رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

بر اساس گزارش انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان

قیمت مواد غذایی در 6 ماه گذشته 5 تا 88 درصد افزایش داشته‌ است

در شش ماه گذشته قیمت گروه محصولات پروتئینی ۵ تا ۱۷درصد، لبنیات ۱۸تا۳۱ درصد، قند، شکر و چای 5 تا ۱۸درصد، غلات و حبوبات ۸تا۷۱درصد و میوه و صیفی بین ۱۸ تا ۸۸ درصد افزایش داشته است.

11 بهمن 1400 - 09:54
کد خبر : 41421
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان گزارش کارگروه رصد و پایش قیمت اقلام اساسی و پرمصرف بازار کشور منتهی به اول بهمن ماه را منتشر کرده که بر مبنای آن ‌ از بین ۵۲ کالایی که در ۹ گروه بررسی شده‌اند، قیمت ۴۸ کالا در شش ماه گذشته بین دو (روغن مایع و لاستیک پراید) تا ۸۸ (رب گوجه) درصد افزایش و قیمت چهار کالا بین ۱۰ (تیرآهن) تا ۳۷ (سیمان خاکستری) درصد کاهش یافته است.

ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، در تازه‌ترین گفت‌وگوی تلویزیونی خود کنترل قیمت فولاد و سیمان را به عنوان نمادی از تلاش موفقیت آمیز دولت در کنترل تورم ذکر کرد. اما این گزارش نشان می دهد با وجود کاهش قیمت سیمان ، اقلام خوراکی و بسیاری کالاهای مصرفی مورد نیاز مردم تورم بالایی تجربه می کنند. گزارش مرکز آمار ایران از نرخ تورم دی ماه نیز نشان می دهد با وجود کاهش تورم سالانه در این ماه اما برای اولین بار در دولت سیزدهم نرخ تورم ماهانه و نقطه به نقطه روند صعودی به خود گرفته است.

بر اساس این گزارش قیمت گروه محصولات پروتئینی شامل گوشت مرغ، تخم مرغ، گوشت گوسفند و گوساله و گوسفند و گوساله زنده در ابتدای ماه جاری نسبت به ۶ ماه قبل بین ۵ تا ۱۷ درصد افزایش یافته است.  

بر این اساس در شش ماه گذشته قیمت هر کیلو تخم مرغ و گوشت گوساله هرکدام با ۱۷ درصد افزایش به حدود ۲۴ هزار و ۶۰۰ و ۱۳۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. همچنین در این مدت قیمت هر کیلو گوساله زنده ۸ درصد، گوشت گوسفندی ۷ درصد و گوشت مرغ تازه و گوسفند زنده هر کدام ۷ درصد افزایش داشته و به ۵۵ هزار و ۸۰۰، ۱۳۶ هزار، ۲۹ هزار و ۷۰۰ و ۵۹ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است.  

همچنین در شش ماه گذشته گروه لبنیات شامل انواع شیر، پنیر و کره بین ۱۸ تا ۳۱ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش مربوط به قیمت پنیر به قیمت ۲۱ هزار و ۴۰۰ تومان به ازای ۴۰۰ گرم بوده است. بر این اساس قیمت هر کیلو شیر خام، شیر استریل پاکتی و شیر پاستوریزه بطری به ترتیب با ۲۶، ۲۳ و ۱۸ درصد افزایش نسبت به شش ماه قبل به حدود لیتری ۶۷۰۰، ۱۶ و ۱۲ هزار تومان رسیده است. قیمت کره ۱۰۰ گرمی نیز با افزایش ۲۲ درصدی طی شش ماه به نزدیک ۱۳ هزار تومان رسیده است.  

