رادیو مجازی اتاق ایران - 4 فروردین 1403

بر اساس اظهارات یک نماینده مجلس

طرح صیانت از فضای مجازی دوباره به جریان افتاد

درحالی‌که فعالان اقتصادی نسبت به ادامه فیلترینگ و محدودسازی اینترنت برای کسب‌وکارها هشدار می‌دهند، یک نماینده مجلس از آغاز دوباره جلسات طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس خبر داده است.

14 آبان 1401
کد خبر : 44464
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

یک عضو کمیسیون مشترک صیانت از فضای مجازی اعلام کرد جلسات این کمیسیون در مجلس از سر گرفته می‌شود. حسین نوش‌آبادی، نماینده ورامین به فارس گفت: بنده عضو کمیسیون مشترک صیانت از فضای مجازی هستیم و هدف این کمیسیون رشد و ارتقای پیام‌رسان‌های داخلی است که هم‌اکنون بعضی از نشانه‌های پیشرفت آن مشاهده می‌شود و جلسات تکمیلی آن ادامه پیدا خواهد کرد.

او که هدف کمیسیون مشترک صیانت از فضای مجازی را تقویت پیام‌رسان‌های داخلی عنوان کرده، این را هم گفته که «ما از فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی استقبال نمی‌کنیم. اما امروز به اجبار با توجه به بهره‌برداری دشمن از این فضا آن را محدود کرده‌ایم. باید این پیام‌رسان‌ها طبق ضوابط و قوانین کشور ما فعالیت کنند، دشمنی‌های انجام گرفته در این فضا و پیام‌رسان‌ها برای براندازی است و این آشوب‌هایی که در کف خیابان می‌بینیم متأسفانه به عنوان سوژه براندازان مطرح شده است.»

همچنین عضو کمیسیون مشترک صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی هم از تشکیل جلسه‌ای با حضور عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس در روز یکشنبه همین هفته خبر داده است. محمد باقری به ایسنا گفت: قرار است فردا  کمیسیون مشترک صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی مجددا جلسه ای را تشکیل دهد، اما بنده نمی دانم چه موضوعی قرار است در این نشست مورد بررسی قرار گیرد. از نظر بنده در شرایط کنونی کشور باز کردن مجدد چنین موضوعات حساسی به صلاح نیست.

چندی پیش هم بهروز محبی نماینده سبزوار به رویداد 24 گفته بود: «به شما صریحاً می‌گویم که قطعاً حاکمیت، واتس‌اپ و اینستاگرام را رفع فیلتر نخواهد کرد. چون پلتفرم‌های آن‌ها تحت نظارت دشمنان کشور است و نمی‌توانیم افراد متخلف را تعقیب کنیم.»

این سخنان در حالی است که حسین سلاح ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران با هشدار نسبت به آسیب‌پذیری کسب‌وکارهای بزرگ به دلیل فیلترینگ و قطعی اینترنت گفته بود: معیشت حدود ۹ میلیون نفر از جمعیت کشور که محصولات خود را به صورت آنلاین عرضه می‌کنند، دچار خطر شده و ادامه این شرایط مهاجرت نخبگان و استارتاپ ها را افزایش و سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد.

تنها در مورد اینستاگرام، «پادرو» بازار سالانه آن را ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد. طبق این آمار فقط فروشگاه‌های اینستاگرامی روزانه حدود ۱۱۰ میلیارد تومان به تبع قطعی اینترنت و فیلترینگ اینستاگرام زیان می‌دهند. رضا الفت نسب عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی هم گفته بود: طبق اعلام دبیر شورای فضای مجازی بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار کسب‌وکار در حوزه فروش و تبلیغات فقط در فضای اینستاگرام فعال هستند. به گفته او، درآمد 10 میلیون نفر وابسته به شبکه‌های مجازی است و با قطعی و فیلترینگ آن‌ها معیشت این افراد به خطر افتاده است. همه این‌ها در شرایطی است که رشد اقتصادی ایران در یک دهه گذشته، صفر بوده و ناگفته پیداست که از بین بردن مشاغل ایجاد شده در این شرایط اوضاع را تا چه اندازه وخیم خواهد کرد.

با همه این‌ها اما ظاهرا عزم گروهی از نمایندگان برای به جریان انداختن دوباره طرح صیانت از فضای مجازی جزم شده است. این درحالی است که معاون قوانین مجلس چندین ماه پیش در پاسخ به نامه هیات رئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی یا همان طرح صیانت اعلام کرده بود که نمایندگان مجلس در رای گیری صورت گرفته در جلسه غیرعلنی، با ادامه کار کمیسیون مشترک مخالفت کرده‌اند.

در همین رابطه