رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

رئیس اتاق کرمان در نشست شورای گفت‌وگوی استان

توسعه بازار؛ پاشنه آشیل مشاغل خانگی

سیدمهدی طبیب زاده در نشست شورای گفت‌وگوی استان کرمان، توسعه بازار را مشکل بزرگ مشاغل خانگی دانست و بر لزوم تلاش برای رفع آن تأکید کرد.

25 خرداد 1400
کد خبر : 38502
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، با اشاره به اینکه مشاغل خانگی با مشکل توسعه بازار مواجه هستند، گفت: نهادها و سازمان‌ها اقدامات وسیعی در رابطه با مشاغل خانگی انجام می‌دهند و در حال حاضر اتاق به‌عنوان محور، سعی کرده این فعالیت‌ها را تسهیل کند؛ اما این مشاغل همچنان با مشکل توسعه بازار مواجه هستند که باید برای رفع آن تلاش کرد.

سیدمهدی طبیب زاده در شصت و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با موضوع بررسی مسائل و مشکلات مشاغل خانگی برگزار شد، افزود: بر اساس آمار سازمان مدیریت استان، کرمان به لحاظ درآمد سرانه شهری رتبه 31 کشور را داراست که همین موضوع دلیل بسیار خوبی است که در کنار توسعه سایر جنبه‌های استان، توسعه مشاغل خانگی نیز جدی گرفته شود.

طبیب زاده، اظهار کرد: تجربه موفق تولید برق از پنل‌های خورشیدی خانگی برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) کرمان در رابطه با ایجاد مشاغل خانگی وجود دارد و نشان می‌دهد که در این حوزه به‌راحتی می‌توان به درآمد پایدار رسید.

او خاطرنشان کرد: اتاق با درک مسئولیت اجتماعی خود، به توسعه پایدار توجه دارد و در این رابطه به‌زودی انجمن مشاغل خانگی استان زیرمجموعه اتاق شکل می‌گیرد و در راستای اعتمادسازی و هم‌افزایی فعالیت خواهد کرد.

رئیس اتاق کرمان بیان کرد: به‌راحتی برای 10 هزار نفر فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی استان وجود دارد که باید برای توسعه مشاغل خانگی نقشه راه طراحی و به بهترین شیوه آن را اجرا کرد.

در ادامه این نشست رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به پتانسیل‌های بالای استان در حوزه‌های مختلف باید یک برش استانی در مورد مشاغل خانگی و وضعیت آن در کشور تهیه شود تا بهتر بتوان برنامه‌ریزی کرد.

شهباز حسن‌پور، با تأکید بر اینکه امروزه کسب‌وکارهای خانگی زیادی فعالیت می‌کنند که در این رابطه برخی استان‌ها گوی سبقت را از ما ربوده‌اند، افزود: قصد داریم قرارداد ایجاد 12 هزار فقره مشاغل خانگی با بانک رسالت را منعقد و با حمایت کمیته امداد، بهزیستی، بسیج سازندگی و اداره کار تا پایان سال آن را اجرا کنیم.

او ادامه داد: در کشور 733 هزار فقره وام توسط بانک رسالت پرداخته شده که اگر 50 درصد آن به مشاغل خانگی اختصاص یابد بسیار ارزشمند است و از سوی دیگر نیز 25 درصد فعالیت بانک رسالت مربوط به استان کرمان است و آمادگی کامل برای حمایت در این زمینه وجود دارد.

همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از همه مدیران و دست‌اندرکاران استان تصریح کرد: در این دوره فعالیت کمیسیون اقتصادی مجلس برای تشکیل دولت توانمند تلاش خواهیم کرد اما بعد از انتخابات جایگاه ما نظارتی و قانون‌گذاری است.

محمدرضا پورابراهیمی، افزود: احساس و استنباط ما این است که در دولت آینده راهی به‌جز رویکرد اقتصادی نخواهیم داشت.

او از اتاق کرمان که فراتر از مسئولیت‌های خود برای توسعه استان قدم برداشته قدردانی و اظهار کرد: ارتباط خوبی بین مجموعه‌های مختلف استان شکل گرفته که امیدواریم بتوان از این فرصت طلایی استفاده کرد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برنامه زمان‌بندی مشخصی را باید تدوین کرد تا بتوان تکالیف دستگاه‌ها و برنامه زمان‌بندی برای رسیدن به آنچه تعهد شده، مشخص شود.

پورابراهیمی، با اشاره به اینکه سرفصل‌هایی در وضعیت فعلی استان بسیار مهم است که باید به آنها پرداخته شود، گفت: تعیین منابع مالی از مهم‌ترین آن‌هاست که منابع مالی نرخ رایج بانک‌ها برای مشاغل خرد و خانگی امکان اثربخشی ندارد و نمی‌توان با وام عادی بگوییم شغل خانگی راه‌اندازی کنند.

او ادامه داد: برای توسعه مشاغل خانگی می‌توان از بخشی از منابع دولتی و همچنین منابع مربوط به اشتغال‌زایی بنگاه‌های اقتصادی استفاده کرد که می‌توان در نشست مشترک مدیران ارشد بنگاه‌های اقتصادی، پیشنهاد 10 تا 20 درصد بودجه و منابع بنگاه‌های اقتصادی را در بانک سپرده‌گذاری کرد و از آن محل به متقاضیان مشاغل خانگی تسهیلات داد. وی افزود: استفاده از اکوسیستم آموزش و استفاده از فضای مجازی می‌تواند در توسعه و پیشبرد مشاغل خانگی بسیار تأثیرگذار باشد.

در ادامه معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز گفت: ایجاد 12 هزار فرصت شغلی جزء مصوبات گذشته نباید با 30 هزار شغل فعلی یکی شوند بلکه برای هر یک باید برنامه‌ای جدا در نظر گرفته شود.

حسین مهرابی، خاطرنشان کرد: اتاق همکاری بیشتری را با اداره کار و کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان داشته باشد و اداره کار نیز در چارچوب قوانین و مقررات برنامه زمان‌بندی شده برای ایجاد 30 هزار فرصت مشاغل خانگی را ارائه دهد.

او با تأکید بر اینکه دستگاه‌های مختلف در بسترسازی این موضوع باید کمک کنند، بیان کرد: بخشی از مسئولیت‌های اجتماعی صنایع کوچک را به سمت مشاغل خرد و خانگی ببریم.

موضوعات :
در همین رابطه