رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

در جلسه شورای گفت‌وگوی خراسان جنوبی مطرح شد

صنایع لبنی کوچک ظرفیت‌های خود را تجمیع کنند

استاندار خراسان جنوبی می‌گوید: از مجموع ۱۱ واحد فرآوری محصولات لبنی استان، در حال حاضر فقط دو واحد فعال هستند و پیشنهاد می‌شود مابقی واحدها با تجمیع ظرفیت‌های خود فعال شوند.

12 مهر 1400 - 13:42
کد خبر : 39820
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست مشترک سی‌امین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی و کمیته استانی توسعه خوشه‌های کسب‌وکار برگزار شد.

علیرضا خامه زر، عضو هیأت رئیسه اتاق بیرجند در این نشست گفت: حضور فعالان اقتصادی استان در رویداد جهانی اکسپو دبی فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های استان و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی است.

 وی افزود: برپایی رویداد جهانی اکسپو ۲۰۲۰ دبی به دلیل شیوع ویروس کرونا با تأخیر یک‌ساله از مهر سال ۱۴۰۰ و به مدت ۶ ماه در شهر دبی و با حضور کشورهای مختلف در قالب پاویون کشوری برگزار می‌شود.

عضو هیأت رئیسه اتاق بیرجند تصریح کرد: شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی همچنین دوره‌های گذشته و به نمایندگی از ایران مسئولیت برپایی پاویون جمهوری اسلامی را در این رویداد مهم اقتصادی - فرهنگی بر عهده دارد.

او اظهار کرد: با توجه به اهداف و برنامه‌های پیش‌بینی شده برای حضور مؤثر فعالان اقتصادی بخش خصوصی، فضای مناسبی برای معرفی شرکت‌های توانمند و برتر و نیز برگزاری جلسات رودررو (B2B) برنامه‌ریزی شده است.

وی تصریح کرد: هزینه حضور در این رویداد جهانی برای هر فعال اقتصادی ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان برآور شده است که نیاز به حمایت دستگاه‌های مربوطه داریم.

خامه‌زر گفت: در این خصوص مکاتباتی ازجمله با استاندار انجام شده و گزارش اقدامات هماهنگی برای برگزاری دوره آموزشی آشنایی فعالان اقتصادی با رویداد اکسپو و توانمندسازی هیات‌های تجاری ارائه شده است.

وی ادامه داد: پیگیری در خصوص نحوه مشارکت سایر استان‌های کشور در رویداد اکسپو از طریق اتاق‌های بازرگانی، پیگیری دریافت غرفه برای معرفی محصولات کشاورزی و لبنی و صنایع غذایی استان در نمایشگاه محصولات ارگانیک و طبیعی و مکاتبه در زمینه پیگیری مصوبه مربوطه توسط دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مرتبط مبنی بر اعلام میزان مشارکت مالی از دیگر اقدامات است.

حسن رمضانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی هم گفت: وزارتخانه متبوع برای واحدهای صنایع‌دستی غرفه به مساحت ۶۰ مترمربع در این رویداد جهانی مهیا کرده است.

حسن رمضانی افزود: برای اعزام فعالان صنایع‌دستی نیاز مالی داریم که درخواست داریم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کمک کند. وی گفت: البته هزینه‌های حضور پنج نفر از هنرمندان صنایع‌دستی استان توسط وزارتخانه تقبل و پرداخت خواهد شد.

عباس جرجانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: سازمان توسعه تجارت ایران قول داده تا برای هر فعال اقتصادی که قصد حضور در این رویداد جهانی را دارد تا ۱۳ میلیون تومان معادل ۵۰ درصد هزینه را پرداخت کند.

عباس جرجانی افزود: البته این موضوع قول داده شده اما هنوز اعتباری در این خصوص اختصاص نیافته است که پیگیری لازم را خواهیم داشت.

پارسا، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان جنوبی هم آمادگی دارد تا ۸۰ درصد هزینه‌های اعزام فعالان اقتصادی که در شهرک‌های صنعتی استان فعال هستند را بپردازد.

راه‌اندازی واحدهای لبنی خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفت

حمید ملانوری، استاندار خراسان جنوبی در این جلسه از لزوم حضور مؤثر فعالان اقتصادی استان در رویداد جهانی اکسپو ۲۰۲۰ دبی گفت و تصریح کرد: حضور در این نمایشگاه فرصت خوبی برای فعالان اقتصادی استان است و باید از این ظرفیت نهایت استفاده را داشته باشیم.

وی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه هزینه حضور تولیدکنندگان در این نمایشگاه مطرح شده اظهار کرد: با همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق‌های بازرگانی و تعاون زمینه حضور فعالان اقتصادی در این نمایشگاه فراهم می‌شود.

ملانوری خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت‌های استان در بحث تولید شیر، موضوع تعیین تکلیف واحدهای تولید محصولات لبنی از مدت‌ها قبل مورد تأکید بوده اما تاکنون اقدام خاصی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه از مجموع ۱۱ واحد فرآوری محصولات لبنی استان، در حال حاضر فقط دو واحد فعال است، متذکر شد: یا باید کل این واحدها به چرخه تولید برگردند، یا اینکه تعدادی از آنها تجمیع شده و در قالب چند واحد خوب فعال گردند تا مشکل محصولات لبنی استان مرتفع شود.

