هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

محمدرضا صفا در نشست بررسی مسائل ترانزیت میان ایران و تاجیکستان

اتاق بندرعباس هیچ محدودیتی برای گسترش مناسبات تجاری با تاجیکستان ندارد

رئیس اتاق بندرعباس با اشاره به اینکه بندر شهید رجایی هرمزگان فعال‌ترین مرز ترانزیتی ایران است، گفت بهترین مسیر برای حمل کالاهای ترانزیتی تاجیکستان از ایران می‌گذرد که از دیگر مسیرها ارزان‌تر و ایمن‌تر است.

11 اردیبهشت 1401
کد خبر : 42330
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس گفت: ما برای گسترش مناسبات تجاری با تاجیکستان هیچ محدودیتی نداریم و می‌توانیم به بهترین نحو، پذیرای هیات‌های تجاری از تاجیکستان باشیم و به این کشور هیات تجاری اعزام کنیم.

محمدرضا صفا در نشست آنلاین بررسی مسائل لجستیک و ترانزیت بین ایران و تاجیکستان اظهار کرد: ازآنجاکه دو کشور ظرفیت بسیار خوبی برای همکاری دارند تأکید ما نیز بر استفاده از ظرفیت‌ها برای توسعه روابط در زمینه‌های مختلف اقتصادی و تجاری است و بدون شک ظرفیت‌های استان هرمزگان برای فعالان اقتصادی در تاجیکستان قابل‌توجه خواهد بود.

وی تصریح کرد: ظرفیت‌های استان هرمزگان در ابعاد تجاری، بندری، کشاورزی، معدنی... می‌تواند فصل جدیدی در توسعه روابط تجاری هرمزگان با تاجیکستان ایجاد نماید و ما در این برهه به راه‌های دسترسی به اطلاعات تجار تاجیکستان جهت معرفی به فعالان اقتصادی استان نیاز داریم.

صفا افزود: استان هرمزگان با داشتن پنج قطب مهم کشاورزی در طول سال و با تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی خارج از فصل و همچنین داشتن ظرفیت دروازه‌های صادراتی، نقش راهبردی در رونق تولید و اقتصاد دارد و جذب سرمایه‌گذار خارجی از اولویت‌های ما در اتاق بندرعباس است.

رئیس اتاق بندرعباس ادامه داد: بخش عمده‌ای از محصولات کشاورزی کشور در هرمزگان تولید می‌شود و از این حیث در بسیاری از محصولات مهم مانند گوجه‌فرنگی، پیاز، بادمجان، هندوانه، خرما و مرکبات رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

وی تأکید کرد: استان هرمزگان از بین 32 مرز فعال کشور در جایگاه نخست ترانزیت کالا قرار دارد و بندر شهید رجایی در استان هرمزگان مهم‌ترین و فعال‌ترین مرز ترانزیتی در کشور بوده است.

صفا ادامه داد: همچنین در بحث برگزاری نمایشگاه‌ها می‌توانیم با همکاری اتاق بازرگانی تاجیکستان و اتاق بندرعباس نمایشگاه‌های مشترک برگزار نماییم که برگزاری این نمایشگاه‌های می‌تواند تأثیر مستقیمی بر گسترش مراودات تجاری و تقویت بازار دو طرف داشته باشد.

وی افزود: اتاق بندرعباس تأکید بسیار ویژه‌ای در بحث مبادلات بین‌المللی و شناساندن ظرفیت‌های استان هرمزگان در بحث اقتصادی و گردشگری به کشورهای هدف دارد و تاکنون با اتاق‌های بازرگانی کشورهای متعددی ارتباط برقرار کرده و دستاوردهای بسیار خوبی نیز به دنبال داشته است و امید می‌رود تاجیکستان نیز با توجه به تشابهات فرهنگی و مناسبتی که با کشور عزیزمان ایران دارد بتواند ارتباط بسیار خوبی بین تجار تاجیکستان و تجار استان هرمزگان با همکاری دو اتاق برقرار نماید.

وی با اشاره به نشست با سفیر تاجیکستان در تهران گفت: در جریان استفاده از کریدور قرقیزستان ـ تاجیکستان ـ افغانستان ـ ایران موسوم به KTAI برای حمل‌ونقل بین‌المللی تحت کنوانسیون TIR متأسفانه به دلیل شرایط سیاسی افغانستان، کامیون‌های ایران با مشکل تأمین امنیت برای خروج از افغانستان روبرو هستند؛ اما درصورتی‌که شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی تاجیکستان از افغانستان عبور کنند، شرکت‌های ایرانی آمادگی خود را برای ارائه کالاهای ترانزیتی تا مرز افغانستان اعلام می‌کنند.

صفا افزود: از نظر ما بهترین مسیر برای حمل کالاهای ترانزیتی تاجیکستان، مسیر بندرعباس (ایران)- آذربایجان- روسیه- قزاقستان- ازبکستان – تاجیکستان است که برای کالاهای ترانزیتی از دیگر مسیرها مثل گواتر پاکستان از امنیت بهتری برخوردار است.

صفا تأکید کرد: به همین منظور ما پیشنهاد کردیم که جهت تسهیل در فرآیند کالاهای ترانزیتی شما تحت کنوانسیون TIR، شرکت‌های حمل‌ونقلی تاجیکستان، دفتر نمایندگی در اتاق بندرعباس ایجاد کنند تا با همکاری بین شرکت‌های حمل نقل ایرانی روند ترانزیت با سهولت بهتری انجام شود.

وی افزود: ما برای گسترش مناسبات تجاری با تاجیکستان هیچ محدودیتی نداریم و می‌توانیم به بهترین نحو ممکن پذیرای هیات‌های تجاری از کشور تاجیکستان و اعزام هیات تجاری از استان هرمزگان به این کشور باشیم.

صفا در پایان ابراز امیدواری کرد: در بحث مراودات تجاری با کشور تاجیکستان به‌ویژه در بخش ترانزیتی دستاوردهای بسیار خوبی رقم بزنیم و بتوانیم مسیر را برای ارتباط تجار با کمک کشور دوست فراهم کنیم.

در همین رابطه