رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

تاثیر کاهش سرعت اینترنت بر حجم صادرات

نایب رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران از کاهش سرعت اینترنت در ماه‌های اخیر و اثرات منفی آن بر روند صادرات سخن گفت.

03 اسفند 1400 - 15:24
کد خبر : 41697
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نایب رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران گفت: کاهش سرعت اینترنت در ماه‌های اخیر روی برخی کسب‌وکارها تاثیر منفی گذاشته و حجم صادرات در صنعت چاپ و بسته‌بندی را کاهش داده است.

بابک عابدین با بیان اینکه دغدغه‌های بخش خصوصی در بهره‌گیری از فضای مجازی ابتدایی است، گفت: در دهه گذشته بیشتر محیط‌ کسب‌وکارها اعم صنایع، خدماتی و تولیدی به نحوی وابسته به فناوری اطلاعات و فضای مجازی شده‌اند و بر کسی پوشیده نیست که سرعت اینترنت نقش مهمی در رد و بدل کردن اطلاعات و داده‌های کاری دارد.

وی با اشاره به نقش اینترنت درصنعت چاپ و بسته‌بندی، خاطر نشان کرد: سرعت اینترنت در برخی کسب‌وکارها بسیار اهمیت دارد به عنوان مثال بحث "اینترنت و چاپ " از این فضا بسیار تاثیر می‌پذیرد. سفارش‌دهندگان از طریق اینترنت ایده‌پردازی، طراحی و گرافیک را انجام می‌دهد تا در نهایت به نتیجه مطلوب برسند. متاسفانه کاهش سرعت اینترنت در کشور باعث شده است که فعالان در این کسب‌وکار با چالش‌های جدی مواجه شوند.

عابدین با بیان اینکه کاهش سرعت اینترنت در بحث صادرات نیز تاثیر گذاشته است، افزود: در صنعت چاپ و بسته‌بندی امکان حضور فیزیکی برای دریافت فایل‌ها از کشورهای دیگر وجود ندارد از این‌رو سرعت اینترنت در صادرات این حرفه نیز تاثیر گذاشته و میزان سفارش‌ها از سوی کشورهای عراق و دیگر کشورهای همسایه کاهش پیدا کرده است. یک فایل که قرار است تبدیل به اثر چاپی شود حجم زیادی دارد و اگر سرعت اینترنت پایین باشد در سیستم سفارش گیرنده نمی‌نشیند بنابراین سفارش دهندگان از ثبت سفارش منصرف می‌شود.

این فعال اقتصادی ادامه داد: تصمیم بر این است که ایران به یکی از قدرت‌های اقتصادی در منطقه تبدیل شود و هاب انتقال تجاری از شرق آسیا به غرب آسیا شود اگر اینترنت ما که مهم‌ترین بحث انتقال داده در مبادلات اقتصادی محسوب می‌شود مختل باشد؛ این فرصت را کشورهای رقیب از ما خواهند گرفت. تردید نداشته باشید که اگر زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در کشور ضعیف شوند اقتصاد کلان کشور متضرر خواهد شد.

وی با بیان اینکه کاهش سرعت اینترنت منفعت اقتصادی به‌دنبال نخواهد داشت، گفت: اگر به بهانه تهاجم فرهنگی می‌خواهند سرعت اینترنت در کشور را کم کنند که باید بگویم چاره آن کاهش سرعت نیست بلکه باید در این زمینه استفاده کاربران از این فضا فرهنگ‌سازی صورت بگیرد نه اینکه صورت مسئله را پاک کنیم.

نایب رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران گفت: نمی‌توانیم به جنگ با تکنولوژی جدید برویم اگر پوشش جهانی اینترنت ماهواره‌ای راه‌اندازی شود دیگر محدودیت‌های داخلی بی‌معنی خواهند شد. اینترنت ماهواره‌ای استارلینک یک شبکه اینترنت جهانی است و برای سرویس‌دهی به هیچ منطقه جغرافیایی خاصی محدود نمی‌شود در این شرایط هزینه‌هایی که برای اجرای طرح صیانت صورت گرفته است همه خواهد سوخت. از این‌رو بهتر است به جاری محدودسازی و مسدود کردن در زمینه فرهنگ‌سازی قوی عمل کنیم. هیچگاه از محدودسازی اقتصاد به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید و در نهایت کشور ضرر خواهد کرد.

در همین رابطه