وزیر اقتصاد از اجرایی شدن وعده بازگشت مالیات و عوارض ارزشافزوده شرکتها به استانها خبر داد و گفت: منابع ۳۵۰۰ شرکت با بیش از ۶.۵ هزار میلیارد تومان به همان استان بازمیگردد.
به گزارش وزارت اقتصاد، در فروردینماه سال جاری بود که سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: مالیات و عوارض ارزشافزوده هر استان باید در همان استان توزیع شود.
بنا بر اعلام وزیر اقتصاد این موضوع برای اولین بار در سفر خراسان رضوی اجرا شد تا بودجه قابلتوزیع بین شهرداریهای استان افزایش یابد. خاندوزی اعلام کرده بود که شخصاً بر اجرای آن نظارت خواهد کرد.
حالا و در آخرین سفر استانی دور اول دولت، وزیر امور اقتصادی و دارایی، از موفقیت در اجرای وعده بازگشت مالیات و عوارض ارزشافزوده شرکتها به خود استانها (از مرکز) خبر داده و گفته است: منابع ۳۵۰۰ شرکت با بیش از ۶.۵ هزار میلیارد تومان به مردم و شهرداریهای همان استان بازمیگردد.
پیشازاین نیز، محمد مسیحی رئیس شورای عالی مالیاتی یکی از برنامههای دولت سیزدهم را هزینه کرد درآمدهای مالیاتی در مناطق و بهویژه استانهای محروم و کمتر برخوردار برشمرده و درباره استان ایلام گفته بود: پرونده بیش از ۱۰۰ شرکت فعال در استان برای بازگشت مالیات آن به ایلام مشخص شده و درآمدهای ناشی از آن صرف کمک به شهرداریها و دهیاریها خواهد شد.
جزئیات انتقال درآمدهای مالیاتی به استانها
مدیرکل امور مؤدیان سازمان امور مالیاتی، جزئیات انتقال پرونده مالیاتی شرکتهای فعال در خارج از مرکز، به استان محل فعالیت را تشریح کرد.
به گزارش مهر، محمد جهانی کیا، مدیرکل امور مؤدیان سازمان امور مالیاتی در یک برنامه زنده تلویزیونی درباره اظهارات اخیر وزیر اقتصاد مبنی بر بازگشت حدود ۶ هزار میلیارد تومان از مالیات دریافتی به استانهای محل فعالیت مالیاتدهندگان گفت: در راستای اجرای جزو ۲ بند د تبصره ۶ قوانین بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، مالیات و عوارض پرداختی شرکتها باید به محل فعالیت اصلی و تولیدی آنها برگردد.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی مکلف شده تا پروندههای مالیاتی این شرکتها را به ادارات کل محل فعالیت ارجاع دهد؛ ازاینرو ادارات کل امور مالیاتی استانها مکلف شدهاند تا اگر شرکتی پرونده آنها در استان محل فعالیت وجود نداشت شناسایی و به اداره کل مبدأ درخواست انتقال پرونده آن شرکت را ارائه دهد.
جهانی کیا ادامه داد: اداره کل مالیاتی مبدأ در صورت تشخیص به انتقال پرونده این مؤدی مالیاتی، با انتقال آن به اداره کل مالیاتی استان جدید موافقت خواهد کرد.
وی درباره دستگاه توزیعکننده مالیات که سازمان مالیاتی است یا برنامهوبودجه؟ یادآور شد: بهصورت عام، همه مالیات و عوارضی که سالانه سازمان امور مالیاتی باید وصول کند به سازمان برنامهوبودجه ابلاغ میشود؛ بر اساس وضعیت اقتصادی و پراکندگی فعالیت شرکتها، پروندههای مالیاتی درون سازمان مالیاتی بین استانها تقسیم میشود و استانها هم موظف به تقسیم پروندهها هستند.
مدیرکل امور مؤدیان سازمان امور مالیاتی افزود: در سهماهه امسال فهرست هزار و ۵۲۷ پرونده از طرف ادارات کل استانها شناسایی و درخواست جابجایی آنها ارائه شد. تاکنون با انتقال هزار و ۲۹۳ فقره پرونده موافقت شده است. سال گذشته نیز ۲ هزار و ۴۰۰ شرکت شناسایی شدهاند که محل فعالیت آنها در استان دیگری بود و ۲ هزار و ۳۱۵ پرونده معادل ۹۷ درصد جابجا شد. انتظار میرود امسال با توجه به روند سهماهه نخست و فعال شدن منابع جدید ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ پرونده مالیاتی جدید شناسایی شوند.