رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در نشست شورای گفت‌وگوی آذربایجان شرقی مطرح شد

صنایع با چالش تأمین انرژی مواجه هستند

مشکلات مربوط به تأمین انرژی برق و گاز در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های صنایع و واحدهای تولیدی عنوان شد.

19 دی 1400 - 12:22
کد خبر : 41123
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق تبریز ابراز امیدواری کرد: به‌زودی با سیاستی که دولت جدید در پیش گرفته، در زمینه تعامل با دنیا و ارتباط با کشورهای خارجی بتوانیم چشم‌انداز جدیدی در توسعه و رشد اقتصادی کشور داشته باشیم.

یونس ژائله، در هشتادمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی گفت: در بودجه سال ۱۴۰۱ رشدی برای کشور در نظر گرفته شده که در این زمینه باید برای رشد استان نیز قدم‌هایی را برداریم. در این راستا، جلسه‌ای با حضور نمایندگان استان در محل اتاق تبریز به‌منظور بررسی مشکلات بخش خصوصی برگزار و مقرر شد جلسات کارشناسی با کارگروه‌های صنعت و کشاورزی برگزار شده و روسای کمیسیون‌های مربوطه کشاورزی و سایر تشکل‌ها نیز در این جلسات حضور یابند.

او ادامه داد: در بودجه سال آینده موضوعاتی که مرتبط با بخش خصوصی در استان اجرا خواهد شد، باید با همفکری و همدلی دولت و بخش خصوصی نوشته شود تا نتیجه مثبت را شاهد باشیم.

رئیس اتاق تبریز با بیان اینکه در سه ماه گذشته شاهد رشد صادراتی خوبی در استان بوده‌ایم، اظهار کرد: این آمار نشان می‌دهد که وضعیت صادرات رو به بهبودی است ولی در کنار این موارد بخش خصوصی مشکلات زیادی دارد البته برای پیگیری مشکلات بخش صنعت از سوی معاونت امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی، اقدامات خوبی انجام شده است.

ژائله گفت: مشکلات بخش خصوصی در حال حاضر در دو حوزه وجود دارد. یک بخش جدی مربوط به خارج از استان است که در این زمینه مسائل مطرح شده در اختیار استان نیست. موضوع تأمین بعضی از نهاده‌ها و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به صنایع استان آسیب جدی خواهد زد.

رئیس اتاق تبریز همچنین تأکید کرد: موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تنش نابجایی در بازار ایجاد کرده است و همچنین مشکلات جدی برای تأمین مواد اولیه واحدهای صنایع غذایی و تبدیلی به وجود خواهد آورد که این مسائل در دست استان نیست ولی در این زمینه این موارد باید در جلسات شورای گفت‌وگو مطرح شود تا در قالب نامه‌ای به تهران فرستاده شود.

استاندار آذربایجان شرقی نیز با اشاره به مزایای ورود صنایع به بورس گفت: زمانی که محصولات کارخانه‌های مادر در بورس عرضه می‌شود به‌صورت طبیعی دست دلالان و واسطه‌ها قطع می‌شود که در این میان نارضایتی برخی از صنایع از این موضوع برای ما مقداری ابهام دارد.

عابدین خرم به ذخایر گندم نیز اشاره‌ای داشته و گفت: در حال حاضر ذخایر گندم کشور خوب است و در این زمینه واردات نیز انجام می‌شود.

او با بیان اینکه یکی از چالش‌های استان تأمین انرژی به‌ویژه در حوزه برق و گاز است، تأکید کرد: غفلت بزرگی در ۱۰ سال گذشته اتفاق افتاده است یعنی ما یک عقب‌افتادگی در حوزه برق داریم.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در خصوص راه‌اندازی نیروگاه‌های انرژی خورشیدی با شرکتی قرارداد بسته‌ایم که این شرکت آماده است برای ۶ ماه تا ۵۰ مگاوات تحویل دهد. ما باید از این شرکت‌ها استقبال کنیم که از ما گاز و پست‌های قوی آن‌چنانی نیز نمی‌خواهند.

او افزود: برای مزرعه خورشیدی تنها مکان نیاز است که در این زمینه منابع طبیعی را موظف کرده‌ایم مکان‌ها را نیز تأمین کنند.

استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری که فرموده‌اند صنعت فرش در کشور ما یکی از مهم‌ترین نمادهای فرهنگی، ملی و هنری است ولی امروز متأسفانه به دلیل مشکلاتی که در کشور به وجود آمده است، جایگاه این صنعت در بازار، تولید و اشتغال ضعیف شده است.

خرم افزود: باید به‌صورت ویژه در استان جلسات اختصاصی داشته باشیم و ببینیم چه اقداماتی می‌توانیم برای حل مشکلات این صنعت داشته باشیم.

او ادامه داد: سن افرادی که در این صنعت کار می‌کنند بسیار بالا رفته و جوانان دیگر رغبت فعالیت در این حوزه را ندارند. باید در این زمینه چاره‌اندیشی شود.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین ضمن تبریک برای کسب رتبه برتر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در کشور گفت: اخبار اتاق را به‌دقت پیگیری می‌کنیم که فعال شدن مرکز پژوهش‌های اتاق اتفاق بسیار مبارکی است. اتاق قرارگاه اقتصادی است و اگر بخواهیم یک پایه اساسی برای رونق و رشد اقتصادی باشد، این موضوع با حرف انجام نمی‌شود، باید ببینیم چه اقداماتی را در این زمینه باید انجام دهیم.

خرم افزود: این قرارگاه اقتصادی باید یک مرکز بالندگی، پویایی و رشد اقتصادی در استان باشد به‌طوری‌که باید در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی مانند فرش، صنایع دانش‌بنیان و گردشگری فعال شویم.

او با اشاره به وضعیت بخش مسکن نیز گفت: در بخش مسکن، طرح جهش مسکن فرصت طلایی ایجاد شده به‌طوری‌که سرمایه‌گذاران خیلی خوبی نیز پای‌کار آمدند که عمدتاً از بخش خصوصی هستند. در این میان دولت نیز عزم خود را جزم کرده که بازار مسکن را از حالت سرمایه‌ای خارج کند.

خرم افزود: در حال حاضر در اثر اقداماتی که دولت سیزدهم انجام داده به یک مرحله پایدار رسیده‌ایم که امیدواریم این وضعیت به جایی برسد که زندگی عادی و طبیعی ادامه داشته باشد.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: فعال کردن صنعت توریسم برای دوران پساکرونا باید جدی دنبال شود که برای این کار یک طرح لازم داریم تا شاهد رونق صنعت گردشگری باشیم.

او با بیان اینکه در بخش معدن یک ظرفیت استثنایی داریم، تأکید کرد: باید در انجام کارها به مرحله‌ای برسیم که برای مثال اگر بعد از ۶ ماه گزارش می‌دهیم تفاوت را احساس کنیم. دولت در لایحه سال آینده هم برای استان، رشد ۸ درصدی را پیشنهاد کرده که این کار سختی است ولی اگر مشکلات بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران استان برطرف شود، این موارد دست‌یافتنی هستند.

موضوعات :
در همین رابطه