یکی از مزایای بکارگیری کنتورهای هوشمند ایجاد امکان مدیریت بار و انرژی توسط مشترکان است که برای اجرایی شدن این مساله مشوقهایی همچون شناور شدن تعرفه در نظر گرفته شده و در حال حاضر قرار است تا پایان سال در بخش صنعتی عملیاتی شود.
نادر سالک گیلانی، رئیس گروه لوازم اندازهگیری معاونت سیستمهای اندازه گیری و شبکه هوشمند سازمان بهرهوری انرژی ایران(سابا) با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۴۰هزار کنتور هوشمند در کشور نصب شده است گفت: بیش از پنج سال است که بحث پیاده سازی زیر ساخت اندازه گیری هوشمند در قالب طرح فهام در کشور با توجه به مصوبات هیات دولت، ماده۴۷ قانون اصلاح الگوی مصرف، مصوب مجلس شورای دیماندی و برنامه پنجم توسعه کشور در دستور کار وزارت نیرو و سازمان بهره وری انرژی ایران قرار گرفته، اما امسال با توجه به تکالیف مندرج در برنامه های اقتصاد مقاومتی، این موضوع اهمیت ویژهای یافته است.
به گفته وی طبق برآوردهای صورت گرفته قرار است تا آخر سال ۴۰۰هزار مشترک دیماندی و صنعتی و ۵۰هزار چاه کشاورزی مجهز به کنتور هوشمند شوند.
سالک با بیان اینکه تجهیز چاههای کشاورزی به کنتور هوشمند به منظور کنترل میزان برداشت آب صورت میگیرد، اظهار کرد: هدف این است تا از طریق پایش و کنترل انرژی، منابع آب کشور مدیریت و صیانت شود و زیرساخت لازم جهت اعمال مشوق های لازم جهت مشارکت مشترکان کشاورزی به منظور مدیریت منابع آب گردهم آید.
رئیس گروه لوازم اندازه گیری معاومت سیستم های اندازه گیری و شبکه هوشمند بهره وری انرژی ایران در پاسخ به این سوال که چه زمانی قرار است در بخش صنعت نیز تعرفههای گوناگونی به وجود آید، گفت: دستورالعملهای لازم برای تنوع بخشی به سناریوی قیمتگذاری بخش صنعت تهیه شده است و زمانی که کنتورهای هوشمند برای بخش صنعتی نصب شوند، میتوان در بخش صنعت نیز قیمت ها را شناور کرد که بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته تا آخر امسال این موضوع اجرایی خواهد شد.
وی مهمترین مشکل در این زمینه را عدم تخصیص منابع مالی دانست و افزود: تا کنون کمتر از ۱۰ درصد منابع طرح فهام تأمین شده که اگر این منابع زودتر اختصاص یابد می توانیم سرعت انجام کار را ارتقاء دهیم.