رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش داد

کاهش 24 درصدی شاخص تولید در شرکت‌های غذایی حاضر در بورس

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان ‌می‌دهد: کاهش شدید تولید و فروش روغن خوراکی در فروردین ماه ۱۴۰۱ به کاهش 24 درصدی شاخص تولید و 18.4 درصدی شاخص فروش شرکت‌های بورسی حوزه غذایی و آشامیدنی منجر شده است.

22 خرداد 1401 - 11:20
کد خبر : 42766
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان ‌می‌دهد: کاهش شدید تولید و فروش روغن خوراکی در فروردین ماه ۱۴۰۱ به کاهش 24 درصدی شاخص تولید و 18.4 درصدی شاخص فروش شرکت‌های بورسی حوزه غذایی و آشامیدنی منجر شده است.

کارخانه تولید ماءالشعیر. عکس: تسنیم، ناصر جعفری

بر اساس گزارش پایش بخش حقیقی اقتصاد (صنعت و معدن) در فروردین امسال شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش 0.1 درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش 2.7 درصدی مواجه شده است.

بر اساس این گزارش در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، 9 رشته فعالیت افزایش در شاخص تولید و 6 رشته فعالیت کاهش در شاخص تولید داشته اند. رشته فعالیت های «ماشین آلات و تجهیزات» و «فلزات پایه» با اختلاف چشمگیر بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشته فعالیت های «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر»، «خودرو و قطعات » و «شیمیایی (بجز دارو)» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته اند. همچنین شاخص تولید شرکت های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش 13.9 درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش 10.7 درصدی مواجه شده است.

همچنین در فروردین ماه 1401، شاخص فروش شرکت های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش 1.8 درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش 26.2 درصدی مواجه شده است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل 9 رشته فعالیت افزایش در شاخص فروش و 6 رشته فعالیت کاهش در شاخص فروش داشته اند. رشته فعالیت های «تجهیزات برقی» و «کاشی و سرامیک» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشته فعالیت های «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر»، «ماشین آلات و تجهیزات» و «سایر کانی های غیرفلزی» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشته اند.

به علاوه شاخص فروش شرکت های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش 10.7 درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش 44.5 درصدی مواجه شده است.  

بر اساس این گزارش در فروردین ماه 1401 شاخص تولید رشته فعالیت غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر برمبنای شرکت های بورسی، نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش 24 درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش 31 درصدی داشته است. همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش 18.4 درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش 29.8 درصدی داشته است. عمده دلیل کاهش شاخص تولید و فروش این رشته فعالیت به دلیل کاهش شدید تولید و فروش روغن خوراکی در فروردین ماه ۱۴۰۱ بوده است.

در این گزارش تاکید شده: در فروردین ماه 1401 نرخ رشد ماهیانه قیمت فعالیت های صنعتی بورسی 3.4 درصد افزایش یافت، رشد نقطه به نقطه آن به 32.7 درصد رسید و همچنین، میانگین سالیانه شاخص قیمت 78.5 درصد افزایش یافته است.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

در همین رابطه