هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

محمدرضا کرباسی در نشست فعالان اقتصادی ایران و هیات تجاری ازبکستان

تجارت ایران و ازبکستان باید به مرز 2 میلیارد دلار برسد

معاون بین‌الملل اتاق ایران در جمع فعالان اقتصادی ازبکستان و ایران از رشد مبادلات تجاری بین دو کشور ابراز خرسندی و بر تحقق تجارت تا سقف 2 میلیارد دلار تا پایان 2022 تاکید کرد.

23 آبان 1400
کد خبر : 40372
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هیات تجاری ازبکستان به سرپرستی معاون سازمان قرنطینه این کشور در جمع فعالان اقتصادی ایرانی حضور یافتند. تخصص اعضای این هیات، تجارت محصولات کشاورزی، دامی و صنایع غذایی بود.

در حال حاضر روند تجارت ایران و ازبکستان سیر صعودی دارد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 2022 سطح مناسبات تجاری بین دو کشور به مرز 2 میلیارد دلار برسد.

محمدرضا کرباسی، معاون بین‌الملل اتاق ایران با ابراز خرسندی از سیر صعودی سطح روابط تجاری بین ایران و ازبکستان گفت: حجم روابط در ۵ ماهه ۲۰۲۱ با شیب رو به بالا رشد ۳۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد و انتطار می‌رود روند همکاری‌ها با همین شیب مسیر را پست سر گذاشته و شاهد گذر از مرز ۵۰۰ میلیون دلار باشیم.

او با نگاهی به ظرفیت‌های موجود از پیش‌بینی رسیدن به سقف ۲ میلیارد دلار در مناسبات بین دو کشور تا پایان ۲۰۲۲ سخن گفت و تصریح کرد: در این عرصه فعالان اقتصادی دو کشورباید قدم‌های جدی بردارند. خوشبختانه ایران محدودیتی در توسعه روابط با ازبکستان ندارد و در راستای تسهیل روند همکاری‌ها برنامه‌ریزی می‌کند. در همین راستا اتاق ایران، اتاق مشترک ایران و ازبکستان را ایجاد کرد تا بازوی اجرایی موثری در این مسیر باشد.

کرباسی درباره پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا و امکان استفاده از تعرفه‌های ترجیحی این اتحادیه، روند مناسبات با اعضا را رو به رشد توصیف کرد و از آنجا که ازبکستان هم خواستار عضویت در این اتحادیه است، تاکید کرد: با تکمیل روند عضویت ازبکستان، شاهد تقویت مناسبات بین دو کشور خواهیم بود.

معاون بین‌الملل اتاق ایران توصیه کرد: هیات‌های تخصصی بین دو کشور رفت‌وآمد کنند. چراکه این اقدام زوایای پنهان روابط را نمایان کرده و دو طرف قادر خواهد بود، فهرست جامعی از کالاها و خدماتی که در آنها امکان همکاری دارند، تهیه کنند.

به باور کرباسی برای افزایش سطح تبادلات هیات‌های تجاری بین دو کشور باید ضمن تسهیل رفت‌وآمدها، تعداد پروازهای مستقیم بین ایران و ازبکستان را بیشتر کنیم.

او انعقاد موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور را ضروری خواند و ادامه داد: ایران در این رابطه فهرستی از کالاهای موردنظر خود را تهیه و برای دولت ازبکستان ارسال کرده است.  از طرفی تسهیل مراودات به کمک توسعه سطح حمل‌ونقل و استفاده از مسیر ایران با بهای رقابتی برای دسترسی به آبهای آزاد، نکته‌ای است که می‌تواند، سطح مناسبات دو کشور را تقویت کند.

به اعتقاد معاون بین‌الملل اتاق ایران با توجه به رشد سطح همکاری‌ها لازم است، کمیته رفع اختلافات تجاری بین دو کشور تاسیس شود.

