شرکت توتال فرانسه تحت قراردادی به ارزش ۲۷ میلیارد دلار، چهار پروژه انرژی بزرگ در جنوب عراق خواهد ساخت.
پاتریک پویانه، مدیرعامل توتال در مراسم امضای این قرارداد گفت: این شرکت سرمایهگذاری اولیه به ارزش ۱۰ میلیارد دلار را آغاز خواهد کرد و کار مهندسی فوراً آغاز میشود. برنامه این شرکت، بسیج تیمها در عراق تا پایان سال ۲۰۲۱ است.
احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق نیز اظهار کرد: فاز اول شامل یک سرمایهگذاری سه میلیارد دلاری از سوی گروه فرانسوی توتال در پروژهای برای تزریق آب دریا به میادین نفتی بهمنظور بهبود استخراج نفت خواهد بود. توتال برای ساخت یک کارخانه پالایش برای گازی که در میادین جنوبی قرنه غربی ۲، مجنون، ارتاوی، طوبی و لوهیس تولید میشود، دو میلیارد دلار فراهم خواهد کرد. انتظار میرود این پروژه ۳۰۰ میلیون فوت مکعب در روز گاز تولید کند و در فاز دوم توسعه تولیدش دو برابر شود.
وزیر نفت عراق گفت: گاز تولید شده از پروژه توتال در جنوب عراق کمک خواهد کرد این کشور واردات گاز از ایران را قطع کند زیرا گازی که در داخل تولید میشود ارزانتر از گاز ایران خواهد بود.
جبار اظهار کرد: هزینه واردات گاز از ایران حدود هشت دلار به ازای هر میلیون واحد Btu است و گازی که از پروژه توتال تولید میشود یک دلار و ۵۰ سنت به ازای هر میلیون واحد Btu ارزانتر خواهد بود.
دو پروژه دیگر نیروگاه خورشیدی و پروژهای برای افزایش تولید نفت از میدان نفتی ارتاوی هستند.
بر اساس گزارش رویترز، وزارت نفت عراق در بیانیهای اعلام کرد توتال کمک میکند تولید میدان نفتی ارتاوی از ۸۵ هزار بشکه در روز فعلی به ۲۱۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کند.
توتال یکی از معدود غولهای نفتی بینالمللی است که درصدد سرمایهگذاری در عراق برآمده است. این کشور که در سالهای اخیر بهسختی تلاش کرده است سرمایهگذاری خارجی جدید را برای صنعت انرژی خود جذب کند، قصد دارد تولید نفت را تا سال ۲۰۲۷ به هشت میلیون بشکه در روز افزایش دهد. ظرفیت تولید نفت عراق در حال حاضر پنج میلیون بشکه در روز است.
عراق برای قطع وابستگی به واردات انرژی ایران از سوی آمریکا تحتفشار قرار دارد. این کشور گاز را به همراه نفت تولید میکند که در حال حاضر به دلیل مشارکت در توافق کاهش تولید اوپک پلاس، محدود شده است و درنتیجه میزان گازی که میتواند برای تولید نیرو استفاده شود هم کاهش پیدا کرده است. عراق همچنین باید معضل مشعل سوزی را کاهش دهد. طبق آمار بانک جهانی، عراق پس از روسیه دومین رکورددار مشعل سوزی در جهان است.