افزایش قیمت قند، شکر و چای نیز طی شش ماه گذشته پنج تا ۱۸ درصد بوده است. در این مدت قیمت هر کیلو قند ۵ درصد، شکر فله ۱۱ درصد، شکر بسته بندی ۱۸ درصد، و انواع چای بین ۱۱ تا ۱۷ درصد افزایش یافته و به حدود ۱۹ هزار و ۳۰۰، ۱۶ هزار و ۶۰۰، ۱۷ هزار و ۲۰۰ و ۱۲۴ تا ۱۳۱ هزار تومان رسیده است 

کاهش قیمت روغن جامد در شش ماه گذشته

در این میان از بین انواع روغن، قیمت روغن نیمه جامد ۴.۵ کیلویی با ۱۳ درصد کاهش در شش ماه گذشته به حدود ۸۰ هزار تومان رسیده است. اما قیمت روغن مایع آفتابگردان معمولی و سرخ کردنی هر کدام ۲ درصد افزایش یافته و به حدود ۱۴ و ۱۳ هزار تومان رسیده است.  

بررسی قیمت گروه کالایی غلات و حبوبات شامل انواع برنج، ماکارونی و حبوبات در شش ماه گذشته نیز حاکی از افزایش ۸ تا ۷۱ درصدی قیمت این کالاهاست. بر این اساس برنج ایرانی یعنی هاشمی و طارم با ۶۸ و ۷۱ درصد افزایش طی شش ماه گذشته به ۶۲ تا ۶۴ هزار تومان رسیده، اما این افزایش قیمت در برنج خارجی شامل هندی و پاکستانی کمتر یعنی حدود ۱۹ و ۱۷ درصد بوده و قیمت این دو محصول در بهمن ماه امسال به ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان رسیده است. قیمت ماکارونی ۵۰۰ گرمی نیز با ۳۳ درصد افزایش در این مدت به حدود ۸۸۰۰ تومان رسیده است.  

از بین انواع حبوبات نیز در شش ماه گذشته قیمت لپه، نخود، لوبیا چیتی و عدس به ترتیب ۸، ۲۲، ۲۶ و ۳۸ درصد افزایش یافته است. به طوری که در ابتدای ماه جاری قیمت انواع حبوبات یاد شده در محدوده ۳۹ تا ۴۷ هزار تومان بوده است.  

افزایش ۱۸ تا ۸۸ درصدی گروه میوه، صیفی و مواد غذایی

گروه مورد بررسی بعدی در گزارش انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان میوه، صیفی و مواد غذایی است که طی ۶ ماه گذشته بین ۱۸ تا ۸۸ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. بیشترین افزایش قیمت در این گروه، در مدت یاد شده مربوط به رب گوجه فرنگی است که با افزایش ۸۸ درصدی نسبت به ۶ ماه قبل به نزدیک ۳۲ هزار تومان رسیده و بعد از آن سیب زمینی با ۷۵ درصد و گوجه‌فرنگی با ۵۴ درصد افزایش نسبت به شش ماه قبل در رتبه دوم قرار می گیرند. قیمت این دو محصول در ابتدای بهمن به حدود ۱۱ هزار تومان رسیده است.  

از بین سایر میوه، صیفی و مواد غذایی در شش ماه گذشته قیمت سیب قرمز و پیاز زرد هر کدام ۳۴ درصد، سیب زرد ۳۲، خرما ۲۷، پرتقال ۲۶، آب آشامیدنی بطری ۲۰ و موز ۱۸ درصد افزایش یافته است.  

کاهش 37 درصدی قیمت سیمان

همچنین بررسی قیمت گروه مصالح ساختمانی طی شش ماه گذشته حاکی ار افت ۳۷ درصدی قیمت سیمان خاکستری، ۱۰ درصدی تیرآهن و ۱۲ درصدی میلگرد است. اما قیمت گچ سفید و ورق سیاه ۲۵ و شش درصد افزایش یافته است.  

در گروه تایر و روغن موتور نیز طی شش ماه گذشته شاهد افزایش ۲ تا ۷ درصدی انواع لاستیک پراید، سمند و پژو و همچنین افزایش ۳۵ تا ۳۶ درصدی انواع روغن موتور هستیم.  

در گروه شوینده‌ها نیز قیمت انواع پودر دستی و ماشینی ۲۵ و دستمال‌کاغذی ۳۷ درصد افزایش یافته، به طوری که قیمت انواع پودر ۵۰۰ گرمی در ابتدای بهمن ۱۱ تا ۱۵ هزار تومان و قیمت دستمال کاغذی ۲۰۰ برگ حدود ۱۱ هزار تومان بوده است.

در همین رابطه