استاندار با تأکید بر اینکه ما وظیفه داریم این واحدها را تعیین تکلیف کنیم، اظهار کرد: اگر سرمایه‌گذاران این واحدها به هر علتی تمایل به راه‌اندازی مجدد واحد تولیدی خود ندارند، اصراری بر ادامه کار نیست و این موضوع از دستور کار ما خارج است.

ملانوری پیشنهاد داد؛ واحدهای فرآوری محصولات لبنی استان در صورت تمایل می‌توانند به‌عنوان واحد زیرمجموعه یکی از واحدهای فرآوری لبنی معروف کشور درآمده و با برند آنها به تولید اقدام نمایند.

وی با تأکید بر اینکه رویکرد همه متولیان باید این باشد که واحدهای تعطیل فرآوری شیر در استان مجدد فعال شوند، تصریح نمود: در جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های متولی و نیز سرمایه‌گذاران این واحدها، مشکلات احصا و بررسی شود و هر چه سریع‌تر با برگشت به چرخه تولید یا خروج کامل از گردونه فعالیت، تعیین تکلیف گردند.

به گفته وی، چنانچه واحدی با دریافت تسهیلات به چرخه برمی‌گردد و مشکلش رفع می‌شود، لازم است که بانک‌ها کمک کنند تا شرایط تسهیل گردد.

استاندار در بخش دیگری از سخنانش در خصوص دستور کار ارائه گزارش فعالیت‌های خوشه زرشک و عناب و ارائه برنامه‌های توسعه‌ای مرتبط با بازار و فرآوری این دو محصول، بر تشکیل تعاونی محصولات استراتژیک استان با حضور مردم تأکید کرد و گفت: همان‌گونه که بارها گفته شده، من معتقدم بزرگ‌ترین و بهترین سازوکاری که می‌تواند موضوع محصولات استراتژیک استان را به سامان برساند، تشکیل تعاونی است.

سبحان مصطفایی، مدیرعامل خوشه خشکبار استان با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده توسط تیم توسعه خوشه زرشک و عناب استان به ارائه پیشنهادات اجرایی و راهکارهای حل مشکل پرداخت و با ذکر الزامات قانونی جهت توسعه خوشه‌ها به توضیح برنامه‌های عمل مرتبط با معرفی محصولات زرشک و عناب از قبیل عقد قرارداد همکاری با مرکز دائم صادرات و سرمایه‌گذاری ایران جهت ارائه محصولات در نمایشگاه‌ها و رویدادهای بین‌المللی مانند Expo 2020 و Gulfood، دعوت از تجار و هیات‌های تجاری جهت بازدید از باغات و مراکز فراوری، برگزاری نشست‌های سالانه در بعد ملی و بین‌المللی و برنامه‌ریزی به‌منظور استفاده از تولیدات محتوایی در رسانه‌های محلی و ملی پرداخت.

او در ادامه با شرح مشکلات موجود در روندهای سطح رسته زرشک به تشریح ساختار کلی شبکه فراگیر ایجاد شده پرداخت و گفت: پروژه توسعه کشاورزی قراردادی در شهرستان در میان به‌صورت پایلوت با هدف ارتباط مؤثر بین شرکت‌های برتر استانی در حوزه فروش محصولات خوشه و کشاورزان پیشرو در تولید محصولات باکیفیت از طریق تقسیم عادلانه سود و هزینه در حال اجرا است.

مصطفایی در پایان بخشی از عمده فعالیت‌های اجرایی خوشه طی سال اول فعالیت را ایجاد شبکه فراگیر به‌صورت پایلوت، امکان‌سنجی ایجاد آزمایشگاه تخصصی محصولات خوشه، اجرای پروژه نیازسنجی آموزشی، تدوین دستورالعمل فنی کاشت، داشت و برداشت محصولات خوشه، انتخاب مجری به‌منظور انجام مطالعه بازار محصولات خوشه، پیگیری ایجاد کنسرسیوم صادراتی محصولات خوشه و حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی و ارتباط با تجار ارمنی اعلام کرد.

سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بیرجند با اشاره به بحث بارگاه زرشک و مشکلات کشاورزان در ممنوعیت ساخت بنا بر روی بارگاه زرشک با ذکر بخشنامه‌های مربوطه و ابلاغیه وزیر محترم جهاد کشاورزی، خواستار اتخاذ تمهیداتی جهت امکان صدور مجوز ساخت بنا روی بارگاه زرشک و عناب شد.

کاهش حداقل متراژ موردنیاز جهت دریافت مجوز بارگاه زرشک از 5 هزار مترمربع به حداقل 2500 مترمربع (مطابق با روال گذشته صدور مجوز) و همچنین ملاک عمل قرار دادن تعداد درختان زرشک متناسب با حداقل سطح تعیین شده جهت صدور مجوز بارگاه زرشک شد (با توجه به اینکه اکثر کشاورزان منطقه خرده‌مالک بوده و محصول زرشک در درختچه‌های زرشک در باغات مختلف پراکنده بوده و یا کشت محصول زرشک در باغی که دارای محصولات مختلف است) از دیگر خواسته‌ها و پیشنهادات مطرح شده در این جلسه بود.

موضوعات :
در همین رابطه