بر اساس آمار سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، بیشترین ارزش ریالی کالاهای قاچاق کشف شده در مرداد ماه به ترتیب فلزات معمولی، مبلمان و لوازم خانگی، ملزومات ورزشی، وسایل نقلیه و لوازم یدکی بوده است.
در مرداد ماه ۵۵۴۵ مورد بازرسی برای مقابله با عرضه، نگهداری و فروش کالای قاچاق در سطح عرضه از سوی بازرسان ادارات کل صنعت، معدن و تجارت استانها انجام شده است.
در نتیجه این بازرسیها در مدت زمان یاد شده ۶۳۶ پرونده به ارزش بیش از ۴۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تشکیل شده است که پس از تحقیقات تکمیلی برای تعیین تکلیف در اختیار تعزیرات حکومتی استانها قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش بیشترین ارزش ریالی کالاهای قاچاق کشف شده به ترتیب فلزات معمولی، مبلمان و لوازم خانگی، ملزومات ورزشی، وسایل نقلیه و لوازم یدکی بوده است.
گفتنی است اخیرا رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران (صمت) درباره طرحهای مقابله با قاچاق در سطح عرضه گفته بود که در حال حاضر طرحهای مقابله با قاچاق در حوزه قطعات یدکی، دخانیات و لوازم خانگی در حال اجراست. در این طرح بر جمعآوری کالاهای تقلبی، به ویژه در حوزه لوازم یدکی و لوازم خانگی، نیز تاکید شده است.
بر ای اساس در حوزههای یاد شده، کالاها حتما باید دارای شناسه و کد رهگیری باشند. و در غیر این صورت به عنوان کالای قاچاق با آنها برخورد میشود.
چگونه شکایت کنیم؟
مردم میتوانند با مراجعه به ستاد خبری سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و شهرستانهای تابع، شکایت خود را تنظیم کنند یا از طریق تلفن (۱۲۴)، پورتال سازمان حمایت به نشانی الکترونیکی www.cppo.ir، سایت (ir.۱۲۴)و اپلیکیشن "آپ" شکایت خود را مطرح کنند.
طبق قانون نظام صنفی، گرانفروشی، کمفروشی، تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه عدم اجرای ضوابط قیمتگذاری و توزیع، فروش اجباری، عدم درج قیمت و عدم صدور صورتحساب از جمله مهمترین تخلفات صنفی است.