رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

شعبان فروتن در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران تشریح کرد

صادرات ایران به عراق زیر تیغ افزایش تعرفه و سخت‌گیری در صدور ویزای تجار

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق می‌گوید: عراق سخت‌گیری‌های زیادی برای اعطای ویزا به تجار ایرانی و تعیین تعرفه واردات وضع کرده که این موضوع به تجارت ایران لطمه می‌زند.

14 شهریور 1400 - 11:00
کد خبر : 39445
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق می‌گوید: عراق سخت‌گیری‌های زیادی برای اعطای ویزا به تجار ایرانی و تعیین تعرفه واردات وضع کرده که این موضوع به تجارت ایران لطمه می‌زند.

شعبان فروتن، رئیس اتاق ایلام

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق معتقد است: به دلیل فقدان دیدگاه‌های تجاری در حوزه صادرات، ایران در حال عقب ماندن از رقبای تجاری خود از جمله عربستان و ترکیه در بازار عراق است.

شعبان فروتن در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران با اشاره به مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی در تجارت با عراق می‌گوید: متاسفانه در حوزه صادرات دیدگاه‌های تجاری حاکم نیست. در حالی که حضور پایدار در بازار عراق نیازمند حمایت دولت و اعطای مشوق‌های صادراتی است.

او با اشاره به انتظارات فعالان اقتصادی از دولت جدید می‌گوید: یک پیشنهاد ما ایجاد کارگروه اقتصادی بین ایران و عراق با محوریت وزارت امور خارجه و بخش خصوصی است که بتوانند مشکلات را بی‌واسطه مطرح و پیگیری کنند.

فروتن به برخی مشکلات تجار ایرانی در عراق اشاره کرده و ادامه می‌دهد: متاسفانه تعرفه‌های گمرکی برای صادرات به کشور عراق افزایش یافته است که قیمت‌ تمام‌شده کالای صادراتی به این کشور را افزایش می‌دهد. در نتیجه این موضوع رقابت‌پذیری ما را در این بازار پایین آورده است.

او تاکید می‌کند: اگرچه مبادلات تجاری ما با عراق نسبت به سال گذشته به دلیل رفع بخشی از مشکلات مربوط به کرونا افزایش داشته است. اما در مجموع حجم مبادلات تجاری ایران و عراق کاهش یافته و ایران از رقبایی مانند عربستان، چین و ترکیه جا مانده است.

این در حالی است که به گفته او عراقی‌ها به دلیل قرابت‌های فرهنگی و مذهبی بیشتر از تجارت با ترکیه،عربستان و اردن و ... مایل به همکاری با ایران هستند.

فروتن بر این اساس می‌گوید: تجار ایرانی باید به دنبال یافتن محصولات و بازارهای جدید در عراق باشند چرا که شرایط به طور مرتب در حال تغییر است. مثلا ایران در گذشته‌ای نه‌چندان دور مهمترین صادرکننده سیمان به عراق بوده است اما در حال حاضر عراق با احداث کارخانجات سیمان خود را از واردات سیمان ایران بی‌نیاز کرده است.

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق تاکید می‌کند: درخواست ما از دولت این است که کنسولگری عراق در استان ایلام فعال شود. چرا که اتفاقا ایلام بیشتر از کرمانشاه و استان‌های هم‌جوار عرب‌زبان داشته و ظرفیت ارزآوری بالایی دارد. چرا دولت ایجاد بازارچه‌های جدید میان ایلام و عراق را دنبال نمی‌کند؟ این اقدام می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روابط اقتصادی و اشتغال‌زایی بیشتر برای ایلام شود.

فروتن ادامه می‌دهد: خواسته دیگر ما از دولت پیگیری تسهیل صدور ویزای تجاری میان دوطرف است. متاسفانه در حال حاضر در صدور ویزا برای سفر به عراق مشکلاتی وجود دارد و طرف عراقی سخت‌گیری‌های زیادی برای اعطای ویزا به تجار ایرانی وضع کرده که این موضوع به تجارت ما لطمه می‌زند.

در همین رابطه