هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

مرکز آمار ایران اعلام کرد

تورم سالانه تولیدکننده مرغداری‌های صنعتی به 69 درصد رسید

بنابرگزارش مرکز آمار ایران تورم سالانه تولیدکننده مرغداری‌های صنعتی در پاییز امسال به 69 درصد رسید؛ این عدد نسبت به تورم سالانه در تابستان امسال 15 درصد کاهش یافته است.

13 بهمن 1400
کد خبر : 41463
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مرکز آمار ایران گزارش مربوط به شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در پاییز امسال را منتشر کرده است. این گزارش نشان می‌دهد در پاییز امسال شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور برمبنای سال پایه 95، برابر با ۴۹۳.۸ بوده است نسبت به میانگین شاخص قیمت چهار فصل منتهی به فصل جاری در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۶۹ درصد افزایش یافته است.

با این حال بنابر این گزارش، این تورم سالانه 69 درصدی نسبت به تورم سالانه 84 درصدی تابستان امسال، ۱۵ درصد کاهش نشان می‌دهد. در پاییز امسال، در میان محصولات مختلف مرغداری‌های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به تخم‌مرغ خوراکی با ۴۹.۵ درصد و بیش‌ترین آن مربوط به جوجه یک‌روزه  با ۱۱۸.۷ درصد است.

همچنین در پاییز امسال تورم نقطه‌به‌نقطه تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور ۳۳.۴ درصد بوده است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری‌های صنعتی به ازای تولید محصولات مختلف خود در داخل کشور، در پاییز امسال نسبت به پاییز سال قبل ۳۳.۴ درصد افزایش دارد. البته این رقم در مقایسه با تورم نقطه‌به‌نقطه ۶۸.۸ درصدی در تابستان امسال، ۳۵.۴ درصد کاهش داشته است. در بین محصولات مختلف مرغداری‌های صنعتی، کمترین تورم نقطه‌به‌نقطه مربوط به مرغ گوشتی با ۲۳.۸ درصد و بیش‌ترین آن مربوط به جوجه یک‌روزه با ۷۲.۸ درصد بوده است.

افزون بر این در پاییز امسال تورم فصلی تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور به ۲.۸ درصد رسید که در مقایسه با تورم فصلی ۱۵.۱ درصدی در تابستان امسال ۱۲.۳ درصد کاهش یافته است. در میان محصولات مرغداری‌های صنعتی، بیشترین افزایش مربوط به کود با ۱۷.۱ درصد و کمترین افزایش مربوط به تخم‌مرغ خوراکی ۳.۱ درصد و بیشترین کاهش مربوط به جوجه یک‌روزه با ۶.۸ درصد است.

همچنین بر مبنای این گزارش، تورم فصلی تولیدکننده مرغداری‌های صنعتی کشور در اکثر استان‌های کشور با افزایش روبه‌رو بوده است. بیشترین میزان افزایش مربوط به استان اردبیل با ۲۹ درصد و کمترین میزان افزایش مربوط به استان قزوین با ۳ درصد بوده است. بیشترین میزان کاهش شاخص کل نیز مربوط به استان خراسان رضوی  با ۸.۲- درصد بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تورم نقطه‌به‌نقطه در تمامی استان‌ها با افزایش روبه‌رو بوده است. بیشترین میزان افزایش مربوط به استان اردبیل با ۸۸.۷ درصد و کمترین میزان افزایش آن مربوط به استان ایلام با ۶.۹ درصد بوده است.

موضوعات :
در همین رابطه