیت‌های اقتصادی برای بخش خصوصی چالش‌های متعددی را به وجود آورده است.

او همچنین ظرفیت‌های اقتصادی استان خوزستان را بسیار بالا عنوان کرد و افزود: به دلایل مختلفی شاهد هستیم که این ظرفیت‌ها تاکنون به‌خوبی مورد استفاده قرار نگرفته‌اند.

موضوعات :
در همین رابطه