مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به واکاوی وضعیت اقتصادی باشگاههای ورزشی در دوران کرونا پرداخته است. این مرکز با تاکید بر اینکه تمایل بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه ورزش به میزان چشمگیری کاهش یافته است گزارش داده از زمان شیوع کرونا تاکنون 6 هزار باشگاه در سطح کشور تعطیل شده یا تغییر کاربری دادهاند و جمعیت ورزشکاران سازمانیافته از 3 میلیون و 500 هزار نفر به حدود یک میلیون نفر کاهش یافته است.این شرایط به این معناست که صنعت باشگاهداری ایران مستقیماً با خطر ورشکستگی روبهرو شده است.
به همین دلیل مرکز پژوهشهای مجلس، بخشودگی اجاره اماکن ورزشی توسط وزارت ورزش و جوانان، کارشناسی مجدد اجارهبهای سال 1400 و تأمین تنفس یکساله برای بازپرداخت وامها و برگزاری لیگ آمادگی جسمانی آنلاین ازسوی شهرداریهای سراسر کشور را ازجمله راهکارهای اثربخش برای خروج از وضعیت کنونی دانسته است.
بر اساس این گزارش حدود 29 هزار باشگاه ورزشی به صورت آماتور و حرفهای در سطح کشور فعالیت دارند که طبق آمار رسمی ارائه شده ازسوی وزارت ورزش و جوانان 25 هزار 782 باشگاه دارای مجوز رسمی هستند و حدود 150 هزار نفر به عنوان مربی (زن و مرد) مشغول به کار هستند. مرکز پژوهشها در بررسی خود تخمین زده اگر به صورت میانگین هر باشگاه حداقل 10 پرسنل (زن و مرد) را در ردههای مختلف اداری استخدام کرده باشد باشگاهها نزدیک به 250 تا 300 هزار نفر پرسنل فعال دارند که حدود 15 ماه است با تصمیمهای ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا تعطیل شدهاند. لذا این افراد با تعطیلی باشگاهها شغل و منابع مالی خود را از دست داده و به طور کامل بیکار شدهاند.
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش خود هشدار داده تداوم این وضعیت به منزله محو تدریجی بخش خصوصی حوزه ورزش است که با سرمایهگذاری در بخش سلامت مردم به یاری دولت آمده بود. اکنون به دلیل سیاستهای اتخاذ شده ستاد کرونا نه تنها فرصتهای سرمایهگذاری بخش خصوصی نزدیک صفر شده است بلکه خروج پرشمار سرمایهگذاران از این بخش حیاتی برای سلامت جامعه تبعات جبرانناپذیری خواهد داشت.