هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

اتاق ایران آنلاین بررسی می‌کند

گرانی 100درصدی اینترنت از کجا آب می‌خورد؟

درحالی که قیمت بسته های اینترنت از ابتدای سال 90 تا 100 درصد افزایش یافته اما سرعت اینترنت همراه 7 رتبه کاهش یافته است؛ موضوعی که نماینده مجلس از آن به عنوان کم‌فروشی و گران‌فروشی وزارت ارتباطات یاد کرده است.

27 فروردین 1401
کد خبر : 42165
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

قیمت بسته های اینترنت در سایت مخابرات از ابتدای سال ۹۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. اگرچه موضوع ابتدا با تکذیب مسئولین وزارت ارتباطات مواجه شد اما سرانجام محمدرضا بیدخام مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات، افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت ثابت را تایید کرد و گفت: سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در سال ۹۶ کف و سقف تعرفه را برای شرکت مخابرات تعیین کرده و تغییرات اخیر در تعرفه بسته‌های اینترنت طبق همین کف و سقف تعرفه‌ صورت گرفته است.

همچنین صادق عباسی شاهکوه اخیرا معاون وزیر ارتباطات هم درباره تغییرات گسترده در تعرفه های اغلب شرکت های اینترنتی، گفت: آخرین مصوبات تعرفه اینترنت مربوط به سال ۹۵ و سال ۹۶ است و بعد از این تاریخ، مصوبه‌ جدیدی درباره تعرفه اینترنت نیست. اگر اپراتورها بین کف و سقف قیمت بفروشند تخلف نکرده‌اند.

به گفته او اپراتور ها به دلیل گرانی دلار ، سالانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار برای شبکه ها هزینه می کنند ولی حجم تجهیزات قابل تامین بسیار کمتر بوده و با توجه به درآمد ریالی اپراتورها ، شبکه‌ با کیفیتی باقی ن خواهد ماند تا در مورد ارزانی یا گرانی صحبت شود.

گام اول گرانی اینترنت را مجلس در قانون بودجه برداشت

آنطور که عباسی شاهکوه گفته است سال گذشته با توجه به منع قانون بودجه، امکان افزایش قیمت حتی در چارچوب مصوبات کمیسیون نبود درحالی که اپراتورها دائما با طرح مشکلات به دنبال افزایش بودند اما امسال این منع قانونی حذف شد و تغییراتی در حد مصوبات سال های ۹۵ و ۹۶ بصورت حداقلی در تعرفه ها اعمال شد.

اشاره عباسی شاهکوه به بندی از قانون بودجه 1401 است که بر مبنای آن دولت سهم خود از درآمد اپراتورهای تلفن همراه برای هزینه در توسعه زیرساخت‌ها را ۱۰ درصد افزایش داده است. افزایش پرداختی اپراتورها به دولت به معنای افزایش هزینه خدمات آن‌ها به کاربران از جمله بسته‌های اینترنتی است.

شاهکوه سقف فروش یک گیگا بایت اینترنت سیم کارت دائمی و اعتباری را حدود ۴۰ و ۶۰ هزار تومان و برای اپراتورهای ثابت را ۲ هزار تومان اعلام کرد.

اما گرانی بسته‌های اینترنت در حالی است که داده‌های سایت سنجش سرعت اینترنت اسپیدتست، نشان می‌دهد در این مدت سرعت اینترنت موبایل در ایران در میان کشورها، هفت رتبه کاهش یافته و به ردیف ۷۹ سقوط کرده است؛ در این میان کاربران شبکه خانگی هم از وضعیت اینترنت رضایت ندارند.

وزارت ارتباطات گران‌فروشی می‌کند

در این میان لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به ضرورت شفاف‌سازی وزارت ارتباطات و فناوری درباره گرانی تعرفه اینترنت، گفته است: مردم هزینه خدمات دریافتی را پرداخت می‌کنند اما اگر وزارت ارتباطات به دنبال افزایش قیمت تعرفه اینترنت است، باید خدمات جدیدی نیز تعریف کند یا کیفیت ارتقا یابد در غیر این صورت نوعی گرانفروشی و کم فروشی رخ داده است.

نکته جالب اینکه اگرچه مجلس مجوز گرانی اینترنت در جاری را به وزارت ارتباطات در قانون بودجه اعطا کرده اما سیاهکلی این تصمیم را غیرقانونی دانسته و با بیان اینکه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به موضوع افزایش قیمت اینترنت ورود کند، گفته است: این وزارتخانه باید درباره قراردادها با اپراتورها اطلاع‌رسانی کند تا مشخص شود که تصمیم اپراتورها درباره افزایش اینترنت قانونی یا غیرقانونی است که به نظر می‌رسد این تصمیم در چارچوب قوانین صورت نگرفته باشد.

او با اشاره به اینکه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید درباره روند افزایش قیمت اینترنت شفاف‌سازی کند، اضافه کرد: مردم از گرانی اینترنت و کاهش سرعت آن برداشت‌های مختلفی مانند فیلترینگ و کاهش پهنای باند دارند درحالیکه گرانی اینترنت ارتباطی با فیلترینگ و کاهش پهنای باند ندارد و مربوط به عملکرد اپراتورها است.

موضوعات :
در همین رابطه