رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

علی‌اصغر زبردست در نشست آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان

توجه به آموزش، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی است

رئیس اتاق همدان با تأکید بر اینکه توجه به آموزش، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی است، استفاده از هر فرصتی برای آموزش نیروی کار به‌منظور جبران عقب‌ماندگی‌های اقتصادی را ضروری دانست.

06 شهریور 1401 - 09:06
کد خبر : 43614
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق همدان، توجه به آموزش را زمینه‌ساز توسعه اقتصادی دانست و گفت: پیش از انقلاب بسیاری کشورها مانند کره جنوبی و ترکیه از منظر اقتصادی هم‌سطح ما بودند اما اکنون وضعیت متفاوتی نسبت به ما دارند و برای جبران این فاصله حتی باید از فرصت‌های کوچک نیز نهایت استفاده را کرد.

علی‌اصغر زبردست در نشست بررسی روند اجرایی پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان، ادامه داد: نظام آموزش دوگانه شغلی آلمان (دوآل) یک نظام بسیار منسجم و برخاسته از فرهنگ جالب مردم آلمان است و پیاده‌سازی این نوع نظام آموزشی، یک آرمان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه شاهدیم افراد نخبه باید به خارج کشور اعزام شوند و دوره‌های آموزشی را سپری کرده و بعد از برگشت به کشور، آموخته‌های را آموزش دهند.

زبردست با اشاره به اینکه ما در سفرهای متعدد تجاری مانند سوریه، عراق، آفریقا و ... موضوع آموزش را مطرح کردیم، افزود: اکنون در حال اقدامی در سلیمانیه عراق هستیم تا یکسری استاد و همکار را برای آموزش اعزام کنیم.

رئیس اتاق همدان با اشاره به اینکه اگر در زمینه آموزش نیروهایی را برای کشورهای آفریقایی تربیت کنیم بی‌تردید به سمت ایران راغب‌تر می‌شوند، افزود: در حوزه آموزش برای اتاق و فعالان اقتصادی نگاهی ویژه دارم و هرچقدر برای آموزش هزینه کنیم، کم است.

وی با اشاره به اینکه گاهی موقعیت‌هایی ایجاد می‌شود اما سیاست‌ها و یکسری حرکت‌های پیگیرانه برای مسئله انجام نمی‌شود، اضافه کرد: در سال ۶۷ فولکس‌واگن برای سرمایه‌گذاری به همدان آمد اما فرصت سوزی شد و این شرکت، کارخانه خود را به برزیل انتقال داد.

در ادامه مختاران مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان همدان با اشاره به اینکه آموزش خوب تضمین‌کننده افراد متخصص در جامعه خواهد بود، گفت: طرح آموزشی سیستم دوگانه (دوآل) آلمان در اشتغال آینده جوانان این مرزوبوم تأثیر بسزایی خواهد داشت.

مختاران با تأکید بر موفق بودن سیستم آموزشی شغلی دوگانه آلمان در دنیا گفت: اجرای این سیستم آموزشی در کشور قطعاً آموزش بهینه، بهره‌وری و همچنین تولید ثروت در جامعه را در پی خواهد داشت.

وی از مشارکت، تعامل و همکاری صمیمانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان تقدیر نمود.

علیرضا مقیدی مسئول پروژه آموزش دوگانه ایران و آلمان نیز در این نشست ضمن تقدیر از مساعدت‌های مستمر اتاق همدان و سازمان فنی حرفه‌ای استان همدان گفت: استان همدان جزو استان‌های موفق در اجرای این پروژه بوده و دستاوردهای خوبی در زمینه آموزشی به همراه داشته است.

 مقیدی افزایش سنجش نیاز مهارتی بنگاه‌های ایرانی را ازجمله اهداف فاز اول پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان دانست و ادامه داد: بر این اساس طی سال‌های اخیر، علاوه بر ارائه مزیت‌های آموزش دوگانه در استان‌های مختلف ایران و ایجاد ارتباط میان بنگاه‌ها، اتاق بازرگانی و سازمان فنی و حرفه‌ای، نیازهای بنگاه‌های ایرانی به مهارت‌های مختلف ارزیابی شده و دوره‌های آموزشی مرتبط با این مهارت‌ها در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور طراحی شده است.

مدیر پروژه آموزش دوگانه شغلی ایران و آلمان گفت: تربیت نیروی انسانی متخصص متناسب با نیاز بخش تولید و صنعت کشور، از اهداف اجرای آموزش شغلی دوگانه در ایران است و اتاق بازرگانی در اجرای این پروژه نقش پررنگی ایفا کرده و همراه اصلی ما در آموزش‌های دوگانه شغلی است.

معاون آموزش و پژوهش فنی و حرفه‌ای استان همدان نیز در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۹۷ تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین فنی و حرفه‌ای کشور و اتاق ایران و شرکت ... آلمان منعقد شد، اظهار کرد: بعد از انعقاد تفاهم‌نامه، جلسات هم‌اندیشی و نشست‌های تخصصی در پی اجرای تفاهم‌نامه سه‌جانبه در ستاد برگزار شده و نتیجه این نشست‌ها و جلسات برنامه‌ریزی و برگزاری چندین دوره آموزشی بر اساس آموزش دوگانه ایران و آلمان بوده است.

فاطمه آروانه با اشاره به اینکه مجموعه آموزش‌ها به شیوه‌ای برگزار شده که در سه سال نخست برنامه‌ریزی‌ها بر اساس آموزش مربیان ما بوده است، ادامه داد: مقرر شده در سه سال دوم مجری طرح دوگانه باشند، اکنون در سال ابتدایی سه سال دوم هستیم که استارت دوره‌ها در پنج استان پایلوت زده شده که یکی از استان‌ها، همدان است.

وی با اشاره به اینکه نخستین دوره یعنی دوره بازرس فنی جوش، در حال برگزاری است، افزود: برنامه‌ریزی ۶ دوره در ۶ حرفه مختلف انجام شده است و اساتیدی در فنی و حرفه‌ای استان فعالیت دارند که حضور آنها باعث جذب افراد از صنایع می‌شود.

معاون آموزش و پژوهش فنی و حرفه‌ای استان همدان با اشاره به اینکه دوره PLC و CNC و سپس دوره‌های بعدی اجرا می‌شود، اضافه کرد: بهترین مربیان فنی و حرفه‌ای را گرد هم آوردیم تا پروژه با قدرت انجام شود.

وی با بیان اینکه در تاریخ ۱۹ مردادماه سال جاری دوره کنترل و بررسی تجهیزات و تأسیسات برقی برگزار خواهد شد، بیان کرد: در ادامه بازدید از دو شرکت سحر و قطعه سازان سینا را خواهیم داشت که دوره‌ها به‌صورت پایلوت در این شرکت‌ها آغاز شده است.

آروانه در ادامه با اشاره به اینکه پنج استان همدان، مرکزی، خراسان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی پایلوت برگزاری طرح هستند، اظهار کرد: تعهد برگزاری ۶ دوره داده شد که با استقبال شرکت‌ها هر دوره به‌صورت دو یا سه دوره بیشتر برگزار خواهد شد.

موضوعات :
در همین رابطه