رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

بررسی طرح صیانت، از هفته آینده در کمیسیون ویژه آغاز می‌شود

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه اعضای کمیسیون ویژه کمتر از ۲۴ نفر نخواهد بود گفت از نیرو‌های تخصصی و منتقدان، دعوت می‌کنیم تا نظرات خود را ارائه دهند.

10 شهریور 1400
کد خبر : 39407
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

قرار است بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی از هفته آینده در کمیسیون ویژه مجلس آغاز شود. این را غلامرضا منتظری نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی به برنا خبر داده و گفته:« تکلیف کمیسیون ویژه و مشترک برای بررسی این طرح، مشخص شده است و برای هر کدام از کمیسیون‌های تخصصی و اعضای هیئت رئیسه سهمیه‌ای برای حضور در کمیسیون در نظر گرفته ایم؛ مثلا نمایندگانی از کمیسیون‌های صنایع و معادن، آموزش و تحقیقات، اجتماعی و همینطور امنیت ملی حضور خواهند داشت.»

حدود یک ماه و نیم پیش مجلس با درخواست تعدادی از نمایندگان برای بررسی این طرح بر اساس اصل 85 رای مثبت داد. بنا بر این اصل محتوای این طرح در یک کمیسیون مشترک یا ویژه و نه در صحن مجلس، بررسی و بعد از تصویب به شورای نگهبان ارسال خواهد شد تا با تایید این شورا به صورت آزمایشی برای مدت موقتی اجرایی شود.

از آنجا که با اجرایی شدن محتوای طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی  و پلت‌فرم‌های خارجی از جمله اینستاگرام با محدودیت مواجه  می‌شوند این طرح با انتقادات زیادی از سوی کاربران و به ویژه از سوی صاحبان کسب و کارهای مجازی مواجه شد. غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران هم در نامه‌ای به قالیباف رئیس مجلس، خواستار توجه به صدای منتقدین در بررسی این طرح شد. کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران هم نسبت به از بین رفتن 34 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران با اجرایی شدن این طرح هشدار داد. همچنین آذری جهرمی وزیر سابق ارتباطات، صاحبان بیش از 50 کسب و کار اینترنتی و حتی بیش از 800 هزار کاربر عادی با امضای پویش نه به طرح صیانت، خواستار توقف بررسی و اصلاح آن شدند. به دنبال این تلاش‌ها حدود 20 نماینده مجلس طرح لغو بررسی طرح صیانت بر اساس اصل 85 را به مجلس بردند تا شاید بتوانند رای قبلی مجلس را برگردانند. اما این اقدام هم فایده‌ای نداشت و آنها نتوانستند نظر موافق نمایندگان را جلب کنند و در نتیجه بررسی این طرح در کمیسیون ویژه و بر اساس اصل 85 قطعی شد.

حالا غلامرضا منتظری نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون اصلی بررسی‌کننده این طرح ضمن اینکه از آغاز بررسی این طرح در کمیسیون ویژه از هفته آینده خبر داده، به برنا گفته: اعضای این کمیسیون ویژه کمتر از ۲۴ نفر نیستند و قرار است از ظرفیت نیرو‌های تخصصی و منتقدان و حتی آن‌هایی که نظر مخالف دارند، در این کمیسیون استفاده شود.

بررسی این طرح در کمیسیون ویژه به دو دلیل با اعتراض همراه شد. اول اینکه به جای 290 نماینده قرار است کار رسیدگی به این طرح جنجالی به یک کمیسیون 30 تا 40 نفره سپرده شود و دوم اینکه چون جلسات این کمیسیون مانند جلسات صحن علنی به صورت زنده پخش نمی‌شود مردم و رسانه‌ها در جریان جزییات بررسی آن قرار نخواهند گرفت. اما منتظری در پاسخ به این انتقادات گفته است: با توجه به حساسیتی که مردم نسبت به این طرح پیدا کرده‌اند تصمیم گرفته‌ایم تا برای آسودگی خاطر مردم کار رسانه‌ای قوی شکل بدهیم و مردم در جریان آخرین تصمیمات جلسات قرار بگیرند.

منتظری در پاسخ به این سوال که آیا قرار است در خصوص این طرح بازنگری صورت بگیرد، هم گفته است: نکته اساسی که خیلی به آن توجه نشده این است که در مجلس مقرر کردیم پیش نویس این طرح در کمیسیون مشترک مورد بررسی فراوانی قرار می‌گیرد و قطع به یقین ما شاهد تغییراتی در این پیش‌نویس خواهیم بود.

در همین رابطه