رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

در نشستی به همت اتاق مشترک ایران و فنلاند انجام شد

آغاز همکاری انجمن آب فنلاند و مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران

در نشستی به همت اتاق مشترک ایران و فنلاند، مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با انجمن آب فنلاند درباره چهارچوب‌های همکاری در حل ابرچالش آب به توافق رسیدند.

20 بهمن 1400
کد خبر : 41543
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

در نشستی به همت اتاق مشترک ایران و فنلاند، مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با انجمن آب فنلاند درباره چهارچوب‌های همکاری در حل ابرچالش آب به توافق رسیدند.

در این نشست تاپی هله رئیس انجمن آب فنلاند (FWF) با بیان اینکه مأموریت این انجمن یافتن راه‌حل‌های پایدار برای مسئله آب با توجه به نیازهای جهانی است گفت: فنلاند بهترین کیفیت آب را در جهان دارد که دلیل این امر علاوه بر برخورداری این کشور از منابع کیفی آب، مدیریت صحیح و استفاده خوب از فاضلاب است.

او با بیان اینکه 85 درصد فاضلاب در فنلاند تصفیه‌شده و به چرخه مصرف باز می‌گردد گفت: این در حالی است که در دنیا تنها 45 درصد از فاضلاب تصفیه می‌شود. اما ما علاوه بر اینکه راه‌کارهایی برای تصفیه حداکثری فاضلاب داریم راه‌کارهایی نیز برای استفاده از فاضلاب تصفیه‌شده در کشاورزی، کود و انرژی بهینه داریم.

در ادامه شریعتمدار رئیس مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران هم در این نشست با بیان اینکه در 70 سال گذشته روند منابع آبی در ایران روند نزولی داشته است گفت: یکی از دلایل اصلی این اتفاق این است که مدیریت آب در ایران از مردم به دولت منتقل شده است و به همین دلیل عمدتاً آب بیشتری از توان محیطی استفاده می‌کنیم.

او با اشاره به اینکه در مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران تلاش بر این است که هرچه بیشتر مردم را با مسئله آب درگیر کرده و از مسئولیت دولت در این زمینه کم کنیم بیان کرد: در طول 8 سال گذشته این مرکز از دو طریق توانسته اثرات خوبی در حوزه مسائل مربوط به آب داشته باشد؛ اول با انعکاس هرچه بیشتر وضعیت نامطلوب آب به جامعه و دوم از طریق هشدار مکرر به مسئولین دولتی مبنی بر اینکه اگر تا 5 سال آینده مسائل آب را حل نکنند پس از آن حل این مسائل بسیار پرهزینه خواهد بود.

او با بیان اینکه با استفاده از کارشناسان برجسته آب مجازی در حال تدوین سند تجارت کشور بر اساس الزامات مربوط به آب مجازی هستیم گفت: در حال حاضر ما کمتر از 10 میلیارد متر مکعب آب مجازی صادر می‌کنیم در حالی که وارداتمان در این بخش بیش از 40 میلیارد متر مکعب است.

شریعتمدار تأکید کرد: ما می‌خواهیم برای رفع ابرچالش آب در کشور از توان همه مراکز علمی دنیا استفاده کنیم.

رئیس مرکز آب فنلاند هم با استقبال از همکاری با مرکز مطالعات آب و کشاورزی اتاق ایران برای حل مسئله آب در ایران بیان کرد: ما تجربه‌های خوبی در کشورهای مختلف از جمله ویتنام، اتیوپی، کنیا، مصر، هند و ... برای مواجهه با خشکسالی و به‌کارگیری روش‌های بهینه استفاده از آب و شیوه‌های نوین بازیابی و تصفیه فاضلاب به اجرا گذاشته‌ایم.

به گفته او مرکز آب فنلاند می‌تواند در حوزه‌های تخصصی از جمله مدیریت سیل و طوفان، آب‌های مرزی، تکنولوژی‌های نوین استفاده مجدد از آب، آموزش و ظرفیت‌سازی، تصفیه آب‌های سطحی و تأمین آب‌های زیرزمینی، مدیریت آب سدها، شیرین سازی آب دریا و ریکاوری آب‌های گل‌آلود وارد همکاری با مرکز مطالعات راهبردی آب و کشاورزی اتاق ایران شود.

در پایان قرار شد دو طرف در چهار حوزه مورد توافق با یکدیگر همکاری‌های خود را آغاز کرده و برای شروع نیز برگزاری یک وبینار آموزشی در اتاق ایران در دستور کار مرکز آب فنلاند قرار گرفت.

در همین رابطه