رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «سال تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین»، میگوید: تحقق شعار سال منوط به توجه به خواسته بخش خصوصی واقعی و جایگاه آن است.
جبار کیانیپور در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین» میافزاید: دو سال است که اقتصاد دنیا درگیر کرونا شده و محاسبه دقیق خسارات اقتصادی همهگیری کووید-۱۹ امکانپذیر نیست. کرونا در کنار اینکه تبعات زیادی بر ابعاد مختلف اقتصاد کشورها داشته، اما برای بخشی دیگر از کسبوکارها فرصتهای رشد فراهم کرد که بیشتر با زیرساختهای فناوریمحور در ارتباط بودند.
او میگوید: اگرچه کرونا ضربه سختی به اقتصاد کشورها وارد کرد؛ اما هیچ کشوری برای رشد و رونق اقتصادی منتظر پایان کرونا نماند و ما ناگزیر باید چنین میکردیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ادامه میدهد: ما در این دوره با رکودهای طولانی اقتصادی روبرو بودیم؛ از طرفی بر اثر تحریمها، سرمایهگذاری در ایران کاهش پیدا کرده و نرخ رشد تشکیل سرمایه در دهه ۹۰ به منهای ۵ درصد رسیده و متوسط تورم در این دهه به ۲۴ درصد و رشد اقتصادی نیز به صفر درصد رسید. در چنین شرایطی باید به فکر جبران مشکلات گذشته باشیم.
رئیس اتاق یاسوج معتقد است: اقتصاد ایران روزهای سختی را میگذراند؛ دولت و حاکمیت باید برای پایان دادن به این مشکلات فصل جدیدی را در رابطه با بخش خصوصی آغاز کند. دنیا برای شکوفایی اقتصاد خود راهکارهای متعددی در پیشگرفتهاند و ما هم باید با اعتماد به بخش خصوصی این مسیر را طی کنیم.
کیانی پور میگوید: به اکسپوی 2020 دبی توجه کنید؛ دنیا برای دسترسی به سهم خود در اقتصاد، کارهای بسیار بزرگی انجام داده ولی ما از این رقابت غافل بودهایم. در چنین شرایطی باید بخش خصوصی هم فصل نوینی را در کار خود آغاز کند. علیرغم همه کملطفیهایی که به بخش خصوصی و اتاق بازرگانی میشود، بخش خصوصی باید با برنامه هدفمند، با مسئولان سیاسی کشور برای رونق بخشی به فضای اقتصادی کشور همراهی و همکاری کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تأکید میکند: چندین سال است که مقام معظم رهبری به شعارهای اقتصادی توجه دارند و این نشان از اهمیت مسئله اقتصاد برای ایشان و کشور است. همه ارکان سیاستگذارها باید به بهبود فضای کسبوکار توجه کنند و توجه به تولید دانشبنیان هم در همین راستاست.
او تأکید میکند: بخش خصوصی باید بیش از قبل به صیانت از جایگاه خود توجه کند و از این حوزه حمایت کند. سیاستگذاران هم باید در برخی از سیاستهای خود در رابطه با مسئله اقتصاد تجدیدنظر کرده و تصمیمهای خود توجه کنند و تبعات این تصمیمها را قبل از ابلاغ بررسی کنند.
کیانی پور معتقد است: افزایش بیرویه حقوق و دستمزدها در سال 1401 یکی از همین مشکلاتی است که سیاستگذاران به بدنه جامعه کارفرمایی و کارگری تحمیل کردهاند. در کنار این مسائل، قیمتهای دستوری و کنترل بازار تولید را نشانه گرفته است که تبعات آن بیشتر از تحریم خواهد بود.
او تأکید میکند: در حوزه تولید دانشبنیان باید به اصول علمی نوین توجه شود تا امید به آینده بهتر را تصویر کنیم. از سال 1387 موضوع اقتصادی مورد توجه مقام معظم رهبری بوده است و این نشان میدهد که توجه به جایگاه بخش خصوصی الزامی است. رونق اقتصاد کشور و توسعه تولید دانشبنیان بدون حضور فعال بخش خصوصی ممکن نیست..
رئیس اتاق یاسوج تأکید میکند: باید مشکلات زیرساختی اقتصاد مورد توجه قرار گیرد و باید فضای کلان اقتصاد برای گسترش تولید دانشبنیان فراهم شود. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هم در این زمینه سعی میکند از همه مواهب و فرصتها برای رشد اقتصادی بهره بگیرد.