هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

در نمایشگاه بین‌المللی فرش ماشینی، چه گذشت؟

سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فرش ماشینی و صنایع وابسته از 16 تا 19 آبان 1400 در 105 غرفه و 15 هزار متر مساحت مفید در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

22 آبان 1400
کد خبر : 40343
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی فرش ماشینی و صنایع وابسته از 16 تا 19 آبان 1400 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد. این نمایشگاه با حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ماشینی، موکت و انواع کف‌پوش‌ در 105 غرفه و 15 هزار متر مساحت مفید با مدیریت اتاق کاشان برگزار شد.

 نمایشگاه امسال اما با 12 دوره قبل یک تفاوت عمده داشت؛ آن‌هم اینکه با یک حکم دولتی و با هدف تمرکز بر رویکرد صادراتی، اتاق کاشان مدیریت نمایشگاه را بر عهده گرفته بود. محمود تولایی، رئیس اتاق کاشان ‌هم، ورود این اتاق به زمامداری این نمایشگاه را به نفع صادرات دانست و در عمل هم با دعوت از سفرای 44 کشور و روسای اتاق‌های بازرگانی مشترک ایران و لهستان، ایران و ازبکستان، ایران و ترکیه، ایران و اتریش و همچنین کاردار مالزی و...؛ نشان داد که اتاق کاشان بستر مناسب صادرات را فراهم خواهد کرد.

معیارهای حضور در نمایشگاه بین‌المللی فرش ماشینی تهران

یکی از محاسن تنها دعوت از سفیران کشورهای مختلف نبود. بلکه نکته طلایی نمایشگاه فرش ماشینی امسال و ورود اتاق کاشان به‌عنوان نماینده فعالان بخش خصوصی صنعت فرش ماشینی به ماجرای برپایی و سیاست‌گذاری نمایشگاه این بود که بالاخره متر و معیاری دقیق تدوین شد تا مشخص شود که چه کسانی، در چه شرایطی و بر اساس چه شاخصه‌هایی می‌توانند در این نمایشگاه حضور پیدا کنند.

این رویکرد جدید نمایشگاه که به رتبه‌بندی و امتیازدهی به شرکت‌ها انجامید، ابتکار اتاق کاشان بود. به گفته تولایی، رئیس اتاق کاشان، «تشکیل جلسات متعدد با تشکل‌ها، تولیدکنندگان و صادرکنندگان و یاری سازمان توسعه تجارت؛ قاعده‌ای شفاف را برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی فرش ماشینی، ایجاد کند.» معیاری که به گفته علی دیانت، نایب‌رئیس اتاق کاشان با همکاری شورای سیاست‌گذاری اتاق و بر اساس شاخصه‌هایی چون حجم صادرات در 3 سال اخیر، تعداد حضور در نمایشگاه دموتکس چین، ترکیه و آلمان، تعداد سابقه حضور در نمایشگاه فرش تهران و تعداد کارکنان بیمه شده، طراحی شده است.

همچنین محمود برادران دبیر شورای سیاست‌گذاری، این رویکرد تازه را به نفع بازار رقابت دانست و امتیازاتی که هر شرکت کسب می‌کرد را عددی بین 1 تا 10 هزار خواند و گفت که هیچ شرکتی نتوانسته با کسب همه امتیازها، امتیاز 10 هزار را کسب کند؛ اما این نوع از گزینش شرکت‌ها قطعاً تولیدکنندگان را به سمت‌وسوی رقابت سالم، تشویق می‌کند.

فرش باکیفیت ماشینی؛ منبع درآمد ارزی کشور

این نمایشگاه چهار روزه که باوجود شرایط کرونا و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، برگزار شد، از استقبال خوب بازدیدکنندگان و تجار بهره‌مند شد. تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش‌های ماشینی هم بهترین محصولاتشان را در این بستر به نمایش گذاشتند. شاهد مثال این برداشت هم بازدید غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران از نمایشگاه در روز افتتاحیه است که از کیفیت محصولات ارائه شده ابراز خرسندی کرد و آینده این صنعت را روشن و آن را منبع درآمدی ارزی دانست.

همچنین تولایی، رئیس اتاق کاشان، فرش ماشینی ایران را ازجمله فرش‌های نفیس جهان و جزو یکی از ریزبافت‌ترین فرش‌های جهان و مشابه فرش دستبافت؛ خواند. به‌علاوه ظرفیت و توان تولیدی فرش ماشینی ایران را بسیار بالا بیان کرد و آینده فرش ماشینی و صنایع وابسته آن را، درخشان خواند.

رسیدگی اتاق کاشان به مشکلات صادرکنندگان

تأمین مواد اولیه، تعهدات ارزی، در شرایط تحریم مشکل پرتکرار تمام صادرکنندگان و واردکنندگان است. معضلی که بخش عمده آن بسته به تصمیماتی است که دولتمردان در حوزه سیاست خارجه می‌گیرند. شرایط تحریمی و البته از طرفی بازار تورمی داخلی، تولید و صادرات و واردات را با سختی‌های جانکاهی مواجه کرده است. تا حدی که گاهی طی کردن این مسیر چنان برای آن‌ها دشوار می‌شود که عطای تولید و صادرات یا واردات را به لقای می‌بخشند. اما افسانه محرابی، مدیرکل نساجی و پوشاک وزارت صمت، برای جلوگیری از پاشیده شدن گرد ناامیدی به این صنعت به فعالان اقتصادی بازار نساجی در روز افتتاحیه این نمایشگاه، مژده تشکیل کنسرسیومی صادراتی برای رفع چالش‌های صادرکنندگان را داد.

همچنین در ادامه محمود تولایی، رئیس اتاق کاشان و علیرضا پیمان‌پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت، از برگزاری نشستی با حضور تشکل‌ها فرش ماشینی به همین منظور خبر دادند. سید رضا فاطمی امین وزیر صمت نیز در روز افتتاحیه این نمایشگاه، از پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم صادراتی، استقبال کرد. همچنین رئیس اتاق کاشان در آخرین روز این نمایشگاه قول تسهیل شرایط صادرات و واردات را داد و از اقداماتی برای رفع تعهدات ارزی و موانع گمرکی، سخن گفت.

موضوعات :
در همین رابطه