عیسی زارعپور، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در جریان دفاع از برنامههای خود در مجلس بر 4 موضوع حکمرانی دیجیتال، تحقق دولت الکترونیکی، اقتصاد دیجیتال و حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی تاکید کرد و برنامه های خود برای تحقق این محورها را توضیح داد.
زارعپور با بیان اینکه امروز بیش از ۵۰ میلیون نفر در کشور و ۳۵ میلیون نفر از جوانان در فضای مجازی حضور دارند گفت که برنامه خود را با بررسی اسناد بالادستی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی تدوین کرده و درباره مهمترین چالشها راهکارهای اجرایی و عملیاتی تعریف کرده است.
اولویت اول؛ حکمرانی دیجیتال
از نگاه زارعپور اولین اولویت، حکمرانی دیجیتال است. او با توضیح اینکه فناوری اطلاعات سبک حکمرانی در دنیا را تغییر داده و نحوه تعامل دولت با مردم و مردم با مردم را متحول کرده گفت: امروز عصر پلتفرم و نفوذ آنهاست که عمق راهبردی کشورها را مشخص میکند. اما ما از ظرفیتهای این فضا برای حکمرانی غفلت کردیم. اگرچه پلتفرمهایی مانند تاکسیهای اینترنتی در سطح جهانی به دست جوانان ایرانی ساخته شده است اما باید بتوانیم این کار را برای کشورهای دیگر هم انجام دهیم.
ظرف 4 سال آینده شبکه ملی اطلاعات را راهاندازی میکنم
او به برخی از راهکارهای خودش برای تحقق حکمرانی دیجیتال پرداخت و ادامه داد: بیش از 20 سال است که میخواهیم شبکه ملی اطلاعات را اجرا کنیم اما به دلایل مختلفی هنوز محقق نشده است. متاسفانه به غلط عدهای فکر میکنند با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت قطع میشود. بنده به عنوان یک متخصص عرض میکنم که شبکه ملی اطلاعات از افتخارات هر کشوری است و با راهاندازی آن دسترسی کاربران به شبکه جهانی قطع نخواهد شد. چرا باید وقتی یک پیغام را ارسال میکنیم بستههای اطلاعاتی ما از کشور خارج شود؟ از سوی دیگر هم باید هزینه پهنای باند بینالمللی را بپردازیم و هم امنیت ما به خطر میافتد. طبیعتا این امر منطقی نیست و بنده قول میدهم ظرف چهار سال آینده شبکه ملی اطلاعات را در طی زمانبندی معینی که از سوی شورای عالی فضای مجازی تعیین شده جهت پیشبرد امورات کشور راهاندازی کنم.
از دیگر برنامههای زارعپور برای تحقق حکمرانی دیجیتال، دسترسی کلیه روستاها دارای جمعیت بالای ۲۰ هزار خانوار به شبکه پرسرعت اینترنت تا پایان سال ۱۴۰۱ است. او گفت: بنده از هزاران دانش آموزی که به خاطر دسترسی نداشتن به اینترنت نتوانستند از آموزش مجازی استفاده کنند مطلع هستم و قول میدهم ظرف یک سال و نیم آینده این مشکل را حل کنم. از سوی دیگر ظرفیت شبکه انتقال داده داخلی در حال اشباع است و بنده قول میدهم ظرف مدت دو سال آینده ظرفیت آن را جهت برهم نخوردن تبادلات الکترونیکی افزایش دهم.
اولویت دوم؛ تحقق دولت الکترونیکی
تحقق دولت الکترونیکی اولویت دیگر مورد نظر زارعپور است؛ آن هم در شرایطی که به گفته او ایران از لحاظ کمیت خدمات الکترونیکی در رتبه ۸۰ و از لحاظ کیفیت در رتبه ۱۱۸ از بین ۱۹۳ کشور در دنیا قرار دارد.
جایگاه ایران در زمینه ارائه خدمات الکترونیکی را 30 پله ارتقا خواهم داد
زارعپور در ادامه گفت: بنده با سابقه یک دهه کار در الکترونیکی کردن خدمات عرض میکنم که ظرف چهار سال آینده با تعامل با بخشهای مختلف در راستای الکترونیکی کردن خدمات پرکاربرد و ایجاد یک پنجره واحد برای ارائهی خدمات الکترونیکی گام بردارم و ۳۰ پله جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در شاخصهای جهانی ارتقاء دهم. از سویی دیگر با همکاری با سازمان امور استخدامی به سمت استفاده از هوش مصنوعی به جای مداخلات انسانی در برخی از امور گام بردارم.
اولویت سوم؛ اقتصاد دیجیتال
توسعه اقتصاد دیجیتال از دیگر اولویتهای زارعپور است. او دراینباره قول داد ظرف چهار سال آینده از ظرفیت این حوزه برای اشتغالزایی استفاده کند. زارعپور گفت: اخیرا شنیدیم که یکی از کشورهای همسایه ویزای طلایی برای جذب برنامهنویس در نظر گرفته است اگر ما ظرفیتهای لازم در کشور را فراهم کنیم دیگر نخبگان ما برای کار در این حوزه به خارج از کشور نخواهند رفت.
اولویت چهارم؛ حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی
زارعپور درباره ضرورت حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفت وظیفه خود میداند نگرانی خانوادهها از حضور کودکان و فرزندان خود در فضای مجازی را برطرف کند. او تاکید کرد: حفاظت از دادهها و حریم خصوصی مردم در این فضا وظیفه ماست. چرا یک پلتفرم خارجی باید به خود اجازه دهد تا اطلاعات میلیونها کاربر ما را با مشکل روبهرو کند؟
او همچنین درباره رونق صنعت فضایی قول داد از ظرفیت تمام جوانان و نخبگان برای بازگرداندن این صنعت به ریل شکوفایی خود استفاده کند.