رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

جمال رازقی جهرمی در گفت‌وگو با پایگاه خبری

خاموشی‌های امروز نتیجه مدیریت نادرست تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان است

رئیس اتاق شیراز می‌گوید: مشکلات امروز صنعت برق ریشه در مدیریت نادرست دارد که امکان جذب سرمایه و استفاده از تکنولوژی و سرمایه‌گذاری خارجی را به‌حداقل رسانده است.

04 خرداد 1400
کد خبر : 38221
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

خاموشی‌ها بار دیگر شروع شده و ممکن است که این بحران در روزهای آینده ادامه داشته باشد. وزارت نیرو علت خاموشی‌ها را پیشی گرفتن مصرف از تولید می‌داند و جامعه انگشت اتهام را به سمت رمزارزها نشانه گرفته است.

جمال رازقی جهرمی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران می‌گوید: در چند ماه اخیر این دومین بار است که خاموشی‌های سراسری زندگی مردم و صنعت کشور را نشانه گرفته است. خاموشی در زمستان 1399 و بهار 1400 اتفاق نادری است که ریشه در مدیریت دارد.

رئیس اتاق شیراز می‌گوید: اینکه عنوان می‌کنند رشد غیرقابل انتظار مصرف به سبب گرمای زودرس، راه‌اندازی زودهنگام چاه‌های کشاورزی به سبب خشکسالی باعث خاموشی شده، نوعی دلیل‌تراشی است. ریشه این مشکلات در عدم برنامه‌ریزی است.

او ادامه می‌دهد: مگر اولین بار است که با کاهش بارندگی مواجه بودیم؟ سال‌هاست که درباره کم‌آبی، کاهش میزان بارندگی هشدار داده می‌شود؟ مهم‌ترین مسئله ما این است که امکان سرمایه‌گذاری در صنعت برق نداریم.

رئیس اتاق شیراز ادامه می‌دهد: وقتی کشوری سال‌ها تحریم باشد، یا عده‌ای بر سر اینکه FATF تصویب نشود، پافشاری می‌کنند چه انتظاری می‌توان داشت؟ نتیجه همین سیاست‌ها درنهایت کاهش حجم سرمایه‌گذاری در صنایع کشور است.

او ادامه می‌دهد: از طرفی مهم‌ترین دلیل خاموشی فعالیت غیرمجاز استخراج‌کنندگان رمزارزها است که باید هرچه سریع‌تر نسبت به قانونمند شدن این صنعت اقدام شود؛ درحالی‌که هر روز خبر از حجم فعالیت غیرمجاز ماینرها به گوش می‌رسد. یعنی واقعاً امکان رصد این‌ها وجود ندارد؟

رازقی جهرمی تأکید می‌کند: خاموشی‌ها به صنعت لطمه غیرقابل جبرانی زده است؛ در زمستان هم عنوان شد که این خاموشی‌ها آخرین ضربه را به جان صنایع وارد می‌کند و الآن هم همین روال ادامه دارد. کارگر ما الآن حدود چهار ساعت بیکار است؛ ماشین‌آلات خوابیده و در این شرایط صنعت نیمه‌جان در حال مرگ است.

او تصریح می‌کند: صنعت در ایران از تحریم و کرونا و سیاست‌های نادرست ارزی لطمه دیده بود و خاموشی‌های پی‌درپی این دردها را بیشتر کرده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تصریح می‌کند: در قانون برنامه پنجم و ششم تکلیف شده بود که هر 5 سال 25 هزار مگاوات به ظرفیت موجود اضافه شود و در پیوست قانون مشخص‌شده که از کدام منابع باید این افزایش ظرفیت رقم بخورد. بر اساس قانون باید از منابع خارجی و داخلی و فاینانس خارجی و تمام ظرفیت‌های موجود ازجمله منابع حاصل از فروش برق در این راستا بهره می‌بردند اما تحریم‌ها امکان چنین کاری را نداده است. اما از طرفی عده‌ای مدام از فرصت‌های تحریم گفته‌اند.

به‌گفته رازقی تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان با مدیریت نادرست خود به صنعت کشور ضربات جبران‌ناپذیری زده‌اند. خاموشی امروز نتیجه ادامه همین شیوه مدیریت در اقتصاد کشور است.

در همین رابطه