کرباسی همچنین پیشنهاد داد: با توجه به اینکه در حوزه کشاورزی، دامی و صنایع غذایی ظرفیت‌های خوبی در هر دو کشور وجود دارد، سازمان‌های قرنطینه دو کشور با هم تفاهم‌نامه بلندمدتی منعقد کنند تا دو کشور در شرایط مناسب‌تری به همکاری‌های خود ادامه دهند.

 در این بین کاسیمف نوری جان، معاون سازمان قرنطینه ازبکستان از توافقات صورت گرفته بین سازمان‌های قرنطینه دو کشور خبر داد و در ادامه به تشریح وضعیت صادرات در ازبکستان پرداخت و از اصلاحات در این حوزه سخن گفت.

بر اساس اظهارات او علی‌رغم همه‌گیری کرونا این اصلاحات ا‌دامه دارد و امروز تمرکز بر شرایط زیرساختی این کشور است.

نوری جان، ایران را یکی از شرکای اصلی ازبکستان معرفی کرد و برگزاری نشست‌های رودررو بین فعالان اقتصادی دو کشور از حوزه‌های مختلف را اقدامی موثر در راستای تقویت حجم تبادلات دو کشور دانست.

معاون سازمان قرنطینه ازبکستان درباره پرواز مستقیم بین ایران و ازبکستان نیز گفت: 21 آبان برای اولین بار بعد از کرونا پروازی بین دو کشور انجام شد. تقویت این مسیر بدون شک به بهبود وضعیت همکاری‌های مشترک کمک می‌کند.

او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این نکته که هدف از این سفر، تنها واردات محصولات ایرانی به ازبکستان نیست، تاکید کرد: ازبکستان خواستار شکل‌گیری روابط مشترک و فعالیت‌های گسترده بین دو کشور است.

در ادامه امید بابایف، رایزن بازرگانی سفارت ازبکستان در ایران نیز به بیان دیدگاه‌های خود در راستای توسعه و تقویت سطح روابط تجاری بین دو کوشر پرداخت و از اتاق ایران خواست تا فهرستی از تجار ایرانی و زمینه فعالیت آنها تهیه و برای سفارت ازبکستان ارسال کنند تا با برنامه‌ریزی دقیق زمینه همکاری‌ها مهیا شود.

در این نشست سنایی، نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و ازبکستان ضمن ابراز خرسندی از سیر صعودی سطح روابط تجاری بین دو کشور، خاطرنشان کرد: باید به ظرفیت‌های موجود بیشتر توجه شود. ایران کشوری چهارفصل است و فعالان اقتصادی ازبکستان نباید تنها روابط خود را به چند کالای خاص محدود کنند. باید از طریق سفر و حضور در نمایشگاه‌های ایرانی با این توانمندی‌ها آشنا شوند.

این فعال اقتصادی از اعضای اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی ازبکستان دعوت کرد تا یک نفر از آنها در اتاق مشترک ایران و ازبکستان، حضور افتخاری داشته باشد تا بدین ترتیب از قوانین به‌روز این کشور با خبر باشیم و سطح تعاملات را ارتقا دهیم.

بر اساس اظهارات او در ایران ۲۰ نمایشگاه تحصصی سالانه در حوزه کشاورزی، ماشین‌آلات و صنایع تبدیلی و غیره برگزار می‌شود که البته تنها مربوط به تهران است. در شهرهای مرزی هم نمایشگاه‌های خاصی برگزار می‌شود. بنابراین حضور در  این نمایشگاه‌ها فرصت مناسبی است تا فعالان اقتصادی ازبکستان بتوانند با ظرفیت‌های ایران آشنا شوند.  

در ادامه فرصتی فراهم شد تا فعالان اقتصادی دو طرف برای برقراری همکاری‌های مشترک با یکدیگر دیدار و رایزنی کنند.

در هیات تجاری ازبکستان 10 تاجر در حوزه سیب‌زمینی، میوه، مرکبات، خشکبار و حبوبات حضور داشتند.

در همین رابطه