رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

خشکسالی ۸۰ درصد تولید گندم استان‌های جنوبی را خشکاند

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران گفت: خشکسالی در سال جاری 80 درصد از تولید گندم در مزارع آبی و دیمی استان‌های جنوبی و مرکزی را کاهش داد.

26 مرداد 1401 - 10:23
کد خبر : 43494
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران گفت: خشکسالی در سال جاری 80 درصد از تولید گندم در مزارع آبی و دیمی استان‌های جنوبی و مرکزی را کاهش داد.

برداشت گندم از مزارع اهر در آذربایجان شرقی. عکس: تسنیم، مهدی دایلاری.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران از کاهش تولید گندم در مزارع آبی و دیمی استان‌های جنوبی و مرکزی به دلیل خشکسالی خبر داد و گفت: تا کنون حدود 6 میلیون و 900 هزار تن گندم به صورت خرید تضمینی به قیمت 11 هزار و 500 تومان از کشاورزان خریداری شده و پیش‌بینی می‌شود این میزان تا 7.5 میلیون تن افزایش پیدا کند.

عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران، میزان خرید تضمینی گندم را حدود 6 میلیون و 900 هزار تن دانست و افزود: خرید گندم نسبت به مشابه سال گذشته 48 درصد افزایش داشت. همچنان امید افزایش میزان خرید گندم وجود دارد چراکه برداشت در استان‌های شمال غرب و سردسیر ادامه دارد.

به گفته وی پیش‌بینی خرید گندم تا 7.5 میلیون تن دور از انتظار نیست چراکه احتمال تولید گندم به 9 میلیون تن وجود دارد؛ اما بخشی از این تولید به عنوان بذر و خود معیشتی در اختیار کشاورزان باقی می‌ماند و به دولت فروخته نخواهد شد.

هاشمی با بیان اینکه سطح زیر کشت گندم حدود 6 میلیون هکتار است، تصریح کرد: 4 میلیون هکتار از اراضی گندم دیمی و 2 میلیون آن آبی است؛ سال گذشته خشکسالی‌ها باعث شد حدود 90 درصد از اراضی دیم را از دست بدهیم.

وی با اشاره به پراکنش مناسب بارندگی‌ها در سال جاری، بیان کرد: ستاد اجرایی فرمان امام طرحی را به نام جهش تولید در مزارع دیم آغاز کرد که این ورود با پراکنش‌های مناسب همراه و افزایش تولید را به‌همراه آورد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران افزایش قیمت خرید تضمینی گندم را عامل اصلی افزایش خرید عنوان کرد و افزود: خرید گندم کیلویی 11 هزار و 500 تومان باعث شد که کشاورزان رغبت خوبی برای برداشت محصول از خود نشان بدهند.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا خشکسالی در سال جاری در کاهش تولید گندم تاثیر گذاشته است؟ گفت: 80 درصد از تولید گندم در مزارع آبی و دیمی استان‌های جنوبی و مرکزی کاهش پیدا کرد.

وی تولید گندم در مزارع دیم استان‌ها غرب و شمال غرب را مناسب دانست و افزود: تولید گندم در استان‌های گلستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و کردستان نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرد و این افزایش تولید، کمبود استان‌های جنوبی را جبران کرد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه افزایش نرخ خرید گندم بعد از فصل بودجه تصویب شد، افزود: مجلس خرید گندم را بر اساس 7 هزار و 500 تومانی بسته بود اما بعد از تغییر نرخ گندم در شورای قیمت‌گذاری، دولت را تامین مبلغ اضافی با چالش‌های جدی مواجه کرد اما امیدواریم در هفته جاری پرداخت‌ها به موقع انجام شود و بتوان کشاورزان را راضی کنیم.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که تا به امروز چند درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده است؟ تصریح کرد: میزان خرید گندم بر اساس آمار بانک کشاورزی حدود 78 هزار میلیارد تومان است که از این میزان 63 هزار میلیارد تومان آن را پرداخت و دولت 15 هزار میلیارد تومان بدهکار است که سازمان برنامه و بودجه قول داده این مبلغ در هفته آینده پرداخت شود.

در همین رابطه